Medailové ťaženie biatlonistov, strelcov, kanoistov, bežcov, volejbalistov či hádzanárov z ŠKP klubov a ŠCP

Medailové ťaženie biatlonistov, strelcov, kanoistov, bežcov, volejbalistov či hádzanárov z ŠKP klubov a ŠCP

Letné prázdniny odštartovali kluby UNITOP SR úspešne a viaceré z nich sa tešili aj zo zisku medailí. Biatlonisti Banskej Bystrice získali na pretekoch tri medaily. Hádzanári ŠKP Bratislava sa tešili z prvého miesta starších žiakov na mládežníckom turnaji a bežci z rovnakého klubu získali zlato na bežeckých pretekoch. Fantastické preteky majú za sebou aj strelci z ŠKP Trnava a viacero medailí získali športovci Športového centra polície.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(28. jún - 11. júl 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu odovzdali deťom na základných školách v Poprade vysvedčenia. Klub oznámil aj posily pre novú sezónu – brankára Mareka Čiliaka, útočníka Petra Šišovského, Dalibora Bortňáka. Šancu v prvom tíme dostanú aj mladí brankári Roman Rýchlik a Štefan Valluš.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti z Banskej Bystrice sa zúčastnili 1. kola Českého poháru v letním biatlonu 2021 dospělých a dorostu, na ktorom získali jedno zlato a dve strieborné medaily. Biatlonisti sa taktiež zúčastnili aj na 2. kole Viessmannovho pohára v letnom biatlone.
Basketbalistky ŠKP Banská Bystrica v kategórii kadetky sa zúčastnili na finálovom turnaji, kde im však nevyšlo štvrťfinále napriek vyrovnanému priebehu zápasu so Sereďou. Dievčatá napokon obsadili na turnaji pekné 6. miesto.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava sa zúčastnili žiackeho turnaja SOHU v Žiline, na ktorom sa predstavili chlapčenské aj dievčenské družstvá. Skvelý úspech sa podaril starším žiakom ŠKP, ktorí získali na turnaji zlaté medaily.
Bežci sa zúčastnili pretekov Tešedíkovská desiatka, na ktorej si vybojoval bežec ŠKP Marek Lenčéš zlato vo svojej kategórii aj celkové prvenstvo na pretekoch.
Hokejistiky si boli na konci júna pozrieť LEAF Academy, kde sa budú od septembra doplnkovo vzdelávať v rôznych oblastiach, hlavne v anglickom jazyku. Neskôr v blízkej Medickej záhrade absolvovali tréning zameraný na kompenzačné cvičenia a hry. Ďalej pokračujú v letnej príprave na novú sezónu.

VKP Bratislava
Volejbalisti sa zúčastnili na regionálnom turnaji majstrovstiev Slovenska v beach volejbale chlapcov do 16 rokov v Žiline, kde triumfovala dvojica hráčov z VKP Bratislava - Matej Michalica a Branislav Belas. Bronz získal Jakub Kintler, ktorý je síce z Pezinka, ale trénuje vo VKP. Na turnaji v beach volejbale v Košiciach v kategórii U20 hrali Sebastian Garai, Samuel Fekete, Július Kováčik a Šimon Červeňák. Na seniorskom turnaji majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale reprezentovali VKP Šimon Červenák, Ľuboš Nemec, Tomáš Vojkovič a Michal Trubač. Nemec sa na oboch turnajoch tešil z prvenstva. V Košiciach s bývalým hráčom VKP Marekom Jánym, v Ružomberku s Marekom Ludhom.

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka ukončili svoje tréningy na základných školách. Na začiatku prázdnin ale zorganizovali pre deti prvý plavecký mini-kemp a od pondelka pokračujú v druhom turnuse tohto mini-kempu.

ŠKP Trnava
Strelci z Trnavy ovládli Veľkú cenu Zvolena. Zlato získal Erik Varga, striebro Marián Kovačócy a bronz Adrián Drobný. V prvej desiatke mal ŠKP Trnava až osem-členné zastúpenie!

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti z Košíc trénujú aj v lete, hoci v oddychovejšom tempe. Počas prvého júlového týždňa zorganizovali denné sústredenie v telocvični spojené s výletmi do Zoo, DinoParku, na kúpalisko, opekačku a samozrejme, nechýbali ani tréningy.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti pripravujú až päť turnusov letných denných kempov Modrých Drakov! Pod vedením profesionálnych inštruktorov si budú môcť deti v dennom letnom kempe užiť množstvo zábavy, spoznajú nových kamarátov a naučia sa byť istejšie vo vode. Prvý turnus začína už 12. júla.

ŠKP Trenčín
Rybári sa zúčastnili 3.-4. júla na Majstrovstvách Slovenska v LRU plávaná Z ŠKP Trenčín v kategórii U20 bojoval Patrik Gargalík , ktorý si po prvom dni držal pekne 2. miesto, no na ďalší deň sa mu až tak nedarilo a medailu si nevybojoval. V kategórii U15 získal striebornú medailu Andrej Macháč . Rynári sa zúčastnili aj pohárového preteku na Váhu v Žiline, kde získali Roman Radil a Branislav Oslanec povestnú zemiakovú medailu za 4. miesto.

ŠKP Humenné
Športovci z ŠKP Humenné sú zatiaľ bez klubových aktivít, no pri stretnutiach s členmi uvažujú a pracujú na realizácií budúcich športových aktivít.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Športové centrum polície bude mať na Olympiáde v Tokiu 12 a viacero trénerov. Ladislav Škantár zároveň odovzdal stolnej tenistke Barbora Balážová a šprintérovi Jánovi Volkovi kolobežky ako odmenu za zisk miestenky na olympijské hry v Tokiu.
Kanoisti sa zúčastnili na Majstrovstvách sveta juniorov a U23. Počas prvého dňa mali bilanciu jedna strieborná a dve bronzové medaily. V mimoriadne vyrovnanom finále majstrovstiev sveta K1 juniorky si nakoniec vybojovala bronz Zuzka Paňkova. Emka Luknárová vybojovala vo finále MS U23 v kategórii C1 ženy striebro.
Strelkyňa Jana Meze Špotáková získala na svetovom pohári v Osijeku v trape bronzovú medailu. Strelci absolvovali aj preteky International Junior Grand Prix Brno Open 2021, kde sa strelkyne umiestnili na popredných priečkach. V disciplíne skeet v kategórii junioriek obsadila 1. miesto Dominika Buzášová a 2. miesto Adela Supeková. V rovnakej disciplíne v kategórii žien vyhrala Monika Štibraváa na 5. mieste sa umiestnila Vanesa Hocková.

Stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej sa stali Niké športovcami mesiaca sa za jún.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Trenčín, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Žilina, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou