Zlaté ukončenia sezóny 2022

Zlaté ukončenia sezóny 2022

Počas posledného mesiaca sa ukončovali sezóny poslednými súťažami, z ktorých si naši športovci odniesli nielen zlaté ale aj strieborné a bronzové medaily. Pomaly ale isto sa začíname pripravovať na zimnú sezónu a jej športy.

(6. septembra až 25. septembra 2022)

ŠKP Bratislava
Hádzanárky žiačky na súperovej palubovke v Pezinku podali skvelý výkon a vyhrali 31:18. STŽKY podali pekný výkon a Modru porazili vo výsledku 31:20, pričom najlepšou strelkyňou nášho družstva bola Saška Garlíková s 13 gólmi. STŽCI doma taktiež porazili Modru 42:18, kde máme najlepších strelcov až dvoch - Andrej Chovanec a Miško Kovarčík s počtom gólov 11. Na víťaznej vlne sa viezli aj MLŽCI B a MLŽCI Podunajské Biskupice

Členovia oddielu brokovej streľby sa v septembri počas prvých dvoch septembrových týždňov zúčastnili ME v Larnake na Cypre, kde dosiahli viacero z prvých miest. V disciplíne Skeet v kategórií žien si tretie miesto odniesla Danka Barteková. V rovnakej disciplíne aj kategórií v družstvách si ženy odniesli taktiež tretie miesto v zostave Barteková, Hocková a Kopčanová. Najlepšie sa umiestnili juniorky, ktoré si odniesli prvé miesto v disciplíne skeet ako družstvo v zostave Hocková, Zajíčková, Supeková. A v disciplíne Skeet mix v juniorskej kategórií si druhé miesto odniesli Hocková a Németh.

Hokejistky absolvovali počas víkendu 1.kolo Supercupu EWHL a zvíťazili vo všetkých 3 zápasoch a bez straty bodu postúpili do Final 4 EWHL Supercupu.

VKP Bratislava
Volejbalistky postúpili na ME 2023 v kádri aj s našimi babami Emou Smieškovou a Aničkou Kohútovou. Ženy VKP Bratislava v dnešnom prvom zápase na domácom turnaji v novej hale Domu športu podľahli Rakúšankám Sokol/Post Viedeň 0:3. Kadeti získali prvenstvo na turnaji v Nitre. Hralo sa systémom každý s každým, výsledkami 2:0 si poradili s Púchovom, Starou Ľubovňou a Nitrou, 1:2 podľahli Novému mestu nad Váhom. Mužstvo účinkujúce v 1. lige sa zúčastnilo turnaja O štít Nového Mesta nad Váhom. Domácich sme zdolali 3:0 a Nitru taktiež 3:0, a tak sme sa stali jednoznačným víťazom turnaja.

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky v Česku úspešne zdolali o 2 body domáci klub Kara Trutnov, v druhom kole im český extraligový tím Žabiny dal zabrať a po prehre sa zúčastnia ešte posledného zápasu s poľským tímom Gorzów Wielkopolski.
Lyžiarsky a biatlonový oddiel sa zúčastnil MSR v letnom biatlone 2022. V rýchlostných pretekoch si pretekári zabojovali a v kategóriách dorastenci a juniori získali : 2x1.miesto ; 3x2.miesto a 1x3.miesto. Druhý deň sa konali vytrvalostné preteky z ktorých si reprezentanti odniesli 3x1.miesto a 2x3miesto.

ŠKP Košice

Plavci a plavkyne sa zúčastnili plaveckých pretekov v Štúrove a Humennom v diaľkovom plávaní. V 3 kilometrovej kategórií si žiačky odniesli jednu striebornú a dve bronzové medaily. Na 5 kilometrovej trati si juniori a juniorky vybojovali prvé a tretie miesto.
Kickboxeri naberajú nových členov do tímu. Všetky informácie si môžete zistiť cez ich sociálne siete.
Taekwondisti si boli zasúťažiť na Black Tiger Cup 2022 v Snine. Športovci v oboch disciplínach spolu vybojovali 18 zlatých, 10 strieborných a 4 bronzové medaile. V celkovom hodnotení tímov sme sa umiestnili na úžasnom 1. mieste v disciplíne športový zápas a na 2. mieste v disciplíne poomsae.
Modrí Draci na vodnopólovej reprezentácii Slovenska do 19 rokov majú za sebou boje v základnej skupine majstrovstiev Európy, ktorých dejiskom je čiernohorská Podgorica. Slováci postupne nestačili na Taliansko 7:14, Gruzínsko 9:15 a v utorok podľahli Chorvátsku 6:21. Celkovo obsadili 16. miesto

