Aj tento uplynulý mesiac sa niesol v znamení niekoľkých úspechov, ktoré jednoznačne stoja za zmienku.

Aj tento uplynulý mesiac sa niesol v znamení niekoľkých úspechov, ktoré jednoznačne stoja za zmienku.

HK Poprad zdolal lídra tabuľky, VKP Bratislava poskočila na 2. miesto a v Eurocupe Woman sa ženám zo ŠKP Banská Bystrica podarilo poraziť zahraničný Galatasaray Istanbul.

(13. novembra až 2. decembra 2022)

HK Poprad

Hokejistom sa 16. novembra podarilo v závere zápasu uchmatnúť bod Liptovskému Mikulášu a skončili so stavom 4:3 po predĺžení. O dva dni sa hokejisti predstavili na domácom ľade proti Novým Zámkom a líder tabuľky tak padol s konečným výsledkom 5:1. Duel Kamzíkov proti Rysom sa v nedeľu 20. novembra lámal v druhej tretine s konečným stavom 3:6.

Zo zápasu proti HK Košice v piatok 25. odchádzali chlapci smutní a bez bodov, východniarske derby nevyšli. Naopak v nedeľu hostili Baranov a nedali im žiadnu šancu, Banská Bystrica ostala porazená 5:0 a konto Romana Rychlíka ostalo čisté. Misia kamzíkov pokračovala v Michalovciach a gól v poslednej minúte znamenal výhru domácich.

ŠKP Topoľčany Hádzaná

Mladšie žiačky s ľahkosťou zdolali súperky z Kolárova, Štúrova a Šale. Ani staršie žiačky nezaostávali s výkonom a v Kolárove vyhrali 38:23/19:12/, v Štúrove 42:21/23:9/, no v Šali narazili na silnejšieho súpera a prehrali 29:19/16:12/.

Ženské družstvo ŠKP taktiež zaznamenalo víťazstvo v Partizánskom 28:23/16:11/, no a nakoľko ženy nastúpili v oklieštenej zostave bez brankárok a mnohých hráčok, majstrovský zápas 1. ligy v Trenčíne skončil neúspešne pre Topoľčany, a to 36:30/ 21:14/.

V nedeľu 27. novembra najmenšie prípravkárky odohrali dve majstrovské stretnutia v červenej skupine v Šali a oba vyhrali, v súboji družstiev ŠKP vyšiel víťazne domáci ŠKP Topoľčany proti ŠKP Bratislava v pomere 30:22 /15:11/.

Mladšie žiačky odohrali posledné majstrovské stretnutie v jesennej časti súťaže s Dunajskou Stredou, no neuspeli aj napriek tomu, že vytvorili množstvo gólových príležitostí, nedokázali ich premeniť. Staršie žiačky boli tentoraz v poslednom kole jesene úspešnejšie a zdolali súperky z D. Stredy v pomere 33:22/16:11/.

VKP Bratislava

Konal sa Jesenný Dunajský pohár v MIDI, kde prvé 2 zápasy hráči zaslúžene vyhrali 2:0 proti Pezinku a Tami, no tretí zápas prehrali 1:2 proti Hamuliakovu. Juniorky nastúpili proti Senici a bojovali tvrdo, čomu nasvedčuje aj stav na sety 2:3 a 3:2. Darilo sa im aj s Pezinkom a po víťazstve 3:0 poskočili na 2. miesto tabuľky.

Prvá liga sa niesla v znamení odohratých zápasov s Komárnom, ktoré sa VKP Bratislave podarilo zlomiť až v druhom stretnutí s výsledkom na sety 1:3 a 3:1. Dievčatá potvrdili v domácom prostredí úlohu favoritiek a zdolali Brusno jednoznačne 3:0. Aj vďaka dobrému servisu žiačky doniesli dve výhry proti tímu VIVUS, avšak Studienka A ich zdolala 1:3 a 0:3.

Muži prehrali zápas v Prešove 3:0, dievčatá zvládli zápas proti mladým reprezentantkám Slovenska z COP Nitra a zvíťazili 3:0 a kadetky prehrali proti favoritovi Bilíkovej A 0:3 aj napriek tomu, že hrali veľmi dobre. Juniorom sa darilo, a na konto si pripísali výhru s tímami Myjava 3:0, Hamuliakovo 3:0, Nitra 3:0 a Komárno 3:1.

ŠKP Banská Bystrica

V basketbale sa dievčatám v kategórií Kadetiek U17, skupine východ – 8. kole podarilo zdolať Bardejov s prvou historickou stovkou bodov, konkrétne 106:22. V Eurocupe Woman sa ženám podarilo poraziť zahraničný Galatasaray Istanbul. V Extraligovej dohrávke s Young Angels Košice na domácej palubovke vyhrali pumy s rozdielom 33 bodov. Najstaršia mládežnícka kategória U23 si v nedeľu 21. novembra, už aj s hráčkami z kádra A-tímu, napravila chuť po sobotňajšej prehre s Trenčínom a vo vyrovnanom stretnutí porazila Starú Turú o 4 body. Mladšie mini U11 (skupina stred – predohrávka 3. kola) bohužiaľ neúspešne proti Žiline.

