Futbalisti skončili tesne pred bránami šampionátu

Futbalisti skončili tesne pred bránami šampionátu

Prvý polčas kvalifikačného duelu priniesol vyrovnaný futbal, s množstvom tvrdých osobných súbojov. Prvú nebezpečnú príležitosť vytvorili domáci, ale strelecký pokus z hranice pokutového územia vytlačil brankár Guťan nad bránu.

Rovnako skončila aj naša štandardná situácia na opačnej strane. Najväčšiu príležitosť skórovať sme si vypracovali v závere úvodného dejstva, keď sme sa dostali do prečíslenia, vysunutím Kamenského, ale bulharská obrana sa stihla sformovať.

Po zmene strán začali domáci aktívne, ale strela z ľavej strany len pohladila bočnú sieť. Vývoj zápasu výrazne ovplyvnili štyri žlté karty, ktoré v prvom polčase rozdal na našej strane bulharský rozhodca Nenkov. V 50. minúte vylúčil Podluckého a začala sa presilovka domácich. Voľný priestor na trávniku využil v 73. minúte bulharský kapitán Petrov. Odrazenú loptu z hranice pokutového územia poslal za Guťanov chrbát a domáci viedli 1:0. Naši reprezentanti sa ale nevzdávali a napriek početnej prevahe súpera sa snažili o vyrovnanie. V 81. minúte sa rútil sám na Guťana Rusev, ale náš brankár ďalším vynikajúcim zákrokom jeho príležitosť zmaril. Rovnako na našom kapitánovi stroskotal v nadstavenom čase aj Zdravči.

Slovensko podľahlo Bulharsku 1:0 a zostalo tesne pred bránami Majstrovstiev Európy. Naši reprezentanti sa ale určite nemajú za čo hanbiť. Podali výborný výkon a aj za nerovnovážneho stavu sa nevzdávali a bojovali až do konca.

Prehra nás samozrejme mrzí, ale s predvedeným výkonom, podporeným vynikajúcimi zákrokmi brankára, môžeme byť určite spokojní. Zápas proti veľmi kvalitnému súperovi, na jeho domácej pôde ukázal, že do budúcna máme na čom stavať.

Michal Guťan, kapitán: “Očakávali sme náročný zápas, nakoľko na horúcej bulharskej pôde to býva vždy náročné. Chalanov musím pochváliť ako zodpovedne pristúpili k zápasu a vzorne reprezentovali nielen Slovensko, ale aj celý policajný zbor. Zápas bol o jednom góle a museli sme sa vysporiadať so skorým vylúčením v druhom polčase. Nedokázali sme na gól súpera odpovedať, napriek tlaku, ktorý sme si v závere vytvorili. Chlapci si zaslúžia veľkú pochvalu za svoj výkon, môžeme byť na to hrdí a bohužiaľ súper bol o ten jeden gól šťastnejší.”

Peter Čajka, asistent trénera: “Zápas bol vyrovnaný a veľmi bojovný, na čo sme doplatili červenou kartou na začiatku druhého polčasu. Keďže sme celý druhý polčas hrali oslabení, museli sme zmeniť taktiku. Nepodarilo sa nám udržať bezgólový stav, inkasovali sme gól, na čo sme museli opäť reagovať a chceli sme minimálne vyrovnať. Nedarilo sa nám vytvárať si lepšie príležitosti a domáci rozhodcovia nás do nich rovnako nepúšťali. Výsledok nás mrzí, ale hráči podali dobrý výkon, na ktorom sa dá do budúcnosti stavať. Verím, že o štyri roky nám to vyjde!”

Slovensko v Bulharsku reprezentovali:

npor. Michal Guťan, OR PZ Levice

ppor. Michal Podlucký, ODI Komárno

Matúš Ončák, Akadémia PZ

por. Michal Berecký, ODI Bardejov

nstržm. Radoslav Kamenec, OO PZ Sabinov

nstržm. Stanislav Michalko, PMJ Košice

stržm. Peter Vojtovič, SOŠ PZ Devínska Nová Ves

stržm. Maroš Ferko, OHK Vyšné Nemecké

ppráp. Dušan Janko, OO PZ Snina

stržm. Šimon Kupec, OO PZ Vrakuňa

stržm. Rudolf Sirej, SOŠ PZ Bratislava

stržm. Dominik Iboš, SOŠ PZ Bratislava

ppor. Jakub Rokošný, ÚOÚČ

por. Michael Nothart, OO PZ Komárno

Tomáš Deme, Akadémia PZ

Tréner: Ladislav Gračík

Asistent trénera: mjr. Peter Čajka, KR PZ Banská Bystrica