Na prelome Nového roka 2023 sa tešíme z nových úspechov!

Na prelome Nového roka 2023 sa tešíme z nových úspechov!

Na titulnej fotografii snowboardista Samuel Jaroš, ktorý na Svetovom pohári Big Air 2023 obsadil výborné 9. miesto, s trénerom Maťom Matysom a olympijským víťazom Lacom Škantárom.

(19. december – 15. január 2023)

HK Poprad

Predvianočný zápas s Baranmi síce skončil prehrou 3:7, kde o osude zápasu rozhodla tretia tretina, avšak po novom roku sa im opäť podarilo zvíťaziť. Baranov hetrikom zostrelil Dávid Skokan a stav tak skončil 1:4 pre Kamzíkov. Na domácom ľade hokejisti privítali aj Rytierov zo Zvolena s konečným úspešným výsledkom 2:0, avšak v novom roku HKM Zvolen nadelil svojmu súperovi poltucet gólov. Reputáciu si napravili v nasledujúcom zápase, kde chlapci porazili HKM Zvolen 2:3.

Podtatranské derby, ktoré sa konalo tesne po Vianociach ale body nepriniesli, nepomohol ani záverečný vabank, Liptovský Mikuláš zdolal HK Poprad s konečným stavom 4:3. Novoročné derby už boli v réžii HK Poprad a kamzíkom sa podarilo Liptovský Mikuláš zdolať 5:3, o zápase rozhodla tretia tretina. No a v treťom zápase skórovali len hokejisti Liptovského Mikuláša 0:2. V novom roku hokejisti cestovali aj na Považie, kde záverečný tlak od Kamzíkov nepomohol dorovnať a Dukla tak vyhrala natesno 3:2. Zápas proti Novým Zámkom priniesol až 7 nádherných gólov a s konečným výsledkom 2:5 sa mohli radovať Kamzíci.

ŠKP Banská Bystrica Slávia

Slávia v tomto období zaznamenala viacero úspechov. Pumy zvládli úlohu favorita a rok 2022 zakončili vysokou výhrou v Poprade. Schuti si zahrali aj najmladšie hráčky, ktorým sa darilo aj bodovo 28:90. Pokorená stovka, úspešná premiéra dvoch nových posíl, body od všetkých hráčok Slávie na súpiske a pekná návšteva, to priniesol prvý zápas v roku proti CBK Košiciam (114:49).

Hráčky Slávie dokázali vybojovať priam historické víťazstvo na pôde MBK Ružomberok a do nadstavbovej skupiny vstúpili víťazne. No a kým si mladé ženy a mladšie žiačky so svojimi súperkami neporadili, staršie mini a staršie žiačky naopak v zápasoch uspeli. Kadetky základnú skupinu východ ukončili v Bardejove víťazstvom a z 3. miesta postúpili do skupiny o 1. - 8. miesto.

ŠKP Banská Bystrica Lyžiarsky a biatlonový oddiel

Klub bol koncom roka organizátorom dvojdňových biatlonových pretekov pre dospelých a dorast. Prvý deň sa konali rýchlostné preteky a druhý deň vytrvalostné. Počas dvoch súťažných dní pretekári získali 5 zlatých, 3 strieborné a 3 bronzové medaile. Po novom roku sa konali preteky obratnosti pre žiakov a aj keď najmladší pretekári z ŠKP BB ukázali na prekážkových tratiach obrovskú bojovnosť, medaily nezískali. Na pretekoch s hromadným štartom pre dospelých a dorast pretekári zabojovali a získali počas dvoch súťažných dní 12 umiestnení na stupni víťazov 5x zlatú, 3x striebornú a 4x bronzovú medailu.

