Vyhodnotenie 10. ročníka MEP v tenise, ktoré sa konali v nemeckom Münsteri

Vyhodnotenie 10. ročníka MEP v tenise, ktoré sa konali v nemeckom Münsteri

Na 10. ročníku majstrovstiev Európy policajtov v tenise, ktorý sa uskutočnil v dňoch 31. 7. - 7. 8. 2022 v nemeckom Münsteri sa zúčastnilo 11 štátov Európy a medzi nimi aj policajná reprezentácia Slovenskej republiky. Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 31. 7. 2022 z dôvodu dažďa až v popoludňajších hodinách, po ňom bola na programe súťaž dvojhier a štvorhier. 

V súťaži dvojhier kde štartovalo celkovo 68 pretekárov bol žreb pre našich reprezentantov krutý. Okrem toho sa zranil aj náš skúsený hráč Peter Hoferica, takže do štvorhry nastúpil tréner a vedúci v jednej osobe Martin Smolka. V prvom kole vypadol benjamínek družstva Matej Halák, ďalší dvaja Jozef Macko a Juraj Bača boli nasadený do druhého kola, z ktorého postúpil iba Macko, ktorý v treťom kole prehral s rakúskym reprezentantom, neskorším bronzovým medailistom.

V súťaži štvorhier naša najlepšia dvojica Macko, Bača vypadla v prvom kole s českými policajtami, druhý náš pár Halák, Smolka nepostúpila cez rakúsky pár, ktorý skončil na treťom mieste.

Dvaja naši hráči, ktorí vypadli v prvom kole sa zúčastnili v súťaži "o útechu". V nej sa najďalej dostal Juraj Bača, ktorý sa prebojoval do druhého kola. Celkove môžeme konštatovať, že výsledky ktoré dosiahli naši policajti sú na ich hraniciach možností, vzhľadom na to, že tenisom sa zaoberajú popri svojom zamestnaní, na rozdiel od iných európskych policajtov. Samozrejme na výsledky malo vplyv aj pomerne nešťastné vylosovanie. 

Organizácia celého šampionátu bola na vysokej športovej aj spoločenskej úrovni.

Výsledková listina spolu s fotogalériou