Prvá polovica marca v znamení medailí plavcov, lyžiarov či strelcov

Prvá polovica marca v znamení medailí plavcov, lyžiarov či strelcov

Prvá polovica marca priniesla viaceré dobré individuálne aj kolektívne výkony športovcov a klubov, ktoré sú členmi UNITOP SR. Darilo sa lyžiarom či plavcom z viacerých ŠKP klubov. Výborný záver základnej časti svojej súťaže mali hokejisti Popradu a viacero cenných kovov vybojovali strelci zo Športového centra polície.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(1. – 15. marec 2022)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti napriek úvodným dvom marcovým prehrám dokázali vyhrať posledné tri zápasy základnej časti Tipos Extraligy s Michalovcami, Slovanom aj Banskou Bystricou. V tabuľke obsadili napokon 6. miesto a postúpili priamo do play-off.

ŠKP Bratislava
Hádzanári v prvej polovici marca nestačili v Extralige na HK Košice ani Nové Zámky. V tabľke obsadili konečné 20. miesto v play-off nastúpia vo štvrťfinále proti Hlohovcu.
Hokejistky v nadnárodnej EWHL nestačili na Almaty, následne si pripísali dve víťazstvá proti rakúskym tímom a potom znova prehru proti kazašskému Almaty.

VKP Bratislava
Volejbalistky VKP odohrali play-off sériu s Brusnom. Po dvoch zápasoch bola séria vyrovnaná, no v treťom stretnutí Brusno vyhralo jedoznačne 3:0 a poslalo VKP do bojov len o 5. miesto. V play-off sa nedarilo ani mužom, ktorí prehrali sériu so Svidníkom 0:2 na zápasy a o 5. miesto zabojujú v sérii s Prievidzou.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa zúčastnili majstrovstiev Slovenska v biatlone, odkiaľ si pretekári ŠKP Banská Bystrica odniesli celkovo až 19 medailí, z toho 7 zlatých. Darilo sa aj na Bielej stope 2022, kde žiaci a žiačky získali celkovo dve zlaté a jednu bronzovú medailu. Medailové ťaženie pokračovali pre biatlonistov aj na 4. kole Pohára ZSL. Biatlonisti sa zúčastnili aj pretekov Českého pohára v Novom Měste na Morave, kde sa najlepšie umiestnila dorastenka Lili Baculíková na 2. mieste.
Basketbalistky nestačili v skupine víťazov Extraligy na Piešťany. Do play-off napokon postúpili zo 4. miesta a vo štvrťfinále si zmerajú sily so Šamorínom. V prvom zápase ho dokázali poraziť vysoko 75:41 a ujali sa vedenia v sérii.

ŠKP Vysoké Tatry
Lyžiari sa zúčastnili pretekov FIS v behu na lyžiach, ktoré boli súčasťou 63. ročníka Memoriálu 24 padlých hrdinov SNP. V mužskej kategórii obsadil najprv 2. a o deň na to 3. miesto na 15km trati Peter Mlynár. V kategórii veteránov vyhral na 10km trati Michal Jurčo. Medzi mladšími žiakmi bol z ŠKP Vysoké Tatry najlepší Mathias Jurčo na 7. mieste na 2km trati.

ŠKP Trstená
Lyžiari sa zúčastnili 49. ročníka preteku Biela stopa 2022 v dňoch 12.-13.2022 na Skalke pri Kremnici, kde sa im podarili pekné výsledky, pričom v sobotu na 50 km voľnou technikou trati skončil Mário Košút v celkovom poradí na 3. mieste a vo svojej kategórii M19 taktiež skončil na treťom mieste. Slavomír Praj skončil na 50 km trati na peknom 8 mieste a vo svojej kategórii M46 skončil celkovo na 2. mieste. V nedeľu boli na programe preteky klasickou technikou, kde Slavomír Praj na 30 km trati obsadil vynikajúce 3. miesto a vo svojej kategórii M46 obsadil 1. miesto a Mário Košút na 30km trati klasickou technikou obsadil celkovo 5. miesto a vo svojej kategórii M19 obsadil 3. miesto.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti organizovali 1. turnaj Národnej ligy juniorov, kde v troch dueloch raz zvíťazili a dvakrát prehrali.

ŠPKP Pezinok
Plavci sa zúčastnili na pretekoch Slovenského pohára družstiev a jednotlivcov v Šamoríne. Vytvorili si niekoľko osobných rekordov, zároveň získali 4 cenné kovy a až 8 krát skončili na tak nepopulárnom štvrtom mieste v juniorských kategoriách.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci z Košíc sa zúčastnili na plaveckých pretekoch Slovenského pohára družstiev a jednotlivcov v Šamoríne. Najväčšie úspechy sa podarilo Kamilovi Kobilicovi, ktorý získal striebornú aj bronzovú medailu. Medailoví však boli aj ďalší košickí plavci.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti z Košíc pozývajú svojich členov na seminar Poomsae Slovensko. Zároveň oznámili, že 2. apríla budú organizovať 14. Ilyo Cup 2022.

ŠKP Levoča
Lyžiari z Levoče pomáhajú Ukrajincom a prosia o pomoc pri zabezpečovaní oblečenia a obuvi pre 3 rodiny z Charkova, ktoré sú v Levoči.

ŠKP Trenčín
Rybári trénovali aj napriek nízkym teplotám na začiatku marca na vodnej nádrži Halacovce. Na nedeľnom tréningu ulovili traja až 231 rýb za 4 hodiny.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Strelkyňa Zuzana Rehak Štefečeková opäť ukázala svoju extratriedu, keď na svetovom pohári v Nikózii porazila všetky svoje súperky. Zároveň získala s Mariánom Kovačócym v mix trape na svetovom pohári na Cypre bronzové medaily. Úspešná bola aj Danka Barteková, ktorá si na Cypre vystrieľala skvelú striebornú medailu Strelkyňa Daniela Demjén Pešková obsadila na prvom svetovom pohári tohto roku v Káhire spolu s Patrikom Janym 13. miesto v discipíne 3P Mix Team. Parastrelkyňa Veronika Vadovicova sa stala majsterkou Európy vo vzduchovej puške v stoji
Bežec Ján Volko sa stal víťazom šprintu na 60m na halovom mítingu v Belehrade.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina, ŠSKP Skalica, ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou