V UNITOP-e sa lámali rekordy, svetové aj národné

V UNITOP-e sa lámali rekordy, svetové aj národné

Počas posledných týždňov sa členským klubom UNITOP-u podarilo zlomiť pár rekordov. Naša parastrelkyňa nastrieľala rekordný počet bodov a na hasičských súťažiach sa zabehol nový časový rekord.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR

(9. júla - 27. júla 2022)

ŠKP Poprad
Hokejový klub sa pomaly ale isto pripravuje na Tatranský pohár a predstavil dresy a čísla nových hráčov.

ŠKP Bratislava
Hádzanársky oddiel v polovici júla zorganizoval detský denný tábor, ktorý sa venoval aj iným veciam ako hádzanej, napríklad návšteve Sadu Janka kráľa či Funcity. Minulý týždeň zahájili letnú prípravu muži a spolu s nimi aj dorastenci. O pár dní neskôr začali prípravu aj dorastenky.

Oddiel brokovej streľby sa zúčastnil v termíne 15. - 20.7. na Svetovom pohári v Changwone v J.Korei: Danka Barteková sa prebojovala do finále súťaže a umiestnila sa na veľmi peknom 8. mieste. Na 19. mieste sa zúčastnila Kopčanová, na 20. mieste za ňou Hocková a na 26. mieste Štribravá. Družstvo v zložení Barteková, Hocková, Štibravá sa umiestnilo na 3. mieste.

Hokejistky dostali pozvánku na prestížny turnaj Zürich Trophy, ktorý zároveň využijú ako prípravu na nadnárodnú Európsku ligu ženského hokeja.

VKP Bratislava
Volejbalisti v novej sezóne privítajú nových trénerov mužského a ženského tímu. Novým trénerom ženského tímu VKP Bratislava sa stal Pavel Bernáth a muži do novej sezóny pôjdu s hlavným trénerom Robinom Pěluchom. Okrem toho chlapci Tomáš Vojkovič a Michal Trubač obsadili 2. miesto na turnaji Niké Summer Beach Tour v Skalici.

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky sa 9. júla vybrali reprezentovať klub do macedónskeho mesta Skopje, kde sa konali Majstrovstvá Európy do 20 rokov B divízie. Prvé dve zápasy proti Islandu a Slovinsku boli neúspešne, v treťom zápase zdolali Nórsko o jeden bod, avšak na postup to nestačilo. Naskytla sa im nová príležitosť ukázať sa a to konkrétne na súťaži EuroCup Women, kde ich prvým súperom bude grécky tím Eleftheria Moschatou .
Lyžiarsky a biatlonový oddiel si dal netradičný tréning vo forme turistiky na Krížnu, celkovo sa zúčastnilo 6 detí s trénerom.

ŠKP Košice
Plavci odohrali posledný turnaj počas uplynulého víkendu v Košiciach, na ktorom dvakrát zvíťazili a raz prehrali a získali bronzové medaily v tejto ligovej sezóne. Piešťany porazili 12:6, Novákom podľahli 10:16 a na záver v derby zdolali Hornets 9:8. V utorok večer odohral kombinovaný výber zložený zo seniorov a juniorov Modrých Drakov i hráčov Olympie Košice sparingový zápas s vodnopólovou reprezentáciou Slovenska. Náš národný tím vycestuje v stredu na turnaj do Rumunska. Rovnako ako ostatné kluby aj ŠKP Košice zorganizovali letné tábory – pre nich plavecké.

ŠKP Trnava
Strelci sa v dňoch 1. – 3. zúčastnili Memoriálu Jozefa Čavaru st. kde si členovia ŠKP Trnava odniesli prvé 3. miesta a taktiež miesta od 5. po 10. v kategórií muži/juniori a v kategórií ženy/juniorky si odniesli rovnako prvé 3. miesta

ŠKP Pezinok
Plavecký oddiel si pre svojich menších členov zorganizoval Týždeň plaveckého mini kempu, ktorého sa zúčastnilo 17 detí. V závere kempu dostali aj symbolickú medailu.

ŠKP Trenčín
Rybári sa 8. - 10. júla zúčastnili 1. ligy LRU – plávaná na druhom dvojkole v Piešťanoch na jazere Sĺňava. 4. miesto si odniesol Michal Čampiš, hneď po ňom na 5. mieste skončil Roman Radil, Branislav Oslanec a Marek Macháč na 10. mieste. Zúčastnili sa aj na 3. Kole Západoslovenskej ligy mládeže 17.7.2022. Revírom bolo OR Dvorany nad Nitrou , SRZ MO Topolcany

ŠKP Vysoké Tatry
V Liptovskej Tepličke sa dňa 13.7. konali bežecké preteky v šprinte do kopca Beh po schodoch do neba 2022, ktorého sa zúčastnili bežci z ŠKP Vysoké Tatry. Trať mala dĺžku 300 metrov a kvôli vysokým denným teplotám sa začínalo štartovať až o 17:00. V kategórií mužov do 39 rokov sa s finálovým časom 01:09,26 na prvom mieste umiestnil Peter Mlynár a tretie miesto si odniesol Jakub Haviarik. 5. miesto si vybehal Martin Škvarenina, 7. miesto Daniel Faix a 10. miesto Martin Mlynár

ŠKP Vranov nad Topľou
Dňa 24.07.2022 sa uskutočnila cyklo-turistická akcia. Z mesta Hanušovce n/T sa presunuli bicyklami do obce Petrovce odkiaľ sa peši išlo cez Lesný náučný chodník Herlica. Cestou po informačných tabuliach dorazili k vyhliadkovej veži. Ukončenie trasy bolo v spodnej časti pohoria Slanské vrchy. Celkovo sa zúčastnilo 14 účastníkov, na bicykli sa prešla vzdialenosť 11 kilometrov a peši 6,5 kilometra.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Strelci trapisti Hubert Olejnik, Michal Slamka a Adrián Drobný zvíťazili na svetovom pohári v Kórei v súťaži tímov. Skeeterky Danka Barteková, Vanesa Hocková a Monika Zemkova Štibravá si v Kórei taktiež vystrieľali medaily na tímovej súťaži v bronzovej farbe.

Parastrelec Radoslav Malenovský získal bronzovú medailu na svetovom pohári v Mníchove. V rovnakej disciplíne medzi ženami obsadila Veronika Vadovičová 4. miesto. Veronika však na druhý deň získala zlato v disciplíne Malorážka v ľahu v mixovej súťaži a vytvorila nový bodový rekord 251,9 bodu. V disciplíne R7 3x40 obaja získali strieborné medaily. V posledný deň si v disciplíne Vzduchovka v ľahu Radoslav vystrieľal prvé miesto a Veronika druhé.

Marián Rerko, Tomáš Štinčík, Boris Strela, Matúš vybojovali výborné druhé miesto na hasičskej olympiáde CTIF 2022. Svojim časom vytvorili nový národný rekord v štafete 4x100 metrov. Chlapci stihli ísť aj na súťaž do Slovinska kde získali tretie miesto v disciplíne 100 metrov cez prekážky družstiev.

Erik Noskovič v tlaku na lavičke dvakrát prekonal svetový rekord, no ani to mu nestačilo na zlatú medailu a priniesol si tak bronz s výkonom 160 kg. Ešte úspešnejší bol Milan Ferančík, ktorý získal v motýliku na 100 metrov striebro.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.