Zajtrajším dňom sa začína Ice Hockey World Police Cup 2022 v Prahe

Zajtrajším dňom sa začína Ice Hockey World Police Cup 2022 v Prahe

Počnúc zajtrajším dňom sa začína súboj o Svetový pohár v ľadovom hokeji polície, kde tohtoročným hostiteľským mestom bude Praha na zimnom štadióne HC Slavia.

Celá akreditácia a ubytovanie bude prebiehať na hoteli Olsanka, kde pre súťažiacich bude pri recepcii pripravený registračný pult. Hotel bude zároveň slúžiť aj ako centrum regenerácie pre hráčov, nakoľko disponuje športovým centrom. Turnaj bude prebiehať od 27. apríla do 30. apríla a na turnaji sa stretne celkovo 6 tímov, medzi nimi aj Slovensko. Zmerať sily si bude môcť s Českom, Rakúskom, Nemeckom, Francúzskom a Maďarskom. Nasadenie krajín do turnaja je podľa výsledkov posledného podobného turnaja v Liberci v roku 2017 s chýbajúcou Moskvou, Kazaňom, Fínskom a Slovinskom nasledovné:

  1. Česká Republika s tímom CZECH Police Team
  2. Rakúsko s tímom POLIZEI NATIONALTEAM
  3. Slovensko s tímom SLOVAK Police Team
  4. Nemecko s tímom TEAM GERMANY
  5. Francúzsky LES SENTINELLES
  6. Maďarsko ako TEAM HUNGARY

Turnaj sa bude hrať podľa pravidiel ľadového hokeja IIHF 2021-2022, s úpravou pre medzinárodný turnaj v Prahe. Prítomní budú traja rozhodcovia, 1 hlavný a 2 čiarový, s licenciou Českého svazu ledního hokeje.

Zajtra sa prvým zápasom o 8:15 medzi Českom a Maďarskom odštartuje boj o Svetový pohár. Slovenský tím polície má svoj prvý zápas s Nemeckom o 11:45 a posledný v danom dni s Rakúskom o 17:45. Dňa 28.4. si v podobných časoch zahráme proti Francúzsku a Maďarsku a s našimi susedmi Čechmi si zahráme posledný deň pred kvalifikáciou do semifinále. Posledným dňom 30.4. sa budú hrať zápasy o celkové poradie s finálnou ceremóniou.

Výsledky podujatia

Všetkým tímom držíme palce a prajeme im úspešné zápasy po dlhej odluke od ľadu!