Ďalší úspech skejtbordistu ŠCP a ďalších športovcov, ktorých zastrešuje UNITOP

Ďalší úspech skejtbordistu ŠCP a ďalších športovcov, ktorých zastrešuje UNITOP

Ako už býva zvykom, ani tentokrát neostali športovci zo športových klubov polície a Športového centra polície bez medailí. Darilo sa už tradične strelcom ŠKP Trnava patriacim aj pod ŠCP, skejtbordistovi Rišovi Turymu či niekoľkým paralympionikom. Viaceré športové kluby robia nábor nových členov a pripravujú sa na novú sezónu vo svojich športoch.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(23. august – 5. september 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti pokračujú v príprave na novú sezónu. Okrem prípravných zápasov sa zúčastnili aj na podujatí Be Active Village, kde potešili deti svojimi podpismi a spoločnými fotkami.

ŠKP Bratislava
Hádzanári absolvovali viacero mládežníckych turnajov. Výkonom vynikala napríklad strelkyňa Regina Šejirmanová (26 gólov) z družstva mladších dorasteniek alebo brankárka Ema Stachová z družstva starších dorasteniek. Muži odohrajú v sobotu prvý zápas Extraligy proti Topoľčanom.
Hokejistky pokračujú v príprave na sezónu. Pracujú najmä na zlepšení hokejových zručností na ľade. Dievčatá tiež absolvovali spoločné fotenie.

VKP Bratislava
Volejbalisti muži odohrali prvý prípravný zápas v hale FEI STU proti VK Spartak UJS Komárno. Síce prehrali 2:3, ale bol to výborný zápas, v ktorom dostali príležitosť všetci hráči. V ďalšom zápase zvíťazili nad VO TJ Spartak Myjava 3:1 a podľahli Zlínu 2:3. Ženy odohrali modelovaný tréningový zápas so Sláviou EU Bratislava, v ktorom podľahli 1:3. Starší žiaci získali na Pohári mládeže SVF v Mošovciach strieborné medaily. Farmárskemu tímu z ŠŠK Bilíkova Bratislava sa podarilo triumfovať v Pohári mládeže kadetiek v Prešove.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa zúčastnili ďalšieho kola Viessmann pohára v letnom biatlone a Majstrovstvách Slovenska vo Vyhniach. Zlaté medaily získali Sebastián Belicaj, Betka Gargulýková, Michaela Straková (2x), Betka Garguláková a Martin Maťko. Ďalší dvaja pretekári získali striebro a dvaja bronz. Biatlonisti sa okrem toho zúčastnili aj na pretekoch v Bobroveckej doline.
Kickboxeri sa v Trnave zúčastnili 1.kola open ligy v kickboxe. Z klubu ŠKP Banská Bystrica sa zúčastnili títo pretekári: Filip Fáb 2x 3. miesto KL a LC - 69kg, Veronika Mordáčiková 2x 2. miesto FC a FL - 65kg, Kristián T. N. Than 2x 2. miesto KL a LC -37 kg.
Basketbalisti ohlásili nábor nových dievčat do klubu. Zároveň predstavili svoj program zápasom v Extraligy, ktorý začnú 2. októbra domácim zápasom s Ružomberkom.

ŠPKP Pezinok
Plavci oficiálne odštartovali novú sezónu. Ich pretekár Hugo Čársky sa predstaví na svetovom podujatí v Belehrade.

ŠKP Trnava
Strelci opäť dominovali na MS Slovenska v disciplíne TRAP, kde medzi mužmi zvíťazil Marián Kovačócy a medzi ženami Veronika Vargová. Na Veľkej cene v Trnave znova dominovali členovia ŠKP Trnava, ktorí obsadili v mužskej kategórii prvých šesť miesť. Zvíťazil Martin Kupkovič. Medzi juniormi bol zlatý Daniel Hruška, rovnako z ŠKP Trnava. Na MS Slovenska v univerzálnom trape vyhral Oldřich Vahňara, rovnako z ŠKP Trnava. Na Cyrilo-orešanskej Veľkej cene bol zlatý opäť strelec z Trnavy Adrián Drobný v kategórii A a František Macho v kategórii B.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti prijímajú nových členov do svojich radov. Klub má otvorený nábor pre záujemcov vo všetkých vekových kategóriách.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti ukončili šnúru piatich denných táborov pre deti, ktoré mali veľký úspech. Klub zároveň prijíma deti do svojej prípravky. Hráča Modrých Drakov Michala Vargu vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu Slovensko-Česko 10:5 (2:2, 3:1, 4:1, 1:1) na majstrovstvách sveta do 20 rokov, ktorých dejiskom je Praha. Reprezentácia sa predstavila ja majstrovstvách aj s ďalšími dvoma Modrými Drakmi Boris Juhászom a Martinom Horváthom. Vodnopólová reprezentácia Slovenska do 20 rokov obsadila na majstrovstvách sveta v Prahe konečné 15. miesto.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Policajti a pracovníci OR PZ vo Vranove n/T. 31. augusta 2021 športovali na oslavách dňa polície. Športový klub polície pre účastníkov akcie v areáli futbalového ihriska v obci Vechec, zorganizoval minifutbalový turnaj, ktorého víťazom sa stalo mužstvo OKP Vranov n/T. Súťaž žien v streľbe zo vzduchovky vyhrala p. Mária Hreháčová. Súťaž v hode šípkami na elektronický terč kategóriu žien vyhrala p. Miroslava Kerestešová. Súťaž mužov vyhral p. Anton Kopko. Súťaž v kopaní loptou na presnosť zo vzdialenosti 20 metrov vyhrala p. Miroslava Kerestešová. Víťazi jednotlivých disciplín obdŕžali vecnú cenu a diplom. Nesúťažne sa hral taktiež petang. Celej akcie sa zúčastnilo 42 členov ŠKP a 9 pozvaných hosti. Počas športovej akcie nám prialo aj príjemné počasie

ŠKP Vysoké Tatry
Lyžiari sa zúčastnili pretekov na kolieskových lyžiach dňa 5.9.2021 z Liptovského Mikuláša do Bobroveckej Vápenice v dĺžke 10 km voľným spôsobom. Víťazom v kategórii mužov sa stal práve pretekár ŠKP Vysoké Tatry Peter Mlynár.

KBL ŠKP Martin
Lyžiari boli taktiež na pretekoch na kolieskových lyžiach dňa 5.9.2021 v trase z Liptovského Mikuláša do Bobroveckej Vápenice s dĺžkou 10 km voľným spôsobom. Z Martinčanov sa na celkovom 7. mieste umiestnil Ján Holiga.
Bežci zorganizovali na 77. výročie osláv SNP 9. ročník Behu v Srdci SNP, ktorého súčasťou boli aj Majstrovstvá Ministerstva vnútra SR a Policajného zboru v cestnom behu. Preteky boli otvorené aj pre širokú verejnosť. Celkovým víťazom pretekov sa stal Vladimír Kováč z bežeckého klubu ŠK Achilles Handlová. Spomedzi žien bola najrýchlejšia Slávka Mlynčeková z ŠK COPY-SERVIS Liptovský Mikuláš.

ŠKP Žilina
Lyžiari zo Žiliny boli taktiež na pretekoch na kolieskových lyžiach dňa 5.9.2021 z Liptovského Mikuláša do Bobroveckej Vápenice v dĺžke 10 km voľným spôsobom. Z ŠKP Žilina obsadil celkové 18. miesto Peter Mikula.

ŠKP Trenčín
Rybári sa zúčastnili na pretekoch detí v LRU Plavana - Považany. Za Trenčán pretekal Andrej Macháč, ktorý obsadil celkové 3.miesto s počtom rýb 230 kusov a hmotnosťou 3900g.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoisti potešili na majstrovstvách sveta Juniorov a U23. Marianka Petrušová získala bronzovú medailu v disciplíne K1 1000m a ešte k tomu v disciplíne K1 500m dopádlovala na krásnom 6.mieste. Bianka Sidová si v juniorskej kategórii vypádlovala druhé miesto na K1 1000m a druhú medailu z MSJ získala na K2 500m spolu s Katarínou Pecsukovou. Matúš Maximilián Jedinák získal bronzovú medailu na MS U23 v disciplíne K1 200m.
Strelci Veronika Vadovičová získala zlato a Radoslav Malenovský sa umiestnil najlepšie piaty na paralympiáde v Tokiu. Na Veľkej cene v Trnave obsadili strelci z ŠCP všetky medailové pozície a na Cyrilo-Orešanskej Veľkej cene bol prvý taktiež strelec ŠCP Adrián Drobný.
Skejtbordista Rišo Tury sa opäť umiestnil na medailovom pódiu vo svetovom pohári.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Košice – plávanie.