Olympíjske vystúpenia športovcov z ŠCP či ŠKP klubov aj ďalšie úspechy

Olympíjske vystúpenia športovcov z ŠCP či ŠKP klubov aj ďalšie úspechy

Začiatok februára patrí zimnej olympiáde v Pekingu, na ktorej sa zúčastňujú aj športovcvi z ŠKP klubov a Športového centra polície, ktoré sú taktiež členmi UNITOP SR. Úspechy ale dosahujú aj ďalší športovci či už v lyžovaní, biatlone, streľbe, triatlone a ďalších športoch.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(1. – 15. február 2022)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu odštartovali február dvomi víťazstvami, potom však prišli tri prehry, po ktorých Kamzíci vymenili trénera. Po zmene lodivoda nestačili ani na Košice, no zvíťazili nad Novými Zámkami. V tabuľke Tipos Extraligy sú na 6. mieste, čo im momentálne zaručuje priamy postup do play-off.

ŠKP Bratislava
Hádzanári zdolali v prvej polovici februára tabuľkového suseda – Modru a na prvú štvorku strácajú v tabuľke Extraligy len 4 body.
Bežci vyzvali svojich členov aj podporovateľov zapojiť sa do výzvy Rozbeháme Slovensko, ktorá sa uskutočnila 4. až 6. februára.

VKP Bratislava
Volejbalistky VKP vyhrali dovedna vo februári všetky tri zápasy nad Pezinkom, Prešovom aj Trnavou. V skupine porazených jednoznačne vedú tabuľku. Muži odohrali štyri zápasy v medzinárodnej lige MEVZA, kde sú však stále bez víťazstva. V lige však porazili Komárno a sú na 5. mieste extraligovej tabuľky.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa zúčastnili na Viessmannovom pohári pre kategórie dorastu a dospelých. Veľmi úspešné bolo pre 15-ročného Sebastiána Belicaja zo ŠKP Banská Bystrica, ktorý v sobotu i nedeľu dominoval v rýchlostných pretekoch. Biatlonisti sa zúčastnili aj Pohára ZSL, kde získali už počas prvého dňa 7 medailí.
Basketbalistky hrali vo februári na Československom pohári žien, kde najprv nestačili na Hradec Králové a následne podľahli po predĺžení aj českej Slovanke.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti budú mať počas jarných prázdnin pauzu. Zároveň stále umožňujú členom, ktoré nemôžu prísť na tréning osobne, zúčastniť sa online konzultácií s trénerom.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti sa tešia z obnovenia vodnopólových súťaží od 1. februára 2022. V národnom tíme Slovenska sa na najbližšom sústredení predstaví aj trojica Modrých Drakov – Róbert Kaid mladší, Michal Varga a Boris Juhász. Po úspechoch a spokojnosti rodičov i detí s letnými dennými kempami Modrých Drakov tentoraz pripravujú denný tábor aj na jarné prázdniny

ŠKP Pezinok
Plavci z Pezinka naplno trénuju vo vode aj s deťmi a zároveň žiadajú svojich podporovateľom o darovanie 2% z dane.

ŠKP Vysoké Tatry
Bežec Peter Mlynár sa predstavil na olympiáde v bežeckom lyžovaní na 15km trati. Spomedzi 99 pretekárov obsadil slušní 58. miesto.

ŠKP Levoča
Lyžiari po dlhých mesiacoch súťažili, a to hneď na domácom snehu na Krúžku - Levoča Nordic Centrum. Svoje prvé preteky úspešne zvládli dve nové lyžiarky a štyria členovia sa umiestnili na medailových miestach. Lyžiari z ŠKP Levoča absolvovali aj preteky na Štrbskom Please, kde v oklieštenom zložení získali dve medaile zásluhou Mišky Pavlovej a Martina Lesňáka.

ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava
Športovci z Akadémie PZ v Bratislave organizujú na 22. marca Beh po schodoch internátu študentského domova APZ. Registrácia je možná na anna.kozanakova@akademiapz.sk.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Športovci si koncom januára a v polovici februára rezervovali ľadovú plochu v STD Aréne. Na jednej polovičke sa hral hokej a na druhej bolo voľné korčuľovanie. Akcie sa zúčastnilo celkom 53 osôb. Nefalšovanú radosť z pohybu na ľade prejavili hlavne deti členov ŠKP. Na oboch stretnutiach na ľade bola účasť dohromady až 104 osôb.

ŠKP Trenčín
Rybári boli vo februári dvakrát trénovať lov rýb, a to na Váhu a na Dubničke, kde ulovili aj niekoľko kaprov.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Bobistka Viki Čerňanská má za sebou prvé olympijské vystúpenie a po štyroch jazdách obsadila konečné 17. miesto.
Sánkar Jozef Ninis obsadil na olympiáde v Pekingu po dvoch jazdách skvelé 16. miesto.
Snoubordistka Klaudia Medlová v olympíjskej kvalifikácii disciplíny Big Air skončila na 16. mieste.
Strelci po dlhšom čase zažili opäť súťažnú atmosféru. Cez víkend sa zúčastnili streleckých extraligových pretekov v Martine, kde získali dohromady až 12 medailí.
Triatlonisti Richard Varga a Romana Gajdosov boli ocenení v ankete Triatlonista roka.
Kanoistka Zuzana Paňková štartovala na prvých medzinárodných pretekoch ICF ranking race na Reunione a hneď sa 2x sa dostala do finale.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.