Historické úspechy basketbalistiek Banskej Bystrice či hokejistov Popradu

Historické úspechy basketbalistiek Banskej Bystrice či hokejistov Popradu

Vďaka postupnému uvoľňovaniu pandemických opatrení aj pre šport mohli začať trénovať aj viaceré kluby, ktoré sú členmi UNITOP SR. V profesionálnych súťažiach dosiahli niektoré ŠKP kluby historické úspechy. Hokejisti Popradu sú vicemajstrami Slovenska, basketbalistky BB ŠKP 08 Banská Bystrica obsadili 4. miesto v extralige a hádzanári ŠKP Bratislava majú našliapnuté k zisku Ligového pohára. Kanoista Matej Beňuš z rovnakého klubu si zároveň vybojoval miestenku na olympiádu v Tokiu.

Prehľad aktivít členov UNITOP

HK ŠKP Poprad
Hokejisti HK ŠKP Poprad bojovali vo finále hokejovej Tipos extraligy o titul so Zvolenom. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy prehrali 1:4 na zápasy. Zisk strieborných medailí a celkové druhé miesto v uplynulom ročníku slovenskej najvyššej hokejovej súťaže patrí medzi najväčšie úspechy hokejového Popradu v jeho novodobej histórii.

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky BB ŠKP 08 Banská Bystrica dosiahli najlepší výsledok v novodobej histórii klubu. V Niké Extralige žien bojovali v súboji o 3. miesto s Young Angels Košice. V sérii hranej na dva víťazné zápasy prehrali 1:2, napriek tomu sa umiestnili na vynikajúcom 4. mieste. Tréner Miroslav Michalík po poslednom zápase povedal: „Síce dievčatá po zápase prehra veľmi mrzela a bolo na nich vidno sklamanie, nemajú sa za čo hanbiť a mali by sme byť hrdí na náš výkon v tejto sérií.“

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava bojujú v Niké handball extralige o Ligový pohár. Naposledy zdolali Hlohovec 34:23 a naďalej sú na čele tabuľky. Hádzanári okrem toho zorganizovali cez víkend vzdelávací seminár pre mládežníckych trénerov a pre širokú verejnosť pripravili aj akciu SWAP, na ktorej si mohli rodičia či verejnosť navzájom vymeniť zachovalé oblečenie.
Kanoisti na divokej vode sa tešili z úspechu Mateja Beňuša, ktorý v internej kvalifikácii na Olympiádu v Tokiu porazil Miša Martikána aj Saša Slafkovského a pocestuje tak na svoje druhé olympijské hry. Z majstrovstiev Európy v Taliansku si navyše odniesol aj striebornú medailu.

VKP Bratislava
Dvojica volejbalistov VKP Bratislava sa dostala do reprezentačnej nominácie na prípravný zápas s Českom. Miestenku medzi slovenskou elitnou zostavou si vybojoval Juraj Zaťko a Ľuboš Nemec. Juraj Zaťko sa zároveň ocitol taktiež v najlepšej zostave volejbalovej extraligy mužov.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti ŠKP Modrí Draci Košice sa pripravujú na novú sezónu. Momentálne absolvujú tréningy fyzickej prípravy formou rôznych cvičení, no a okrem toho sa venujú pod vedením trénera Róberta Kaida staršieho aj kondičným behom. Od 10. mája budú môcť opäť trénovať aj v bazéne.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci z ŠKP Košice – plávanie sa na začiatku mája zúčastnili plaveckého sústredenia v AquaCity Poprad. Po dlhých mesiacoch sa žiaci dočkali na svoje „bublinové preteky“, ktoré sa konali od piatka do nedele, 7.-9. mája. Plavci a plavkyne ŠKP Košice – plávanie dosiahli na pretekoch výborné výsledky, keď získali viacero medailí a osobných rekordov. Najviac prvenstiev si vyplávala najmladšia Vanda Vašková (nar.2011).

ŠKP Taekwondo Košice
Do normálneho tréningového režimu sa vrátilo aj taekwondo v Košiciach. Od pondelka 10. mája 2021 trénujú všetky vekové kategórie bez nutnosti prihlasovania sa na tréningy. Okrem toho sa David Sajko zúčastnil na prvom kvalifikačnom turnaji na Olympiádu v Tokiu.

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka dosiahli na medzinárodných plaveckých pretekoch s názvom Orca cup skvelé výsledky. Do Pezinka plavci priviezli 15 cenných kovov a niekoľko krásnych osobných rekordov, ktoré vybojovali vo finálových súbojoch. Hugo Carsky dokonca dosiahol najlepší bodový výkon podujatia vo svojej kategórii. Klub taktiež zahájil prípravu pretekárov na blížiace sa majstrovstvá Slovenska, ktoré budú v júni. Postupne sa začína trénovať aj s ďalšími deťmi, ktoré nemali doteraz toľko možností plávať.

ŠKP Trnava
Strelci ŠKP Trnava majú od 1. mája v čase od 16:00 do 18:30 k dispozícii prenájom guľového strelišťa (jedno puškové a jedno pištolové strelište) na strelnici Trnava - "Štrky" s bezplatným vstupom. Môžu tak chodiť individuálne trénovať ostrú streľbu, avšak bez terčového materiálu a obsluhy.

ŠKP Luger Žilina
Strelci môžu trénovať na strelnici v Žiline na základe povolenky, o ktorú môžu požiadať mailom na skplugerzilina@gmail.com alebo prostredníctvom whatsappového čísla na podpredsedu ŠKP.

ŠKP Martin
Lyžiari z ŠKP Martin sa momentálne pripravujú na letnú sezónu v letnom biatlone, triatlone, lesných a cestných behoch a v športovej streľbe. Trénujú väčšinou individuálne alebo v menších tréningových skupinách.

ŠKP Trenčín
V nedeľu, 2. mája ulovil rybár Marek Macháč z ŠKP Trenčín viacero menších karasov a kaprov na anglickom plaváku. Rybársky deň označil ako vydarený.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Stolnotenisti zo Športového centra polície Barbora Balážová a Ľubomír Pištej oficiálne získali olympijské miestenky do Tokia.
Pridal sa k ním aj kanoista Matej Beňuš, ktorý získal na majstrovstvách Európy v Taliansku striebornú medailu.
Ma majstrovstvách Európy vo vodnom slalome získala zlato aj členka ŠCP Zuzana Paňková spoločne s Monikou Skáchovou a Simonom Glejtákovou a v hliadkach C1 bol zlatý Matej Beňuš spolu s Alexandrom Slafkovským a Michalom Martikánom.
Na medzinárodnom turnaji AIBA v Ústí n/L v konkurencii 18 štátov získali boxeri ŠCP striebro, ktoré vybojoval Michal Takács a bronz, o ktorý sa postarala Mirka Jedináková.
Po dlhej súťažnej pauze sa konali v Martine Majstrovstvá Slovenska v streľbe zo vzduchových zbraní. Pavol Kopp skončil v mužskej kategórii streľby z pištole na 2.mieste, Lukáš Filip sa stal juniorským majstrom Slovenska. V ženách sa stala majsterkou Slovenska Martina Maršálková. Majsterkou Slovenska v streľbe z pušky sa stala Daniela Demjén Pešková, Diana Beniková skončila 3tia a Jana Hyblerová 4tá. Majstrom Slovenska sa stal aj Martin Mezian v kategórii kadeti.


Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU


Ďalší členovia UNITOP: ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina.