Hádzanársky oddiel ŠKP Bratislava podporuje projekt zameraný na duševné zdravie detí

Hádzanársky oddiel ŠKP Bratislava podporuje projekt zameraný na duševné zdravie detí

Športom za duševné zdravie detí je projekt zameraný na rozvoj a popularizáciu športu medzi školopovinnou mládežou v Bratislave a v širšom okolí. Medzi hlavného organizátora patrí členský tím UNITOP-u ŠKP Bratislava, konkrétne oddiel hádzanej.

Všetky organizované turnaje prebiehajú na Záporožskej ulici v Bratislave. Okrem hádzanárskych turnajov organizujú aj turnaje vo vybíjanej. Do turnaja sa zapájajú základné školy po celej Bratislave a krúžky, ktoré vedú. Deti sa na týchto turnajoch nielen skvelo zabavia, ale zároveň môžu ukázať ich získané zručnosti z tréningov a zároveň získať nové skúsenosti. Okrem toho je podporovaný ich športový duch a tímová spolupráca.

Turnaj vo vybíjanej

V máji bol zorganizovaný turnaj vo vybíjanej v telocvični na Záporožskej. Turnaja sa zúčastnilo 11 petržalských základných škôl. Medzi prvými sa umiestnila ZŠ Gessayova, DS-Rot a Holíčska.

Turnaj v minihádzanej

Rovnako v máji bol zorganizovaný ďalší veľký minihádzanársky turnaj pre krúžky, ktoré vedú na základných školách. Turnaj v rámci projektu sa hral v kategóriách 1. až 9. ročník, turnaj bol odohratý v Dome športu v novej hale a hralo sa na 6 ihriskách a odohralo sa 90 zápasov. Všetky deti hrali najlepšie ako vedeli, predviedli všetko, čo sa naučili a z každého streleného gólu mali veľkú radosť. Všetky školy boli rozdelené do kategórií podľa ročníka:

1.-2. roč. - 10 družstiev:
Bieloruská (1.miesto), Rajčianska (2.miesto), Gercenova I (3.miesto), Kupeckého Pezinok, Gercenova II, Mierova, Modra I, Modra II, Modra III

3.-4. roč. - 18 družstiev:
Cífer (1.miesto), Rajčianska (2.miesto), Vývojová I (3.miesto), Záporožská II, Bieloruská, Nevädzova I, Vetvárska, Medzilaborecká, Mierova I, Vývojová II, Modra I, Záporožská I, Modra III, Modra II, Podzáhradná, Pezinok, Nevädzová II, Mierova II

5.-6. roč. - 8 družstiev:
Vetvárska, Mierova, Gercenova, Bieloruská, Vazovova, Záporožská, Borodáčová, Medzilaborecká

7.-9. roč. - 3 družstvá:

Bieloruská, Vetvárska, Medzilaborecká

Viac o projekte a novinkách sa môžete dozvedieť TU