V tomto mesiaci prevažovali indoorové športy, členské kluby UNITOP-u ukázali, čo v nich je

V tomto mesiaci prevažovali indoorové športy, členské kluby UNITOP-u ukázali, čo v nich je

V posledných týždňoch sa klubom darilo. Vyhrávali vzácne kovy prevažne v indoorových športoch. Práve sa nachádzame v medziobdobí, kde sa už tak aktívne nešportuje vonku a zároveň ešte nezačala zimná športová sezóna.

(21. októbra až 12. novembra 2022)

HK Poprad
Po neúspešnom zápase proti Nitre si svoje skóre hokejisti vyrovnali výhrou nad Prešovom. Následne po prehranom zápase so Zvolenom, vyhrali nad Trenčínom.

ŠKP Bratislava
Hádzanári v žiackych zápasoch, ako mladší žiaci tak aj mladšie žiačky, porazili Stupavu. Muži v 7. kole Niké Handball Extraligy porazili na domácej palubovke súpera zo Šale. Neskôr si na domácej palubovke s prehľadom poradili v 9.kole Niké Handball Extraligy so súperom z Hlohovca a zvíťazili 29:23. Takisto sa doma darilo mladším aj starším dorastencom, ktorí si zmerali sily so súperom z Nových zámkov. O týždeň neskôr na súperovej palubovke porazili Trebišov. Z východu si taktiež doniesli aj výhru nad Košicami. Na koniec BHA porazila Pezinok.
Hokejistky v zápasoch ženskej súťaže EWHL porazili Maďarsko 5:2, Taliansko 5:1 a Rakúsko 4:0

VKP Bratislava
Muži si v Niké extralige zachovávajú štatút víťazov. Podarilo sa im zdolať Prešov, Prievidzu a Komárno, aj po prehre nad Myjavou si v tabuľke udržiavajú prvé miesto.

ŠKP Banská Bystrica
Bystrické pumy si v Eurocupe potvrdili výhru nad Popradom s poriadnym náskokom 105:57. V druhom súboji proti Piešťanom bohužiaľ neúspešne. V extraligovom zápase úspešne porazili košický tím rovno dvakrát a pripísali si tak body do extraligovej tabuľky. Mladšie žiačky U13 v strednej skupine v druhom kole porazili Zvolen tiež dvakrát.

ŠKP Martin
Klub usporiadal dňa 12. novembra 2022, 23. ročník futsalového turnaja o pohár ŠKP Martin. Turnaj sa konal v telocvični ZŠ Turany za účasti šiestich mužstiev a to ŠKP Trstená, ÚVTOS Sučany, OZP Martin, OKP Martin, ŠKP Martin a mužstva Edson. Na treťom mieste sa umiestnilo mužstvo Edson (účastník mestskej ligy v malom futbale). Vo finále sa stretol domáci ŠKP Martin s mužstvom Ústavu na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) Sučany. V dramatickom finále, sa z víťazstva 1:0 tešilo mužstvo ÚVTOS Sučany pred druhým ŠKP Martin.

ŠKP Košice
Kickboxeri si na súťaži Bardejove na VI. kole Open ligy vybojovali celkovo 9 medailí. V Prahe na Czech open to bola bilancia 6 medailí. Samotný tréner Bonk využil pražské podujatie na návrat do súťažnej akcie po dlhých siedmich rokoch a získal druhé miesto.
Plavci sa zúčastnili Slovakia swimming cup 2022 v Šamoríne, odkiaľ si odniesli celkovo 3 vzácne kovy – striebro a bronz v mužskej kategórií a jedno striebro v ženskej kategórií. Pod Tatrami v Poprade sa zúčastnili súťaže o POHÁR OLYMPIJSKÝCH NÁDEJÍ - PON 2022. Súťaž klub jasne ovládol a obsadil 1. miesto.
Modrým drakom sa v skupinovej fáze európskej klubovej súťaže LEN Challenger Cup, ktorá sa konala minulý víkend od 11.-13. novembra 2022 v Sarajeve (Bosna a Hercegovina, podarilo v "C" skupine postúpiť z druhého miesta do štvrťfinále Challenger Cupu s celkovým skóre 59:36, po prehre s Enka Istanbul v pomere 10:22 (2:6, 5:6, 2:6, 1:4) a dvoch výhrach nad Banja Luka z Bosny a Hercegoviny presvedčivo 28:8 (7:1, 4:3, 7:4, 10:0), ako aj nad domácim tímom VK Invictum Sarajevo vysoko 21:6 (5:4, 7:2, 5:0, 4:0).

ŠKP Trnava
V stolnom tenise sa 5.11. v 7. kolo 2 ligy stretli MSTK Trnava a TTC Baka, kde Trnava odchádzala víťazne so skóre 14:4.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Juniorská reprezentantka v boxe Bibiana Lovašová zdolala na SLB účastníčku ME a víťazku svetového turnaja Bornemissza - Maďarku Evelin Nagy jednoznačne na body a odniesla si prvé miesto.

Štyria boxeri ŠCP Bibiana Lovašová, Mirka Jedináková, Adolf Staněk a Miroslav Herceg sa cez víkend predstavili v Nitre na turnaji RBC-GP Slovakia a všetci štyria vybojovali vo svojich kategóriách zlaté medaily

Náš snoubordista Samuel Jaroš obsadil na prvom svetovom pohári v novej sezóne vo švajčiarskom Chure 16. miesto spomedzi 48 štartujúcich

V disciplíne R3 vo vzduchovke v ľahu na 10m si v konkurencii mužov a žien z celého sveta vybojovala zlato skvelá parastrelkyňa Veronika Vadovičová. Aj druhý z našich parastrelcov Radoslav Malenovský si vystrieľal na majstrovstvách sveta medailu, tentoraz striebornú v disciplíne R7 v malokalibrovej puške. A k tomu pridal aj miestenku na paralympijské hry do Paríža.

Najlepším atlétom uplynulého roka sa stal Ján Volko.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ SR, Levoča XC ski team, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina, Športové centrum polície.