Vyhodnotenie 2. ročníka Majstrovstiev MV SR a PZ v cestnej cyklistike

Vyhodnotenie 2. ročníka Majstrovstiev MV SR a PZ v cestnej cyklistike

Dňa 23. júna sa konali 2. ročník Majstrovstiev MV SR a PZ v cestnej cyklistike v Mošovciach a priľahlom okolí zorganizované UNITOP-om SR v spolupráci s OR PZ Martin, Odborom výcviku Prezídia policajného zboru a ŠCP. Na trati dlhej 86 kilometrovej s prevýšením 948 metrov si zmeralo sily celkovo 35 pretekárov v mužskej a ženskej kategórií. Mužská kategória bola rozdelená do dvoch vekových podkategórií do 40 rokov a nad 40 rokov. Ženská kategória bola bez rozdielu veku.

Výsledky podľa kategórií:

Mužská kategória do 40 rokov

Na prvom mieste sa umiestnil Michal Procner z OR PZ Žiar nad Hronom s výsledným časom 2:22:19,9 s ktorým si obhájil svoj titul Majstra Slovenska z predchádzajúceho ročníka. Na druhom mieste sa o 35 sekúnd za ním umiestnil Radoslav Závodný v UPZC Sečovce a tretie miesto si vyjazdil Tomáš Sejna z PPÚ Košice s 20 sekundovým rozdielom.

Mužská kategória nad 40 rokov

Na rovnakej trati si prvé miesto vybojoval Ján Holiga z OR PZ Martin s kvalitným časom 2:24:24,8. Súperi naňho nestačili a s 8 minútovým rozdielom sa na druhom mieste umiestnil Ján Roth z KR PZ Prešov. O približne rovnaký časový rozdiel si tretie miesto vybojoval Peter Just z OŽP Topoľčany.

Ženská kategória bez rozdielu veku

Ženy pretekali na skrátenej 43 kilometrov dlhej trati s prevýšením 474 metrov. Na prvom mieste sa s časom 1:18:41,2 umiestnila Martina Krahulcová z OR PZ Rimavská Sobota. S takmer 3 a pol minútovým rozdielom si druhé miesto získala Eva Lehotská z OR PZ Liptovský Mikuláš a s 30 sekundovým oneskorením si tretie miesto odniesla Nina Janušíková z OKaH Bratislava.

Tieto majstrovstvá boli zároveň nomináciou na septembrové majstrovstvá Európy v Dánsku, ktorých sa zúčastní päť najlepších pretekárov z mužskej kategórie a spolu s nimi vycestuje aj Martina Krahulcová.

Celkové výsledky si môžete pozrieť TU