Policajti pretekali na Behu v srdci SNP spoločne so širokou verejnosťou

Policajti pretekali na Behu v srdci SNP spoločne so širokou verejnosťou

Na 77. výročie osláv SNP sme zorganizovali spoločne s Klubom bežeckého lyžovania Martin a obcou Sklabiňa 9. ročník Behu v Srdci SNP,  ktorého súčasťou boli aj Majstrovstvá Ministerstva vnútra SR a Policajného zboru v cestnom behu. Preteky boli otvorené aj pre širokú verejnosť.

Na štartovú čiaru sa postavilo dohromady 52 pretekárov, ktorí absolvovali 17 km pomerne členitú trasu za príjemného, aj keď na toto ročné obdobie trochu chladného počasia s nepríjemným studeným vetrom. V detskej kategórii sa pretekalo na trati dlhej 550 m.

Najmladší účastníci odštartovali o 15 minút skôr ako dospelí. Preteky začali oficiálne hromadným štartom o 10:00. Účastníci behu prešli po asfaltovej komunikácii z obce Sklabiňa cez obec Sklabinský Podzámok, Turčiansku Štiavničku, Sučany, popri Prefe v Sučanoch späť do Turčianskej Štiavničky, Sklabinského Podzámku a finiš pretekov bol v mieste štartu, v obci Sklabiňa.

Celkovým víťazom pretekov sa stal Vladimír Kováč z bežeckého klubu ŠK Achilles Handlová, ktorý zabehol 17 km v čase 1:01:15. Len 6 sekúnd po ňom finišoval Róbert Valíček z PPZ Košice, ktorý tak zvíťazil v kategórii policajtov a stal sa tak policajným majstrom Slovenska v cestnom behu.

Spomedzi žien bola najrýchlejšia Slávka Mlynčeková z ŠK COPY-SERVIS Liptovský Mikuláš s časom 1:15:36. V celkovom poradí jej patrilo 14. miesto. Druhá medzi žena skončila Gabriela Dubská, policajtka z Popradu, ktorá sa tak stala policajnou majsterkou Slovenska v cestnom behu.

Bežci umiestnení na prvých troch miestach vo svojej kategórii boli zároveň aj ocenení. Všetkým víťazom a oceneným blahoželáme a zároveň ďakujeme každému pretekárovi za účasť na podujatí.

KOMPLETNÉ VÝSLEDKY NÁJDETE TU