ŠKP Vysoké Tatry
Na 29. ročníku Horského krosu Gerlach v behu do vrchu z obce Gerlachov na Sliezsky dom / 8,4 km, prevýšenie 879m /, ktoré boli zároveň 8. kolom Slovenského pohára obsadil 3. miesto Peter Mlynár - 46:48,04 min. a Jakub Haviarik 10. miesto - 52:27,96 min.

ŠKP Trnava
Klenot športových pretekov, MAJSTROVSTVÁ SR v disciplíne TRAP konané v dňoch 9.-11.9.2022 majú svojich víťazov z Trnavského ŠKP. Na prvom mieste sa umiestnil Adriám Drobný, na druhom Erik Varga a na treťom Marián Kovačócy. Prvé miesto si odniesli aj juniori a kadeti. V kategórií žien si Veronika Vargová odniesla druhé miesto a rovnako si prvé a druhé miesta odniesli aj kadetky a mládež do 14 rokov. Aj v Majstrovstvách Slovenska veteránov si Trnava odniesli prvé miesto vo všetkých kategóriách.

Prehľad úspechov Športového centra polície

V cyperskej Larnake sa Miroslava Hocková, Adela Supeková a Adriána Zajíčková stali juniorskými majsterkami Európy v disciplíne skeet, kde vo finále zdolali Nemky na body 6:4. Danka Barteková získala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy v rovnakom meste. Dievčatá - skeetarky na majstrovstvách Európy v športovej streľbe získali v tímovej súťaži bronzové medaily.

Na svetovom pohári v triatlone v Karlových Varoch sa na 22. mieste umiestnil Richard Varga Pripísal si tak dôležité body do kvalifikácie na olympijské hry do Paríža.

Na Majstrovstvách SR v streľbe v disciplíne TRAP si rezortní strelci obsadili stupne víťazov v každej kategórii.

Skejtbordista Richard Tury dosiahol ďalší super výsledok vo finále na svetovej sérii v Barcelone, kde vybojoval pre Slovensko bronzovú medailu.

Hasiči brali všetky kovy na najprestížnejšej súťaži na Slovensku TFA Banská Bystrica, ktorá simuluje zásahovú činnosť hasičov. Tentokrát stáli na pódiu štyrikrát a to: František Ridzoň OR HaZZ Brezno kategória M18 2. miesto a v celkovom umiestnení Overal 3.miesto. Matúš Bali-Hudák kategória M30 1. miesto a Jozef Zsigó, DHZ Zlaté Klasy, kategória M45 2. miesto. Rovnako sa zúčastnili aj v rakúskom FCC, kde ich poslednú súťaž tohtoročnej sezóny ukončili, ako je zvykom, zbieraním kovov o ktoré sa postarali Adrián Ficík (2. Miesto v kategórií M45) a v tandeme Adrián Ficík a Jozef Zsigó (3. Miesto v kategórií M40).

Uskutočnili sa aj posledné preteky v sezóne 2022 a boli nimi MSR vodných slalomárov v Liptovskom Mikuláši. v kategórii K1 ženy si zlato vybojovala Kristína Ďurecová a v kategórií C1 muži na druhom mieste skončil Matej Beňuš.

Boxerka Bibiana Lovašová sa stala juniorskou majsterkou Česko-Slovenska, keď v dnešnom finále otvoreného šampionátu dievčat pre obe krajiny zdolala vysoko na body českú reprezentantku a účastníčku ME Kristinu Čajanovú.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ SR, Levoča XC ski team, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina, Športové centrum polície.