Športovci z ŠCP niesli v Tokiu vlajku Slovenska! V lete nespia ani ŠKP kluby

Športovci z ŠCP niesli v Tokiu vlajku Slovenska! V lete nespia ani ŠKP kluby

Členovia našej únie UNITOP SR sú aktívni aj v letnom období. Viaceré športové kluby polície organizujú letné sústredenia, kempy alebo sa podieľajú na iných aktivitách. V súťažnom kolotoči sú momentálne strelci, ktorí potešili viacerými medailami v Extralige, ale napríklad aj bežci. Viacero športovcov zo Športového centra polície je v týchto dňoch na olympiáde v Tokiu a dvaja z nich dokonca mali tú česť niesť vlajku Slovenska na úvodnom ceremoniáli! Prečítajte si viac v našom prehľade aktivít našich členov.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(12. júl - 25. júl 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu sa dohodli na predĺžení zmluvy s obrancom Mikeom Dalhuisenom a oznámili, že šancu dajú aj mladíkom Jakubovi Dzivjakovi a Alexovi Šotekovi.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti z ŠKP Banská Bystrica sa zúčastnili sústredenia v Poľsku, kde sa pripravovali na novú sezónu. Po príchode zo sústredenia pokračujú v príprave. Absolvovali napríklad časovku na bicykli.

ŠKP Bratislava
Hádzanári odštartovali prípravu na nový ligový ročník. Klub okrem toho zorganizoval denný tábor pre deti, ktorý priniesol tým najmenším množstvo úsmevu. Zároveň sa všetky družstvá pripravujú na týždňové sústredenie na Skalke pri Kremnici, ktoré sa uskutoční na začiatku augusta.
Hokejistiky majú aktuálne letnú prípravu, počas ktorej vymenili hokejky aj za tenisové rakety a absolvovali vlastný mini-turnaj. Ich príprava postupne ide do záverečnej fázy.

VKP Bratislava
Volejbalisti a volejbalistky VKP Bratislava poznajú vyžrebovanie slovenskej extraligy. Mužské aj ženské družstvá odštartujú sezónu 25. septembra. Muži na úvod vycestujú do Trenčína, ženy zase do Prešova. V Slovenskom pohári sa muži pobijú o postup s Komárnom, ženy s Pezinkom. Naši mladíci Šimon Červenák a Július Kováčik získali bronz na majstrovstvách Slovenska hráčov do 20 rokov v plážovom volejbale.

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka ukončili trojtýždňový mini-kemp. Deti si užili plavecké tréningy, spoločne zažili množstvo zábavy a klub hodnotí túto akciu veľmi úspešne.

ŠKP Trnava
Strelci sa zúčastnili na pretekoch 2. kola Extraligy pod záštitou Memoriálu J. Čavaru. Zo zlatej medaily sa tešil Martin Kupkovič a striebro získal ďalší reprezentant Trnavy Róbert Kočiš. Medzi ženami bola zlatá Veronika Vargová.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti z Košíc mali denné tréningové sústredenie spojené s opekačkou. Klub zároveň organizuje tréningové sústredenie počas posledného júlového týždňa na Plejsoch.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti zorganizovali už dva letné kempy, na ktorých spolupracovali aj s ŠPKP Taekwondo Košice. V auguste pripravujú ďalšie tri termíny kempov.

ŠKP Žilina
Bežkyňa Lenka Kotianová zvíťazila na Memoriáli Jána Stilla na trati 6600m. Na tieto preteky si Lenka odskočila zo svojho sústredenia na Štrbskom Plese. Na MSR junioriek v Trnave 3. júla skončila Lenka druhá na trati 5000m.

TJ UNITOP Športový klub polície Vranov nad Topľou
Turisti zorganizovali prehliadku hradu Stará Ľubovňa s výkladom sprievodcu. T
aktiež boli aj na exkurzii v závode na výrobu alkoholu Nestville Hniezdne, kde sa nachádza prvý závod na slovenskú, kde je sa vyrába whisky. Výlet zanechal vo všetkých zúčastnených len príjemné spomienky. Akcie sa zúčastnilo 19 členov ŠKP s ich rodinnými príslušníkmi (celkom sa zúčastnilo 46 osôb), kde preprava bola zabezpečená objednaným autobusom.

ŠKP Trenčín
Rybári sa pripravujú na MS U15 v Maďarsku. Počas dvoch dní absolvovali deti tréning na lov a hlavne vypínanie sumčekov, tak aby ich neboleli ruky a zapojili sa do mládežníckych pretekov. Andrejovi z ŠKP Trenčín stačilo skvelých 99 sumčekov na 3. miesto a za cely víkend obsadil celkové 4. miesto.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Športové centrum polície poslalo vybraných športovcov na Olympiádu v Tokiu. Česť niesť slovenskú vlajku na otváracom ceremoniáli v Tokiu mali aj dvaja športovci z ŠCP – Zuzana Rehak Stefecekova a Matej Beňuš. Naši športovci ešte predtým zložili olympijský sľub do rúk prezidentky SR spoločne so všetkými slovenskými športovcami, ktorí sa kvalifikovali na olympijské hry.
Stolnotenistom Barbore Balážovej a Ľubomírovi Pištejovi sa žiaľ nepodarilo postúpiť do ďalšieho kola a na olympiáde v Tokiu skončili po prehre 1:4 s rumunským párom.
Kanoista Matej Beňuš ovládol rozjazdy v Tokiu v C1 a postúpil do semifinále z prvého miesta.
Strelci sa zúčastnili na pretekoch 2. kola Extraligy pod záštitou Memoriálu J. Čavaru. Zo zlatej medaily v kategórii mužov sa tešil Martin Kupkovič z ŠCP a ŠKP Trnava. Medzi ženami bola zlatá Veronika Vargová rovnako z ŠCP a ŠKP Trnava.
Atlét s civilným zamestnaním hasiča – Ladislav Noskovič sa zúčastnil na majstrovstvách Slovenska veteránov. Laco vyhral behy na 100 aj 200 metrov a v oboch disciplínach aj v slovenských rekordoch. (11.18 a 23.16).

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Trenčín, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Humenné, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou