Taekwondisti ukázali konkurencii čo v nich je, koľko medailí majú na svojom konte?

Taekwondisti ukázali konkurencii čo v nich je, koľko medailí majú na svojom konte?

Koniec leta sa zavŕšil viacerými úspechmi a kluby sa pomaly chystajú na otvorenie novej sezóny. Po dovolenkových režimoch nabiehajú na tréningy a sú pripravený podávať tie najlepšie výkony.

(15. augusta až 5. septembra 2022)

ŠKP Poprad
Hokejový klub na Tatranskom pohári skončil na 4. mieste po prehre nad fínskym Celkom, českým Kladnom a Banskou Bystricou.

ŠKP Bratislava
Mladšie dorastenky hádzanárky podali na turnaji v Močenku perfektný výkon a bez jedinej prehry obsadili úžasné 1. miesto. Mladší dorastenci sa počas predposledného augustového víkendu zúčastnili turnaja Zorno Cup 2022 v Stupave, kde odohrali napínavé finále proti domácim Záhorákom, v ktorom vyhrali 17:15 a obsadili tak na turnaji 1.miesto. Mladší a starší žiaci odohrali turnaj v Novom Veselí, kde mladší žiaci obsadili 3. miesto a starší žiaci 7. miesto. Muži sa na turnaji v Litoveli umiestnili na krásnom 2.mieste, pričom brankár Mišo Koller vyhral cenu najlepšieho brankára turnaja. Na turnaji Handball Cup Banco di Sardegna v talianskom Sassari obsadili konečné 4.miesto. VKP víťazne aj na turnaji v Pezinku, keď zdolali Sokol Viedeň 3:2 a anglickú reprezentáciu 4:0.

Športový oddiel streľby a sebaobrany má za sebou druhý termín ŠOSS CUP, ktorý sa uskutočnil 26. augusta. Po 4. disciplínach si prvé miesto odniesol Eduard Polák, druhé Viliam Kišš a tretie Eduard Baraniak, všetci z ŠKP.

VKP Bratislava
Chalani z VKP Bratislava na turnaji v “stovežatej” Prahe zvládli prvé dve stretnutia proti LVI Praha a Orion a zhodne VKP vyhrali 2:0. V treťom súboji v skupine podľahli Příbrami 0:2. Dievčatá VKP Bratislava na rovnakom turnaji najskôr vyhrali 2:0 nad VK Třebíč A, podľahli tímu LVI Praha 0:2 a kontumačne si pripísali víťazstvo 2:0 nad družstvom Španielka Repy. Taktiež zvládli aj pondelňajší posledný zápas v skupine, v ktorom porazili Kometu Praha 2:1 a postúpili do štvťfinále.

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky prijali nové posily zo zahraničia. Do banskobystrickej Slávie prichádza americká krídelníčka, chorvátska pivotka a rozohrávačka reprezentácie Bosny a Hercegoviny.
Lyžiarsky a biatlonový oddiel sa zúčastnil súťaže o Pohár ZSL v behu na kolieskových lyžiach v Liptovskom Mikuláši. Na prvom kole sa zúčastnilo ich 5 pretekárov a úspešne sa obsadili.
Strelec Filip Marinov, ktorý je zároveň aj členom ŠCP, si na VC Cyrila Orešanského vystrieľal prvé miesto v disciplíne Trap v kategórií A.

ŠKP Košice
Plavkyňa Zuzana Binar Mimovičova získala pre SR na Majstrovstách Európy v Ríme zlato na 200 metrov polohové preteky. V kategórií 100 metrov prsia získala striebro.
Taekwondisti sa zúčastnili súťaže Korčula Open 2022, ktorej sa zúčastnilo 370 pretekárov z 22 klubov a 6 krajín. Celková trojdňová bilancia medailí bola v počte 7 krát zlato, 5 krát striebro a 4 bronzové.

ŠKP Vranov n./ Topľou
Dňa 1. septembra a uskutočnila súťaž v streľbe z krátkej guľovej zbrane - pištole, pre členov streleckého oddielu ŠKP Vranov n/T. Súťaž sa uskutočnila na prenajatej strelnici Blaciny v obci Zámutov. Víťazom súťaže sa stal p. Michal Trudič, druhé miesto obsadil p. Roman Oslovič a na treťom mieste sa umiestnil p. Vlastimil Kračanský. Prví traja menovaní boli odmenení diplomom a vecnou cenou.

ŠKP Martin
KBL ŠKP Martin v spolupráci s Obcou Sučany, Sklabiňa a Turčianska Štiavnička zorganizovali 10. ročník Behu v srdci SNP, kde na trati 17,5 km vytvoril traťový rekord v kategórií mužov Miroslav Ilavský z Dubnice nad Váhom, ktorý sa stal aj policajným majstrom Slovenska. V ženskej kategórií si víťazstvo vybojovala Danica Veselá, časom 1:23:25. Policajnou majsterkou Slovenska sa stala Zuzana Erdélyiová z Bratislavy časom 1:24:36.

ŠKP Trnava
Strelci si začiatkom septembra vystrieľali pár miest na VC Cyrila Orešanského ktorá sa konala v dňoch 2.- 4.9.2022. V disciplíne Trap v kategórií A, ktorá bola zmiešaná, si muži odniesli druhé a tretie miesto a v kategórií B nielen prvé tri, ale dokonca prvých 13! V disciplíne Skeet si v kategórií muži/juniori odniesli druhé až piate miesto.

ŠKP Trenčín
Rybári sa v Šoporni zúčastnili štvrtého kolo západoslovenskej ligy mládeže v LRU plávaná. Celkovo sa zúčastnilo 19 pretekárov. Víťazkou v kategórií U10 sa stala Eva Kmeťová a víťazom v kategórií U15 sa stal Dominik Šebek.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Skateboardista Richard Tury obsadil s tretie miesto na svetovom pohári v španielskom Vide. V semifinále v Montreale v boji o svetový pohár skončil prvý a vo finále napokon obsadil bronzové miesto. Ďalšie tretie miesto si odniesol z Majstrovstiev Európy v Bazileji,

Bežec Ján Volko sa s časom 10,22s na 100 metrovej trati prebojoval na majstrovstvách Európy v Mníchove do utorňajšieho semifinále, v ktorom sa s časom 10,13 s na 100 metrovej trati prebojoval do finále, čím stanovil nie len vlastný ale aj slovenský rekord. Vo finále skončil na 4. mieste. Na rovnakom podujatí sa na trati dlhej 200 metrov s časom 20,48 s prebojoval do finále

Slovenskí reprezentanti v stolnom tenise a členovia Športového centra polície Barbora Balážová a Ľubomír Pištej nepostúpili na majstrovstvách Európy do finále, no získali skvelé bronzové medaily v mixe

Kajakári a kanoisti z nemeckého Mníchova hlásia taktiež skvelé výsledky. Dievčatá Ivana Kmeťová- Lisa Mária Gamsjäger z rozjazdu na K2 500m postúpili priamo do velkého FINÁLE. Muži Erik Vlček s Adamom Botekom vyhrali svoju rozjazdu na K2 500m a postúpili priamo do FINÁLE A, kde zabojovali o cenné kovy tu v Mníchove, bohužiaľ neúspešne so 7. miestom. Štvorka K4 v zložení Samo Baláž- Denis Myšák- Csaba Zalka- Adam Botek získala striebornú medailu, taktiež v Mníchove

Zo 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome si Zuzana Paňková odnáša striebro.

Reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková s Erikom Vargom si na majstrovstvách Európy vystrieľali v mix trape bronzové medaily

Hasiči sa na súťažiach v Talianskom Pfalzene umiestnili na prvých priečkach. V individuálnych štartoch si v kategórií M40 odniesli druhé a tretie miesto Adrián Ficik a tretie Jozef Zsigó. V kategórií M30 si piate miesto vybehal Miloš Mačas a v kategórií M18 4. miesto Peter Wojatschek a 5. miesto František Ridzoň.

BMX jazdec a člen ŠCP Sebastian Sulka v disciplíne pumptrack porazil všetkých súperov a stal sa majstrom Slovenska

Strelec Matej Beňuš si v sezóne 2022 obsadil 3. miesto na celkovom hodnotení Svetového pohára.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ SR, Levoča XC ski team, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina, Športové centrum polície.