Teplé počasie prinieslo mnoho športových úspechov pre členské tímy UNITOP SR

Teplé počasie prinieslo mnoho športových úspechov pre členské tímy UNITOP SR

Športovým klubom, ktoré sú súčasťou UNITOP, teplé počasie prialo. Z rôznych slovenských, či už lokálnych alebo národných, súťaží si odniesli nielen skúsenosti, ale podarilo sa im získať aj tituly či medaily. Slovenským reprezentantom sa darilo aj na zahraničnej pôde.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR

(od 20. mája do 6. júna 2022)

ŠKP Poprad
Hokejisti si odniesli nezvyčajné prvé miesto – vo varení guľášu. Ale okrem toho privítali nových zahraničných členov svojho hokejového klubu. Svoje zručnosti budú môcť predviesť na 75. ročníku Tatranského pohára.

ŠKP Bratislava
Hádzanári Jakub Prokop a Martin Slanina, ktorí u nás už síce nehrajú, ale sú naši odchovancami, sa dostali do najlepšej sedmičky v ankete Sedmička roka 2021, ktorú organizoval slovenský hádzanársky výbor. Naši muži v 5. kole o 5.-8.miesto podľahli súperovi v Nových Zámkoch vo výsledku 25:33.
Hádzanárky juniorky odohrali 2. kolo turnaja prípraviek BKZH úspešne a odnášajú si zlaté medaily. Ženy v zápase proti Stupave vyhrali, mladšie žiačky, mladšie dorastenky a staršie dorastenky bohužiaľ neúspešne.

VKP Bratislava
Volejbalisti si boli zahrať pár zápasov na finálovom turnaji Majstrovstiev Slovenska kadetov. V prvom dni si odniesli dve víťazstvá v stave 3:0 proti Hamuliakovu a Prievidzi. Vo finálovom turnaji si odniesli bronzové medaily.

ŠKP Trnava
Strelci si na Grand Prixe Slovakia vystrieľali prvé miesta. V disciplíne trap si prvé miesto v kategórií mužov odniesol Martin Kupkovič a druhé Ján Libant. Junior Timotej Tóth a juniorka Adriana Pinková si vo svojich kategóriách taktiež odniesli prvé miesta. V disciplíne skeet si prvé miesto zaslúžil Filip Kucharovič a druhé Oliver Pistovčák. V kategórií juniorov exceloval Ladislav Németh.

ŠKP Banská Bystrica

Kickboxeri sa boli prevetrať v Budapešti na Svetovom pohári v kickboxe. Zúčastnili sa ho traja pretekári a to M. Púchyová, J. Kováč a K. Thung. Krásne tretie miesto si odniesla Michaela Púchyová v kategórií LC -70 kg.
Basketbalistky Bystrické pumy si v I. lige junioriek v kategórií pod 19 rokov odnášajú bronzovú medailu po zápase so Starou Turou.

ŠKP Košice
Mladší plavci sa zúčastnili na juniorských Majstrovstvách Európy v diaľkovom plávaní v Portugalsku. Štartovali štyria slovenskí reprezentanti a medzi nimi aj člen ŠKP Samuel Čekan. V úvode sa držal v hlavnom balíku plavcov, na prvej bóji bol vytlačený súpermi. Odnáša si 19. pozíciu, ale odplávané bolo statočne.
Vodnopólisti si v seniorskej extralige uchmatli bronzové medaily po výhre nad ŠK Hornets. Aj mladší vodnopólisti v kategórií do 11 rokov si boli zahrať. Na zápase v Prešove si na svoje konto pripísali jedno víťazstvo a dve prehry. Avšak náramne si to užili a to je najpodstatnejšie.
Kickboxeri si boli zaboxovať v Trnave na Majstrová Slovenskej republiky v kickboxe, z ktorých si odniesli dokopy 12 medailí, vrátane dvoch zlatých a tri strieborné.
Z úspechu sa tešia aj taekwondisti, ktorí si v Karlovac Open 2022 vybojovali 3 zlaté, 4 strieborné a 6 bronzových medailí. Celkovo sa klub umiestnil na 8. mieste.

ŠKP Pezinok
Plavci sa zúčastnili Veľkej ceny Slovenska v Šamoríne na otvorenom 50 metrovom bazéne. Sily si zmerali nielen s vlastnými ale aj zahraničnými tímami. Plavkyne si odniesli bronzovú medailu v kategórií 4x100 metrov na voľný spôsob. Zároveň boli ocenené cenou mesta v kategóriách Športovec roka mesta Pezinok.

ŠKP Trenčín
Rybári odštartovali 2. kolo Západoslovenskej ligy mládeže v LRU plávaná pri štrkovisku v Považanoch. Súťažilo sa v dvoch vekových kategóriách: do 10 rokov a do 15 rokov, kde o prvých miestach rozhodovali gramy. Mládež si neodniesla len zážitky a skúsenosti ale aj pamätné poháre.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kajakári a kanoisti odštartovali medzinárodnú sezónu na 1. Svetovom pohári v Račiciach. Zúčastnili sa takmer všetkých kategórií v mužských aj ženských zostavách a umiestnili sa na prvých priečkach.

Triatlonista Richard Varga obsadil výborné druhé miesto na polovičnom Ironmanovi v Šamoríne s časom 3:45,05. Na olympijskej kvalifikácií v Arzachane na svetovom pohári obsadil 14. miesto.

Šprintér Ján Volko získal striebornú medailu na mítingu v St. Pöltene v šprinte na 100 metrov s najlepším časom v sezóne 10,28

Majsterky Európy v hliadkach Soňa Stanovská, Zuzana Paňková, Emanuela Luknárová vybojovali pre Slovensko zlato už druhý rok po sebe

Skateboardista Richard Tury si na svetovej sérií v Montpelieri vyslúžil piate miesto.

Vo francúczskom Chateauroux sa rozbehol prvý svetový pohár parastrelcov. A hneď v prvý deň získal nás Radoslav Malenovský bronzovú medailu vo vzduchovej puške v stoji R1

Slalomárka Emanuela Luknárová si z nemeckého Augsburgu z medzinárodných pretekov odniesla strieborné miesto v kategórií C1 ženy.

Strelkyne juniorky si Brnenského International Junior Grand Prix-u odniesli viacero medailí. V disciplíne skeet zvíťazila dorastenka Adriána Zajíčková. V kategórii junioriek zvíťazila Miroslava Hocková a na druhom mieste sa umiestnila Adela Supeková. V kategórii juniorov vyhral Ladislav Németh. V kategórii žien sa na 2.mieste umiestnila Monika Štibravá

V Trnave sa konali strelecké preteky. Naši strelci a strelkyne obsadili dve prvé miesta, tri druhé, jedno tretie a jedno piate miesto.

Z Medzinárodnej regatty, ktorá sa konala v Zemníku, Z 1000 metrových tratí si naši reprezentanti odniesli tri zlaté medaily, z 500 metrových tratí získali 14 zlatých medailí, 1 striebornú a 4 bronzové. V poslednom dni získali na 200 metrovej trati 3 strieborné medaily.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: 

ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.