Získali sme olympijské medaily! Zaslúžili sa o nich aj členovia UNITOP SR

Získali sme olympijské medaily! Zaslúžili sa o nich aj členovia UNITOP SR

Letné obdobie na rozmedzí júla a augusta bolo v znamení účasti viacerých športovcov na Olympiáde 2020 v Tokiu. Slovenskí športovci, ktorí   členmi Športového centra polície a niektorí aj ŠKP klubov patriacich do únie UNITOP SR, získali hneď niekoľko medailí. Najväčším úspechom je zlato Zuzany Rehák Štefečekovej, členky ŠKP Banská Bystrica a zároveň aj Športového centra polície. Darilo sa ale aj športovcom mimo olympiády a viaceré ŠKP kluby zaujali svojimi letnými aktivitami.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(26. júl – 8. august 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu oznámili účastníkov 74. ročníka najstaršieho hokejového turnaja – Tatranského pohára, ktorý organizujú. Predstavili tiež nové retro dresy. Od 2. augusta začali tiež prípravu na ľade.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti z Banskej Bystrice boli zaradení do reprezentačného družstva mládeže, s ktorým absolvovali sústredenie v Obertiliachu.

ŠKP Bratislava
Hádzanári sa zúčastnili letného sústredenia na Skalke pri Kremnici, kde strávili všetky družstvá spoločne celý týždeň. V rámci sústredenia sa okrem tréningov vybrali aj na turistiku a starší hádzanári a hádzanárky dokonca zdolali aj ferratu na Skalke.
Hokejistky spoznali rozpis zápasov na najbližšiu sezónu. Dievčatá odštartujú nový ročník nadnárodnej súťaže EWHL 11. septembra doma proti rakúskemu tímu KEHV Lakers.

VKP Bratislava
Volejbalisti a volejbalistky VKP Bratislava odštartovali letnú prípravu na sezónu 2021/2021. V kádri mužov sú aj dve nové posily - libero Pavol Kurej z Košíc a blokár Ján Tarabus z Komárna. Mladíci z VKP Branislav Belas a Matej Michalica sa stali majstrami Slovenska v plážovom volejbale vekovej kategórie do 16 rokov. Šimon Červenák zase vyhral turnaj v beach volejbale, ktorý sa konal v Prešove. Športový riaditeľ klubu Peter Kalný bol na volebnej konferencii Slovenskej volejbalovej federácie zvolený do Správnej rady SVF za trénerov.

ŠKP Banská Bystrica
Strelci z ŠKP Banská Bystrica sa zúčastnili olympiády v Tokiu. V disciplíne trap ženy získala zlato Zuzana Rehák Štefečeková, ktorý zároveň vytvorila nový svetový rekord v základnej časti OH rekord vo finálovej časti. V disciplíne trap zmiešaných tímov obsadila 4. miesto Zuzana Rehák Štefečeková spolu s Erikom Vargom z ŠCP a na 8. mieste sa umiestnil Marián Kovačócy spolu s Janou Špotákovou z ŠCP.

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka začali od 2. augusta prípravu na novú sezónu. Po mesačnej pauze tak znova zarezávajú v bazénoch a pripravujú sa na nový plavecký ročník 2021/2022.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci z Košíc pripravujú na sobotu preteky v diaľkovom plávaní na 10 km na jazere Bukovec. Preteky odštartujú o 14. augusta o 10:00.

ŠKP Trnava
Strelci z Trnavy patrili k najlepším aj v 3. kole slovenskej Extraligy. Medzi mužmi sa najlepšie umiestnil na 3. mieste Robert Kočiš. Medzi juniormi bol najlepší spomedzi všetkých Timotej Tóth. V ženskej kategórii vyhrala preteky Veronika Vargová a medzi juniorkami získal ŠKP Trnava ďalšie prvenstvo vďaka Adriane Piknovej.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti sa zúčastnili letného sústredenia na Plejsoch. Trénerka Gabika sa tiež tábora Hľadáme talenty a pomohla deťom s hendikepom zažiť a užiť si taekowondo v jeho plnej kráse.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti pokračujú v tréningových kempoch pre mladých plavcov a vodnopólistov. Mužský tím Modrých Drakov sa od 13. do 15. augusta zúčastnia vodnopólového turnaja o Pohár Košického samosprávneho kraja. Vodnopólisti odohrajú v rámci turnaja päť zápasov.

ŠKP Trenčín
Rybári z ŠKP Trenčín sa zúčastnili mládežníckych majstrovstiev sveta. V súťaži do 15 rokov najlepšie zo Slovákov zachytal Andrej Macháč, ktorý vo svojom sektore skončil na 7. mieste a v celkovom svetovom rebríčku tohoto šampionátu obsadil celkové 17. miesto.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoista Kubo Grigar získal na olympijských hrách v Tokiu v K1 striebornú medailu. Adam Botek a Samo Baláž sa v disciplíne K2 1000 m predstavili v B finále, kde skončili druhí a celkovo tak na olympijských hrách v Tokiu obsadili 10. miesto. V K4 na 500m sa im ale spoločne s Denisom Myšákom a Erik Vlčekom podarilo získať bronzovú olympijskú medailu.
Strelkyňa Zuzana Rehák Štefeceková sa maximálnym možným nástrelom 125 holubov v kvalifikácii postarala o nový svetový rekord na olympijských hrách v Tokiu a vo finále získala zlatú medailu! V disciplíne trap zmiešaných tímov obsadila 4. miesto Zuzana Rehák Štefečeková spolu s Erikom Vargom. Juniorské strelkyne dominovali na pretekoch OH nádeje v Brne. V disciplíne skeet sa na prvom mieste umiestnila Dominika Buzášová, Adela Supeková si vybojovala 2.mieste a Adriána Zajíčková berie bronzovú medailu.
Bežec Ján Volko sa premiérovo predstavil na olympijských hrách v Tokiu. Časom 10,40 sekundy na 100 m obsadil vo svojom rozbehu siedme miesto a do semifinále nepostúpil.
Hasiči, bratia Noskovičovci sa predstavili na atletickom mítingu v Lovšoviciach, Ladislav sa stal celkovým víťazom trojboja v šprintoch a Erik zvíťazil v disciplíne K2 na 200 m na slovenskom pohári v Šamoríne

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Humenné, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Žilina, TJ UNITOP Športový klub polície Vranov nad Topľou