VKP Bratislava

V poslednom minuloročnom súboji v derby prehrali ženy VKP Bratislava proti Slávii EU Bratislava 1:3. Kadetom sa úžasne podarilo zdolať Komárno 3:0 a 3:0. V novom roku pokračuje aj ženská extraliga, kde sa naše dievčatá predstavili na palubovke Žiliny, zvíťazili a pripísali si do tabuľky plné 3 body. Muži v extraligovom kolotoči doma privítali Svidník a zvládli tak dôležitý zápas s konečným úspešným výsledkom 3:0.

ŠKP Bratislava Hádzaná

Ešte pred Vianocami sa konala ukrajinská kanonáda na hádzanej a staršie dorastenky deklasovali posledný celok ligovej tabuľky Martin/Žilina v pomere 47:16 (23:9). Do streleckej listiny sa výrazne zapísali najmä krídelníčky Szamuhelová a Vivcharuk, keďže rýchlych protiútokov bolo požehnane. Klub absolvoval aj vianočnú 12-hodinovku, kde si spolu s rodičmi zahrali hádzanú a užili si pekný predvianočný čas ako jedna veľká ŠKP rodina. V novom roku muži odohrali priateľský prípravný zápas u súpera Union Sparkasse Korneuburg v Rakúsku, v zápase chlapci zvíťazili 33:25.

ŠKP Košice Ilyo-taekwondo

V decembri sa športovci klubu zúčastnili na najvyššej domácej súťaži na Majstrovstvách SR. Klub ŠKP Košice sa v celkovom vyhodnotení klubov umiestnil na 3.mieste a spolu s výsledkami z Majstrovstiev SR vybojoval prestížnu cenu Absolútny majster SR 2022.

ŠKP Košice plávanie

Skupina našich najmladších plavcov mala pôvodne nasmerovať svoje kroky na Drienicu na úvodné kondičné bežkárske sústredenie, lenže kvôli nepriaznivému počasiu nastala zmena plánov v podobe pobytu na blízkej Kojšovke. Klub tam strávil dva bežkárske dni, začiatočníci sa zoznámili s bežkami a pokročilí nabežkovali denne úctyhodných 15 km. Klub mal fantastický úvod do nového roka vďaka úspešnému zvládnutiu zimného sústredenia na kondičnú prípravu letnej sezóny 2023 a aj napriek zlým podmienkam v Slovenskom raji sa každý deň bežkovalo, pričom tí najstarší ubehli cca 120km, mladší od 90 do 100km.

ŠKP Modrí Draci Košice

Klub je mimoriadne šťastný z postupu seniorského tímu Modrých Drakov do štvrťfinále európskej vodnopólovej klubovej súťaže LEN Challenger Cup, ktorý sa odohrá so španielskym Tenerife 25. januára v bazéne súpera a odvetu doma 8. februára.

Športové centrum polície

Vo finále svetového pohára v Big Air obsadil snowbordista Samuel Jaroš výborné 9. miesto. Radosť nám robí aj náš najlepší sánkar Jozef Ninis, ktorý pokračuje vo výborných výkonoch, keďže obsadil na svetovom pohári v Sigulde výborné 8. miesto a fantastické 7. miesto na majstrovstvách Európy. Odovzdala sa bratislavská cena za šport a ocenenia od bratislavského magistrátu získali Ján Volko Fanpage Zuzana Rehak Stefecekova Veronika Vadovičová a Filip Marinov.

Počas posledného víkendu bohatého na šport sa v nemeckom Winterbergu konali aj mládežnícke majstrovstvá sveta v boboch, kde v disciplíne monobob sa predstavili dve Slovenky, naša členka Viktória Čerňanská obsadila v kategórii do 23 rokov 6. miesto a v juniorskej kategórii bola klasifikovaná na 9. priečke. Patricia Tajcnarova za ňou zaostala o 2 stotiny a skončila v oboch prípadoch o jednu priečku nižšie.V dvojbobe štartovala Viki Čerňanská ako pilotka s Noemi Mészárosovou a medzi juniorkami skončili na 7. mieste.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica