Veľké víťazstvo v boxe, záver sezóny strelcov a ďalšie medailové úspechy

Veľké víťazstvo v boxe, záver sezóny strelcov a ďalšie medailové úspechy

Druhá polovica októbra priniesla viacero zaujímavých momentov. Športovci zo športových klubov polície a Športového centra polície, ktoré združuje UNITOP, získali viacero medailí či dobrých výsledkov. Významný životný zápas odohral boxer ŠCP, ktorý vyrástol v klube ŠKP Bratislava, strelcom sa darilo na posledných pretekoch roka na výbornú a skvelé výsledky zaznamenalo aj mnoho ďalších klubov či jednotlivcov.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(18. – 31. október 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti si za svoju výchovu mládeže vyslúžili poklonu skrz nomináciu mladého talentovaného hokejového útočníka Filipa Mešára do reprezentácie mužov. Seniorskému tímu sa nedarilo podľa predstáv, keď podľahli Slovanu aj Michalovciam a ďalšie zápasy z dôvodu maródky v tíme neodohrali.

ŠKP Bratislava
Hádzanári sú aktuálne na 5. mieste v tabuľke Extraligy s rovnakým počtom bodov ako tretí tím tabuľky. V druhej polovici októbra zdolali Košice Crows 27:22 a uspeli aj proti Malackám po výsledku 23:18. Klub zorganizoval tiež prvý turnaj v mini hádzanej s názvom Minihandball liga, na ktorom sa zúčastnilo 70 detí z Bratislavy a okolia.
Hokejistky odohrali jeden zápas v rámci medzinárodnej ligy EWHL, v ktorom jednoznačne porazili Bolzano 5:0. Po šiestich odohratých zápasoch sú v tabuľke na skvelom 3. mieste.
Boxer Matúš Strnisko, ktorý športovo vyrástol v bratislavskom ŠKP klube, zaznamenal na Majstrovstvách sveta mužov v Belehrade veľkú výhru, keď zdolal 3:2 na body Mexičana Romera, ktorý bol piaty na OH v Tokiu!

VKP Bratislava
Volejbalisti v zápas zápase Stredoeurópskej ligy nestačili na slovinskú Ľubľanu, prehrali aj aj proti majstrovi Slovenska Komárnu a tiež Prešovu. Medzinárodnú konfrontáciu si vyskúšali taktiež ženy, ktoré prehrali proti gréckemu Atény Thesis Voula, no chuť si napravili výhrou v slovenskej lige proti Projektu RD SVF 3:2.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa pripravujú na zimnú sezónu, zúčastnili sa ďalšieho sústredenia v Poľsku a poctivo trénujú na prvé zimné súťaže.
Basketbalistky z dôvodu zlej pandemickej situácia neodohrali zápas s Piešťanmi, no vo svojom jedinom zápase za posledné dva týždne zdolali Slovan Bratislava vysoko 71:39.
Kickboxeri sa zúčastnili na MS v kickboxe v Taliansku 16.-22. októbra, na ktorom sa obsadil krásne 5. miesto J. Pala. Klub reprezentoval aj medzinárodný rozhodca M. Melko.

ŠKP Topoľčany
Hádzanárky mládežníckych družstiev ŠKP Topoľčany odohrali už viac stretnutí so striedavými úspechmi. Ženské družstvo hádzanáriek ani po šiestom kole nestratilo ani bod, a tak s 12 bodmi sídli na prvom mieste v tabuľke.

ŠPKP Pezinok
Plavci sa zúčastnil medzinárodných pretekov Slovakia swimming cup 2021, kde si počas troch dní v silnej konkurencii domácich aj zahraničných pretekárov vybojovali 4 krát postup do finálových štartov. Neskôr si odskočili v rámci tréningu na majstrovstvá Bratislavského kraja. Plávali dlhé trate 1500m, kde si vybojovali dve zlaté a jednu bronzovú medailu.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci z Košíc sa zúčastnili na pretekoch Slovakia Swimming Cup, kde získali ako klub dve strieborné medaily a spomedzi ich jednotlivcov sa zaskvel bronzovou medailou Jakub Mohler v polohových pretekoch na 100m.

ŠKP Trnava
Strelci sa zúčastnili na posledných pretekoch sezóny na domácej pôde v Trnave. Memoriál V. Vargu st. vyhral strelec ŠKP Trnava Benjamin Jurkovič a 3. miesto si odniesol taktiež trnavský strelec Adrián Drobný.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti pripravili pre svojich členov aj širokú verejnosť online bazár potrieb pre taekwondistov.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti Modrí Draci zdolali v seniorskej extralige svojho mestského rivala ŠK Hornets Košice s prehľadom 14:10, o týždeň na to porazili ďalší košický klub Olympia Košice 13:7 a počas minulých dvoch týždňov nestačili len na Nováky po prehre 7:11. V akcii boli aj viaceré žiacke tímy.

ŠKP Trenčín
Rybári zorganizovali vlastný tréningový pretek, na ktorom si porovnali krmivá, montáže aj spôsob lovu. Víťazstvo si odniesol Mário Turovský.

ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava
Športovci v spolupráci s Akadémiou PZ a Katedrou telesnej výchovy a športu zorganizovali „Futbalový turnaj A PZ“. Aj keď pandemická situácia okresala počet tímov na 5, celý turnaj sa niesol v dobrej nálade a v duchu fair play.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Športovci
z Vranova nad Topľou mali zakúpenú ľadovú plochu na 1 hodinu, kde na polovičke plochy sa hral hokej a na druhej sa voľne korčuľovalo. 
Na celej akcii sa zúčastnilo 16 členov s ich rodinnými príslušníkmi, pričom celkovo prišlo 36 účastníkov.


Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoista Daniel Rybanský vybojoval pre Slovensko miestenku na Svetové hry v americkom Birminghame v krátkom aj dlhom maratóne.
Strelci sa zúčastnili na posledných pretekoch v Trnave. Memoriál V. Vargu st. vyhral Benjamin Jurkovič. Na pódiu sa k nemu pridali strelci ŠCP Filip Marinov a Adrián Drobný. Strelkyňa Danka Barteková získala na finálových pretekoch Svetového pohára v cyperskej Larnake dve druhé miesta a na rovnakom podujatí bola bronzová Jana Meze Špotáková v mix trape.
Boxer Matúš Strnisko zaznamenal na Majstrovstvách sveta mužov v Belehrade veľkú výhru, keď zdolal 3:2 na body Mexičana Romera, ktorý bol piaty na OH v Tokiu!
Triatlonista Richard Varga získal na majstrovstvách sveta v akvatlone (plávanie a beh) striebornú medailu!

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Žilina, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin.