Úspechy biatlonistov z ŠKP klubov aj radosť členov ŠCP z účasti na ZOH

Úspechy biatlonistov z ŠKP klubov aj radosť členov ŠCP z účasti na ZOH

Úvod januára priniesol členom UNITOP SR, športovým klubom polície a športovcom zo Športového centra polície, viacero dôvodov na radosť. Medailové úspechy na domácej aj medzinárodnej scéne zaznamenali viacerí biatlonisti a bežci na lyžiach z ŠKP klubov. Spomedzi športovcov ŠCP sa tešili z miestenky na ZOH v Pekingu bobistka Viki Čerňanská a sánkar Jozef Ninis. Skvelé úspechy zaznamenali ale aj ďalší.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(1. – 16. január 2022)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti neodštartovali nový rok najvydarenejšie, keď prehrali prvé tri zápasy proti Banskej Bystrici, Zvolenu aj Popradu. V tabuľke Tipos Extraligy im momentálne patrí 7. miesto so stratou dvoch bodov na šiestu Spišskú Novú Ves.

ŠKP Bratislava
Hádzanári mali v prvej polovici januára voľno z dôvodu reprezentačnej prestávky počas ME v hádzanej, na ktorých sa síce nepredstavil žiaden hráč ŠKP Bratislava, avšak medzi lídrov tímu patril odchovanec bratislavskej hádzanej Jakub Prokop.
Hokejistka Emka Tóthová strelila proti Rakúsku gól, ktorý bol jej zároveň prvým gólom v reprezentácii do 18 rokov.

VKP Bratislava
Volejbalistky VKP zvíťazili v prvej polovici januára na domácej palubovke proti Brusnu, no základnú časť ukončili prehrou s Nitrou. V tabuľke extraligy tak skončili na 5. mieste tesne pred bránami play-off. V skupine porazených, kde sú favorikami, si na úvod pripísali skalp Prešova. Muži v januári odohrali tri zápasy medzinárodnej ligy MEVZA, kde nestačili na slovinskú Ľubľanu, Kamnik ani rakúsky Aich/Dob.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti ŠKP Banská Bystrica mali úspešný štart do nového roka. V českom pohári v behu na lyžiach boli zlatí Martin Maťko a Michaela Straková. Nominačné preteky na MSJaK v biatlone v Osrblí zvládol najlepšie zlatý Martin Čiernik. V úvode januára získal ŠKP Banská Bystrica v biatlone až 7 medailí.
Basketbalistky sa pred nadstavbovou časťou aktuálneho ročníka ženskej Niké extraligy posilnili o nové hráčky. Z USA k získali 25-ročnú pivotku Shalaundu Burney-Robinsovú a rozohrávačku Kyru Michelle Lambert. V prvej polovici januára ale dievčatá podľahli Ružomberku 48:74 a aj napriek podpore z tribún doma nestačili ani na Košice po výsledku 63:69.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti z Košíc naskočili opäť do tréningového rytmu 10. januára, z čoho sa taekwondisti, tréneri aj rodičia tešili.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti majú v 14-člennej nominácii seniorskej reprezentácie Slovenska na krátke sústredenie v Košiciach troch hráčov - Róberta Kaida mladšieho, Borisa Juhásza a Michala Vargau.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci sa v dňoch 2.-8. januára aktívne zúčastnili na kondičnom sústredení v Slovenskom raji na Geravach. Celkovo podľa skupín a výkonnosti nabežkovali od 60 do 110 km v neupravených veľmi náročných snehových podmienkach. Položili tak veľmi dobrý kondičný základ na novú plaveckú sezónu 2022.

ŠKP Žilina
Biatlonista junior Damian Cesnek z ŠKP Žilina dosiahol na IBU cupe v slovinskej Pokljuke v zmiešanej mix štafete skvelý výsledok. Spolu so svojou tímovou kolegyňou Zuzkou Remeňovou vybojovali krásne 5. miesto zo 17 národných tímov. Damian bol v priemere tretí medzi juniormi.

ŠKP Vysoké Tatry
Bežci na lyžiach sa zúčastnili 12. januára pretekov v Poľskom Zakopanom. Boli to preteky FIS a zároveň prvé kolo Kontinentálneho pohára FIS - Slavic Cup a majstrovstiev Poľska. V kategórií mužov 15 km klasickým spôsobom štartovalo 52 pretekárov zo 6 štátov. Na výbornom treťom mieste sa umiestnil lyžiar ŠKP Vysoké Tatry Peter Mlynár.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Športovci z Vranova and Topľou zorganizovali na začiatku januára klubovú lyžovačku a taktiež utužili kolektív na súťaži v bowlingu.

ŠKP Trenčín
Rybári chodia aj napriek chladnému zimnému počasiu na rybačku. Mareka Macháča prekvapil výborný lov neočakávaných rýb ako pleskáč, nosál či kapor a plotica.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Bežec Ján Volko sa zúčastnil na halovom mítingu v Ostrave, kde zlepšil v behu na 150 m vlastný najlepší slovenský výkon histórie 15,79s a k zlepšeniu najlepšieho slovenského času na 300 metrovej trati mu chýbali len 2 stotiny.
Bobistka Viktória Čerňanská dosiahla ďalší hodnotný výsledok, keď v európskom pohári obsadila v Innsbrucku 4. miesto a svojimi skvelými výkonmi si vybojovala možnosť štartovať na olympijských hrách v Pekingu!
Snoubordista Samuel Jaroš postúpil po prvýkrát na svetovom pohári v americkom stredisku Mammoth Mountain do finále disciplíny slopestyle, v ktorom obsadil výborné 13. miesto.
Sánkar Jozef Ninis sa tešil z potvrdenia oficiálnej účasti štyroch slovenských sánkarov vrátane neho na zimných olympijskych hrách v Pekingu.
Boxeri ŠCP Adolf Staněk a Michal Takács sa stali víťazmi 2-dňového turnaja Real Boxing Cup v Prahe. Michal Takács v sobotu porazil reprezentanta ČR Petra Antoša a vo finále bývalého úspešného reprezentanta SR Michala Zatorského, ktorý štartoval v drese Prahy. O skvelé prekvapenie sa postaral ešte len 18-ročný Adolf Staněk, ktorý pri svojej premiére v seniorskom ringu vyhral oba veľmi ťažké zápasy, pričom vo finále porazil niekoľkonásobného účastníka MS/ME - českého reprezentanta Petra Nováka.
Hasiči reprezentanti sa pripravovali na novú sezónu 2022 na sústredenie vo Vysokých Tatrách, kde absolvovali niekoľko tréningov na bežkách, ľadový hokej, kruhové tréningy v posilňovni, vybehy do kopca a pod. Posledný deň sústredenia spravili dobrý skutok a v deviatich krosnách vyniesli z Hrebienka na Zamkovského chatu 450kg, pričom najťažšie krosná mali 58kg.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Levoča, ŠKP Trnava, ŠKP Pezinok.