Policajti sa prezliekli do cyklistických dresov! Zlato získali Michal Procner a Eva Lehotská

Policajti sa prezliekli do cyklistických dresov! Zlato získali Michal Procner a Eva Lehotská

Minulý štvrtok, 22. júla, sa po prvýkrát uskutočnili Majstrovstvá Ministerstva vnútra SR a Policajného zboru v cestnej cyklistike mužov a žien. Preteky sme zorganizovali v úzkej spolupráci s Okresným riaditeľstvom PZ v Žiari nad Hronom a hneď prvý ročník dosiahol vynikajúcu kvalitu.

Preteky sa konali v nádhernej scenérii blízko mesta Žiar nad Hronom na členitom okruhu s celkovým prevýšením 447m. Mužská časť pelotónu ho absolvovala 3-krát, ženy raz. Samotné preteky boli zorganizované na skutočne profesionálnej úrovni. Policajtom v cyklistických dresoch vyšlo aj príjemné počasie – 26-27 stupňov. 

Víťazom mužskej kategórie pretekov sa stal domáci pretekár z OR PZ Žiar nad Hronom Michal Procner, ktorý zvíťazil na 70km trati s časom 1:41:38 a niekoľkosekundovým náskokom. Vo finiši zviedla súboj o druhé miesto trojica pretekárov. Striebro napokon získal Radoslav Závodný z OO PZ Sečovce, bronz Tomáš Sejna z PPÚ Košice a štvrté miesto obsadil Ján Holiga z OR PZ Martin. V ženskej kategórii zvíťazila na 21km trati s časom 0:36:04 Eva Lehotská z OR PZ Liptovský Mikuláš.

Vďaka príslušníkom OR PZ Žiar nad Hronom boli celé preteky zabezpečované policajným automobilovým aj motocyklovým doprovodom, čím bola zaručená bezpečnosť celého 33 členného pelotónu. Veľká vďaka patrí hlavne npor. Bc. Michalovi Procnerovi z OR PZ v Žiari nad Hronom, ktorý sa veľkou mierou pričinil o prípravu ďalšieho vydareného športového podujatia.