Kickboxeri si z Open ligy priniesli 9 medailí

Kickboxeri si z Open ligy priniesli 9 medailí

V sobotu, 15. 10. 2022 sa uskutočnilo v Bardejove, VI. kolo Open ligy v kickboxe. Medzi najúspešnejšími nechýbali ani kickboxeri klubu ŠKP Policajná Škola Košice. Vybojovali 2 zlaté, 4 strieborné a 3 bronzové medaily.

Chlapci podali výborné výkony a tréner je maximálne spokojný. Pritom tento turnaj brali len ako určitú tréningovú prípravu.

Výborne boxoval Viktor MIKO. Trénuje 3 roky aj s covidovými prestávkami a dokopy má 22 zápasov. Vo finále svojej kategórie jasne dominoval. Jeho súper Ján TAMÁŠ z Revúcej je 30 – násobný Majster SR a trénuje 25 rokov. Disponuje obrovskými úspechmi a medzinárodnými skúsenosťami. Viktor do bodky realizoval taktiku, ktorú mu naordinoval sám tréner pred zápasom. Ján TAMÁŠ je ľavák, a tam je potrebný iný plán vedenia boja. Viktor sa dobre pohyboval, presne zasahoval v krátkych boxerských kombináciách a dobre kopal. Hlavne kopmi sa darilo narúšať súperove útoky. Nakoniec Viktor jasne zvíťazil.

Dobrý výkon podal na svojom prvom turnaji 17 – ročný talent, Samuel PAČAI. V miernom začiatočníckom strese absolvoval skúšku ohňom. Svojich súperov dokázal v eliminačných zápasoch poraziť. Dotiahol to až do finále, kde prehral so skúsenejším súperom z Lučenca. Súboj prebiehal na hrane pravidiel s nečistým spôsobom boja, faulami držaním atď. Nevadí. Lebo Samo sa snažil a ako úplný začiatočník sa vôbec nestratil. Práve naopak, ukázal dobrú pripravenosť a bojovné srdce.

Takisto výborne boxoval Erik SPONTÁK. Študent Prešovskej univerzity fakulty telovýchovy, súťažil s vyššími a ťažšími súpermi, nakoľko má hmotnosť na rozmedzí 2 hmotnostných kategórií. Tentoraz sme zvolili tú vyššiu a Erik sa prebojoval až do finále. Hoci nakoniec tesne prehral, bolo to v absolútne vyrovnanom súboji. Obidvaja finalisti boli zo zápasu značne rozbití, ale nebolo to nič vážne a patrí to k športu.

Na medaily takisto dosiahli naši ďalší kickboxeri, takže po turnaji zavládla spokojnosť. Ukázala sa vysoká kvalita tréningu v klube. Klub plánuje do konca roka ešte ďalšie športové akcie. Už koncom týždňa sa chystajú na medzinárodný turnaj do Prahy a koncom roka budeme bojovať vo Varšave.

Odkaz na sociálne siete TU