Olympionici z ŠCP a ŠKP klubov ladili formu na Peking, v akcii aj ďalší

Olympionici z ŠCP a ŠKP klubov ladili formu na Peking, v akcii aj ďalší

V Pekingu budú bojovať o medaily aj športovci zo športových klubov polície a Športového centra polície, ktoré sú členmi UNITOP SR. V druhej polovici januára tak ladili svoju formu na olympiádu. V akcii ale boli aj ďalší športovci či už jednotlivci, alebo aj ŠKP kluby. Pozrite si, ako sa im darilo.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR

(17. – 30. január 2022)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti v druhej polovici januára dvakrát nestačili na Nitru, s ktorou však raz získali bod. Nestačili taktiež na Banskú Bystricu. Dokázali však poraziť Liptovský Mikuláš a bratislavský Slovan po predĺžení. Aktuálne sú v tabuľke Tipos Extraligy na 6. mieste.

ŠKP Bratislava
Hádzanári počas celého januára pauzovali kvôli reprezentačnej prestávke a do akcie sa vrátia začiatkom februára. V tabuľke Niké Handball Extraligy sú aktuálne na 5. mieste a budú bojovať o preniknutie do TOP 4.
Hokejistky ŠKP Bratislava v januári trénovali svoju zručnosť so skúsenými trénermi z Kroni Hockey

VKP Bratislava
Volejbalistky zdolali v skupine porazených Projekt RD SVF a vo svojej skupine sú bezkonkurenčne prvé. Volejbalisti vyhrali v Extralige nad Myjavou a v medzinárodnej lige MEVZA nestačili na rakúsky SK Zadruga Aich/Dob.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa zúčastnili 1. kola Viessmannovho pohára v batlone žiakov. Pre mnohých to boli prvé preteky so vzduchovkou a lyžiari si odtiaľ odniedli 11 medailí. O týždeň neskôr v 2. kole pohára získali biatlonisti dokonca až 13 medailí.
Basketbalistky v skupine o titul Extraligy nedokázali vyhrať proti Piešťanom ani Ružomberku a zatiaľ sú tak v roku 2022 stále bez víťazstva. Napriek tomu je ich účasť medzi TOP tímami na Slovensku pekným úspechom.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti pripravili pre svojich zverencov možnosť trénovať online. Starší aj mladší, ktorí tak nemajú možnosť trénovať priamo v telocvični, sa môžu na tréningy pripojiť aspoň virtuálne.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti Modrých Drakov - Róbert Kaid mladší, Michal Varga a Boris Juhász - je naďalej v hre o nomináciu do reprezentačného tímu Slovenska na úvodný súboj Svetovej ligy vo vodnom póle v Taliansku (15. februrára) a na následnú februárovú kvalifikáciu o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy v Chorvátsku (od 27. augusta do 10. septembra 2022).

ŠKP Žilina
Biatlonista
Damian Cesnek sa na ME juniorov v biatlone v slovinskej Pokljuke zaskvel výborným výkonom v zmiešanom štafetovom mixe /2x juniorka a junior/, keď slovenská štafeta skončila celkove 6. z 23. štafiet. Spolu so Zuzkou Remeňovou potvrdili 5. miesto z IBU cupu, tiež v Pokljuke, keď sa v porovnaní s predchádzajúcim pretekom dostala pred nich navyše len medailová štafeta Francúzska, ktorá sa predchádzajúceho IBU cupu nezúčastnila.

ŠKP Vysoké Tatry
Bežec na lyžiach Peter Mlynár a sánkar Jozef Ninis sa predstavia na ZOH v Pekingu medzi 50 slovenskými účastníkmi. Jozef Ninis sa taktiež počas víkendu predstavil na ME v sánkovaní, kde obsadil v individuálnej súťaži 18. miesto a v tímovej štafete prispel k 7. miestu Slovenska.

KBL ŠKP Martin
Lyžiari sa v januári zúčastnili na Zimných hrách veteránov v Rakúskom Insbrucku. V behu na lyžiach na 7,5 km klasicky bol zlatý Ján Holiga. Richard Demeter získal striebornú medailu v kategórii M50 a Ján Holiga získal striebornú medailu v kategórii M40. V štafete 4x4km si Slováci vybojovali bronz a celkovo si odniesli v konkurencii pretekárov z 12 štátov štyri medaily (tri individuálne a jednu v štafete).

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Športovci z Vranova nad Topľou zorganizovali finale bowlingového turnaja klubu za rok 2021. V súťaži žien zvíťazila Helena Maliková a v súťaži mužov zvíťazil Marek Čižmár. Pre svojich členov pripravili taktiež spoločný lyžiarsky zájazd do Poľska. Jedna časť lyžovala v stredisku Tylicz a druhá v stredisku Krynica. Okrem toho zorganizovali aj korčuľovanie na zimnom štadióne, ktorého sa zúčastnilo 53 ľudí. Niektorí si zahrali aj hokej.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Bobistka Viki Čerňanská zvíťazila na majstrovstvách sveta do 23 rokov v discipline monobob a výborne sa tak naladila na ZOH v Pekingu. Pomohla navyše získať aj striebro pre slovenský ženský dvojbob.
Šprintér Ján Volko sa predstavil na atletickom mítingu Elán a opäť nedal svojej šprintérskej konkurencii šancu. Na 60 metrovej trati vyhral časom 6,73s.
Triatlonista Richard Varga sa trochu netradične, ale o to radostnejšie stal už po druhýkrát otcom.
Kanoisti pod vedením Andreja Wiebauera sa pripravujú na novú sezónu 2022 v talianskom Livignu. Síce vymenili vodu za sneh a kanoe za lyže, no nasadenie im nechýbalo. Matej Beňuš sa pripravoval na lyžiach v rakúskom Ramsau a na kanoe nasadne po presune do exotiky.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Levoča, ŠKP Trnava, ŠKP Pezinok, ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Trenčín.