Členské kluby UNITOP-u hlásia aj teraz úspešné výsledky

Členské kluby UNITOP-u hlásia aj teraz úspešné výsledky

Počas letných dní si deti mohli oddýchnuť na letných táboroch, ktoré organizujú rôzne kluby po celom Slovensku. Okrem tréningov si aj oddýchli a nabrali sily na novú sezónu, ktorá sa čochvíľa začne. Medzitým naši starší reprezentanti súťažili a úspešne reprezentovali svoje kluby a na zahraničných súťažiach aj samotnú krajinu.

(28. júla až 14. augusta 2022)

ŠKP Poprad
Hokejový klub 1. augusta odštartoval letnú prípravu na ľade. Pripravujú sa na 75. ročník Tatranského pohára, ktorého sa zúčastnia aj zahraničné tímy. Prípravné zápasy zatiaľ odohrali s Liptovským Mikulášom, Prešovom a Krakowom.

ŠKP Bratislava
Hádzanársky oddiel sa každoročne zúčastňuje sústredenia na Skalke pri Kremnici. Tohto roku im to vyšlo presne na prelome letných mesiacov. Okrem každodenných tréningov sa vedia aj dobre zabaviť a hlavne si oddýchnuť. Brankár Matúš Mitošinka bol v reprezentačnom zápase proti Rakúsku na turnaji majstrovstiev EHF hráčov do 18 rokov v rumunskej Craiove vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.
Športový oddiel streľby a sebaobrany zorganizoval 29. júla streleckú súťaž pod názvom ŠOSS CUP 2022. Víťazom sa stal Ľuboš Šenkery z ŠKP Bratislava. Tento termín bol prvým z troch plánovaných termínov.

VKP Bratislava
Volejbalisti Michal Trubač a Marekom Ludhom vyhrali beachvolejbalový turnaj v Košiciach. Spoločne vo finále v priamom prenose na JOJ šport porazili dvojicu Nemec/Jány. Vo svojom klube privítali aj hráčku priamo z Argentíny Agostinu Pelozo. Okrem toho budú V kádri trénera Pavla Bernátha pôsobiť blokárka Nina Boledovičová, smečiarka Tamara Hrušecká a nahrávačka Ema Štermenská

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky, pod novým názvom klubu Slávia, odcestovali do bulharskej Sofie, kde začiatkom augusta prebiehali Majstrovstvá Európy do 18 rokov B-divízie. Slovenská reprezentácia porazila v skupine Island, Nórsko aj Holandsko a z prvého miesta tak postúpili do štvrťfinále. V zápase top 4 porazili Rumunsko o rozhodujúci 1 bod!

ŠKP Košice
Modrí draci získali štyri cenné brondzové medaily. 3 v mladežníckých kalegóriách U11 11-roční, U13 mladší žiaci a U19 juniori a jednu v mužskej extralige v sezóne 2021/2022. Sezóna skončila v júli 2022. Momentálne prebiehajú letné tábore pre deti zamerané na plávanie a vodné pólo v kombinácií s inými športami, V druhom prípravnom zápase pred ME vo vodnom póle zdolala reprezentácia Slovenska, aj s viacerými súčasnými či bývalými hráčmi, v sobotu doma v Bratislave Slovinsko. Starší žiaci Modrých Drakov obsadili štvrté miesto na turnaji Red Star Cup, ktorý sa konal v Košiciach.
Taekwondisti si v dátume 31. júla do 5. augusta odbehli na Plejsy na letný taekwondo tábor Ilyo Camp. Tento rok si prišlo aktívne oddýchnuť 63 športovcov vo veku od 6 do 18 rokov, medzi ktorými samozrejme nechýbali ani hendikepovaní športovci. Program tábora bol naozaj nabitý aktivitami, ktoré zahŕňali tréningy, súťaže, turistiku, karneval a nechýbala ani obľúbená nočná hra.

ŠKP Martin
KBL ŠKP Martin v spolupráci s Obcou Sučany, Sklabiňa aTurčianska Štiavnička organizujú už 10. ročník podujatia Beh v srdci SNP pri príležitosti 78. výročia SNP v cestnom behu policajtov, ktorý sa uskutoční dňa 29. augusta.

ŠKP Trnava
Strelci úspešne ukončili další ročník VC ŠKP Trnava, ktorý sa konal v dňoch 29. až 31.7.2022. V disciplíne Trap v kategórii A si ŠKP Trnava odniesla 2. až 5. miesta. V kategórii finále B+V prvé 4. miesta. V kategórii B si z 12. miest odniesli 10. V kategórii Veteráni od 3. miesta až po 10. a v poslednej juniorskej kategórii bolo najlepšie 4. miesto. V celkovej spoločnej kategórii si prvé celkové miesto odniesol O. Pistovčák.

ŠKP Vysoké Tatry
Bežci Peter a Martin Mlynár sa zúčastnili bežeckých pretekov pod názvom Zamagurská deviatka. Na 4. ročníku víťaž Peter Mlynár prekonal traťový rekord Andrzeja Dlugosza z Poľska o 37,01 sek. z roku 2020.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoisti v zložení Matej Beňuš, Marko Mirgorodský a Alexander Slafkovský získali titul vicemajstri sveta v nemeckom Augsburgu. Posádka K4 zložená zo športovcov Športového centra polície - Samo Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek si vybojovali 4. miesto na MS v rýchlostnej kanoistike.

Hasič Erik Noskovič si v dvojboji vybojoval zlatú medailu na Svetových hasičských a policajných hrách v novom rekorde. Na bench presse utvoril rekord 162.5kg. V hasičských hrách pokračujeme, keďže bratia Noskovičovci si odniesli zlato aj v štafete 4x100 metrov.

Na majstrovstvách sveta policajtov a hasičov malo Slovensko a Polícia Slovenskej republiky zastúpenie aj v disciplíne pretláčania rukou. Rovno dve zlaté medaily v pravej aj ľavej ruke vybojoval Tomáš Kiss v kategórii do 100 kg.

Strelci si z Veľkej ceny ŠKP Trnava odniesli 5. a 6. miesto v disciplíne Trap v kategórií A.

Prvý augustový víkend sa konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v športovej streľbe, v disciplíne skeet. Celkovo boli vystrieľané 4 zlaté medaily, jedna strieborná a jedna bronzová.

Počas tohto víkendu sa zároveň konali aj strelecké preteky v Sielnici, kde si reprezentanti ŠCP odniesli všetky tri vzácne kovy.

Boxeri z ŠCP sa zúčastnili sústredenie spolu s klubom BCS Nitra, za ktorý naši pästiari súťažia v medzinárodnej lige, kde si po jarnej časti sezóny držia 1. miesto.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.