Hádzanársky oddiel ŠKP Bratislava podporuje projekt Športom za duševné zdravie detí

Hádzanársky oddiel ŠKP Bratislava podporuje projekt Športom za duševné zdravie detí

Hádzanársky oddiel ŠKP Bratislava športom podporuje nielen deti samotné, ale aj ich duševné zdravie. Dňa 20. 10. 2022 usporiadal prvý turnaj tejto sezóny v minihádzanej v rámci projektu Športom za duševné zdravie detí (ŠZDZD), ktorý organizuje už 17. rok. Hralo sa v športovej hale Domu športu. Na turnaji školských krúžkov - Liga DAJ5 sa hralo v dvoch kategóriách:

• 1. - 2. ročník zo základných škôl Gercenova 1 a Gercenova 2, Záporožská 1 a Záporožská 2 a Bieloruská

• 3. - 4.ročník zo základných škôl Nevädzova 1 a Nevädzova 2, Mierová 1 a Mierova 2, Bieloruská, Podzáhradná, Záporožská a Vývojová

Turnaja sa celkovo zúčastnilo 130 našich najmenších budúcich hádzanárov a hádzanárok, niektoré deti sa turnaja zúčastnili prvý krát a tak mohli nabrať nové skúsenosti a nájsť si nových kamarátov. Deti si s radosťou zahrali a za svoje úsilie získali diplom, pohár a „mlsnotku“.

Do organizácie celého podujatia sa zapojilo 20 hráčov a hráčok ŠKP Bratislava a žiakov SŠ Ostredková, za podpory Mestskej časti Petržalka, Hlavného mesta SR Bratislava, Bratislavského samosprávneho kraja, Bratislavského krajského zväzu hádzanej a Mestskej časti Podunajské Biskupice.