Vyhodnotenie 26. Majstrovstiev MV SR a PZ  vo volejbale žien.

Vyhodnotenie 26. Majstrovstiev MV SR a PZ vo volejbale žien.

Únia telovýchovných organizácií polície SR usporiadala v dňoch 23. – 25. novembra 2022 v úzkej spolupráci s Odborom výcviku P PZ 26. Majstrovstvá MV SR a PZ vo volejbale žien za účasti 8 družstiev.

Vzhľadom na skutočnosť, že sa neprihlásili družstvá z KR PZ Trnava a MV SR, družstvá boli vylosované do dvoch skupín, kde sa hrali zápasy medzi sebou systémom každý s každým na dva víťazné sety. Víťazky skupín sa stretli v semifinálových zápasoch o postup do finále s družstvami umiestnenými na druhých miestach. Víťazky sa potom stretli vo finále, porazené hrali o bronz. Z tretích resp. štvrtých miest hrali o konečné umiestnenie. Víťazom turnaja sa stali dievčatá reprezentujúce Akadémiu Policajného zboru, ktoré obhájili titul z posledných majstrovstiev, keď vo finálovom zápase porazili družstvo KR PZ Bratislava 2:0. Na celkovo treťom mieste skončili opäť „domáce“ reprezentantky KR PZ Prešov, ktoré porazili KR PZ Banskú Bystricu.

Celkové poradie:

1. Akadémia PZ

2. KR PZ Bratislava

3. KR PZ Prešov

4. KR Banská Bystrica

5. KR PZ Žilina

6. KR PZ Nitra

7. KR PZ Košice

8. KR PZ Trenčín

Po ukončení turnaja prvé tri družstvá obdržali medaile a pekné poháre. Organizačný výbor opäť pripravil výborné ubytovacie a stravovacie podmienky pre zúčastnených športovcov výsledkom čoho boli zaujímavé športové zápasy, ktorých kvalita rastie z turnaja na turnaj. Kvalitný povrch zabezpečený zo Slovenského volejbalového zväzu taktiež prispel ku kvalitnému priebehu turnaja bez vážnejších zranení.