ŠKP Pezinok

Plavci sa počas víkendu 12. a 13. novembra zúčastnili súťaže majstrovstvá Bratislavského kraja na Bratislavských pasienkov v 50 metrovom plaveckom bazéne. Z klubu bolo vybraných 25 pretekárov, ktorí reprezentovali mesto Pezinok v rôznych vekových kategóriách. Počas pretekov si plavci vybojovali viac ako 100 osobných rekordov a veľké množstvo medailových umiestnení. Na majstrovstvách SR mladších žiakov ktoré sa cez víkend konali v Šamoríne si plavci zaplávali krásne časy a úspešne bojovali v každej disciplíne.

ŠKP Bratislava Hádzaná

Z 10.kola Niké Handball Extraligy si chlapci od MHáK Martin doniesli 2 víťazné body. V 11.kole opäť s prehľadom porazili na domácej palubovke Slovan Modra vo výsledku 31:18 (14:4) a po prehre v 12. kole s Novými Zámkami sa im v 13. kole so súperom ŠKP – Záhoráci podarilo vybojovať víťazstvo.

Proti Modre sa doma darilo STDKÁM A, a v Modre sa darilo chlapcom, MLDCOM B, MLDCOM PB a STDCOM A. Úspešný deň mali aj dorastenky, ktoré porazili na súperovej palubovke Košice v oboch zápasoch a domov si tak odviezli 4 body. Mladšie žiačky na turnaji v Hodoríne obsadili konečné 4.miesto a Paula Kočičová bola vyhlásená za najlepšiu brankárku turnaja. Mladší žiaci podali parádny výkon a na domácej palubovke porazili súpera z Pezinka vo výsledku 33:16 (17:8) a mladší žiaci A, mladšie žiačky PB odohrali aj ligové zápasy u súpera v Stupave MLŽCI, kde bez problémov porazili Stupavu A vo výsledku 30:9 (11:5). MLŽKY PB sa potrápili, no na Stupavu B nakoniec nestačili a prehrali 22:25 (8:12).

Mladším aj starším dorastencom sa doma darilo, a proti Hlohovcu v oboch zápasoch súpera porazili. Dievčatá z Univerzity Komenského sa zúčastnili na Univerziáde v španielskej Barcelone, kde v hádzanej vybojovali úžasné 1. miesto. Organizoval sa aj minihádzanársky turnaj v rámci projektu Športom za duševné zdravie detí, kde sa zúčastnilo 16 družstiev a najmenší hádzanári a hádzanárky z prípravky sa zúčastnili celodenného minihádzanárskeho turnaja BKZH v Malackách.

Ilyo-taekwondo ŠKP Košice

Klubu sa na uplynulých Majstrovstvách SR Poomsae & Para Poomsae darilo a v celkovom vyhodnotení sa umiestnil na 1. mieste pred klubmi z Hnúšte a z Bratislavy. Športovcom sa podarilo spolu vybojovať 7 titulov Majster SR, 6 strieborných a 3 bronzové medaile.

TJ UNITOP Vranov nad Topľou

Dňa 24. novembra usporiadal finále v bowlingu, kde súťažilo 10 najlepších mužov a 10 najlepších žien, ktoré vzišli z predošlej kvalifikácie. V súťaži žien zvíťazila p. Dana Barnová, druhá sa umiestnila p. Božena Bodnárová a tretie miesto obsadila p. Jarmila Koryčanová. V kategórii mužov prvé miesto obsadil p. Ladislav Melega, druhý sa umiestnil p. Martin Bodnár a na treťom mieste sa umiestnil p. Martin Magura. Súťaž sa uskutočnila v bowling bare reštaurácie Pod lipou v meste Vranova nad Topľou. Prví traja tak v kategórii mužov a aj žien obdŕžali diplom a aj vecné ceny.

Športový klub polície Košice – plávanie

Plavci sa v Poprade zúčastnili medzinárodných plaveckých pretekov „Pohár olympijských nádejí – X. ročník“, kde obhájili hlavnú cenu. Členovia klubu si odnášajú celkovo 8. zlatých, 14. strieborných a 19. bronzových medailí. V Humennom sa uskutočnila druhá časť jesenných majstrovstiev Východoslovenskej oblasti, plavci a plavkyne získali 121 medailí a na mestskej krytej plavárni v Spišskej Novej Vsi boli úspešné plavecké preteky mladších žiakov a plaveckých nádejí - Memoriál Jozefa Baláža.

ŠKP Modrí Draci Košice

Pripísali si ďalšie víťazstvo v pohárovej Európe a postúpili do štvrťfinále Challenger Cupu. Po víťazstve Modrých Drakov nad VK Banja Luka, chlapci píšu históriu klubu a v turnaji kvalifikačnej C-skupiny Challenger Cupu porazili domáci klub VK Invictum Sarajevo z Bosny a Hercegoviny 21:6 (5:4, 7:2, 5:0, 4:0).

Športové centrum polície

Členka Športového centra polície Viktória Čerňanská absolvovala v novej sezóne prvé preteky severo-amerického pohára v monobobe a hneď bolo z toho delené 1. miesto, druhý štart znamenal druhé zlato pre bobistku Viktóriu Čerňanskú.

Jesenné sústredenia rýchlostných kajakárov a kanoistov sa začali. Juniori a pretekári do 23 rokov sa pripravujú tradične v n Sabaudii a kajakárski seniori v New Porte v Kalifornii a na slnečnej Floride, konkrétne v Miami.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ SR, Levoča XC ski team, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina, Športové centrum polície.