Úspechy známych vodákov, strelkýň, hádzanárov či plavcov

Úspechy známych vodákov, strelkýň, hádzanárov či plavcov

Členovia UNITOP SR môžu vďaka ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení trénovať ešte intenzívnejšie. Viacerí plavci sa po dlhej dobe vrátili do bazénov. Zo skvelého úspechu sa tešia hádzanári ŠKP Bratislava, ktorí predčasne získali v Extralige Ligový pohár. Volejbalisti VKP Bratislava sa pričinili o postup slovenskej reprezentácie na majstrovstvá Európy. Plavci z ŠKP Košice - plávanie získali na pretekoch v Poprade 32 medailí. Vo svetovom pohári sa darilo strelkyni ŠKP Banská Bystrica Zuzane Rehák Štefečekovej. Darilo sa aj viacerým rýchlostným kanoistom a strelcom zo Športového centra polície.

Prehľad aktivít členov UNITOP

HK ŠKP Poprad
Hokejisti HK Poprad majú úspešnú sezónu za sebou. Pre fanúšikov pripravili dražbu dresov. Okrem toho sa vedenie klubu dohodlo na ďalšej spolupráci s trénerom Petrom Mikulom. Naopak, klub sa rozlúčil s hráčmi Marekom Zagrapanom, Marcelom Haščákom či brankárom Tomášom Vošvrdom.

ŠKP Banská Bystrica
Strelci ŠKP Banská Bystrica sa naposledy koncom marca zúčastnili Svetového pohára v športovej streľbe v New Dehli. Na toto výjazde si počínali mimoriadne úspešne, keď získali tri medaile. V disciplíne Trap - ženy zvíťazila Zuzana Rehák Štefečeková. V discipline Trap - muži sa na 6. mieste umiestnil Michal Slamka. V disciplíne Trap – zmiešané družstvá sa Zuzana Rehák Štefečeková podieľala na zisku striebornej medaily. Jana Spotáková s Michalom Slamkom obsadili v tejto disciplíne 5.miesto a len 1 bod im chýbal k postupu do súboja o medailové umiestnenia. V záverečný deň svetového pohára získali Michal Slamka a Filip Marinov spoločne s Adriánom Drobným z ŠKP Trnava striebornú medailu v súťaži družstiev.
Basketbalistky oslávili vynikajúce 4. miesto v extralige žien. Okrem toho sa rozbehla liga basketbalistiek do 23 rokov. Basketbalistky z Bystrice na úvod vyhrali všetky tri zápasy proti Spišskej Novej Vsi, Slovanu Bratislava aj Seredi.
Lyžiari a biatlonisti momentálne absolvujú letnú prípravu, v rámci ktorej jazdia na bicykli po horách v okolí Banskej Bystrice.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava zvíťazili v predposlednom kole Niké Handball Extraligy nad Novými Zámkami a predčasne získali Ligový pohár. Pre mužov ŠKP Bratislava je to najlepšie umiestnenie v najvyššej hádzanárskej súťaži za posledných osem rokov. Okrem toho klub zorganizoval počas víkendu SWAP - výmenu oblečenia pre členov klubu aj širokú verejnosť.
Slalomári absolvovali počas víkendu 1. a 2. kolo Slovenského pohára vo vodnom slalome a nominačné preteky v zjazde do Dolného Kubína. Mládež trénovala skoro celú zimu viac-menej na rovnej vode kvôli oprave kanálu v Bratislave aj Liptovskom Mikuláši, na divokú vodu sa dostala len sporadicky v Žiline. Pozitívom je, že vďaka otvoreniu kanála v Čunove už ale budú môcť konečne jazdiť opäť aj doma na divokej vode.

VKP Bratislava
Uplynulý týždeň volejbalistov sa niesol v znamení reprezentačných zápasov. O postup mužov Slovenska na majstrovstvá Európy sa postarali aj dvaja hráči z VKP Bratislava - libero Ľuboš Nemec a nahrávač Juraj Zaťko, ktorý má za sebou rekordných 251 štartov v najcennejšom drese. Dvaja mladíci z VKP Michal Trubač a Bruno Pavličko zase reprezentovali Slovensko na majstrovstvách Európy v plážovom volejbale do 22 rokov, ktoré sa konali v rakúskom Badene. Po postupe zo skupiny im stopku v 1. kole play-off vystavili domáci Rakúšania. S dresom VKP sa rozlúčil blokár Matej Hukel, ktorý sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru a pripravuje sa na civilné povolanie. V krátkom čase sa z neho stane policajt.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti z Košíc si po dlhočiznom období mohli konečne skočiť do bazéna Mestskej krytej plavárne a schuti si zatrénovať. Momentálne sa tak mužský vodnopóloví Modrí draci pripravujú na nasledujúcu sezónu.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci ŠKP Košice – plávanie sa zúčastnili v Jarných kontrolných pretekov v Poprade, ktorých sa zúčastnilo až 110 pretekárov z 27 slovenských klubov. ŠKP Košice - plávanie reprezentovala desať členná skupina juniorských plavcov, ktorí získali 32 medailí, z toho 6 zlatých, 11 strieborných a 15 bronzových. V sumárnom hodnotení klubov – open kategórii – sa ŠKP Košice – plávanie umiestnil na treťom mieste za Duklou Banská Bystrica a GPO Svit. Plavcov po dlhom nesystematickom tréningovom období čaká od pondelka konečne v domácich, aj keď stále obmedzených podmienkach, 16 dní tvrdej prípravy na Majstrovstvá juniorov a seniorov, ktoré sa uskutočnia v dňoch 4.-6.6.2021 opäť v bazéne popradskej Aquacity-bubliny.

ŠKP Taekwondo Košice
Taekwondisti z Košíc už trénujú od 10. mája vďaka uvoľneniu protipandemických opatrení vo väčších skupinkách a v telocvični.

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka stále trénujú v obmedzenom režime. Plavci trénujú v skupinkách a zvyšok klubu pracuje podľa možnosti a voľnosti bazéna.

ŠKP Trenčín
Rybári mali počas víkendu premiéru v najvyššej slovenskej lige v love rýb udicou na plavák. Družstvo Trenčína sa po pretekoch zaradilo na 8. miesto ligy, avšak s potenciálom ďalej si vylepšovať svoju pozíciu. Z pohľadu jednotlivcov sa najlepšie umiestnil Marek Macháč, ktorý je na delenej 12. priečke.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Strelkyňe ŠCP sa predstavili na na svetovom pohári v Taliansku. Danka Barteková a Lucia Kopčanová spolu s Veronikou Sýkorovou získali bronzové medaily v tímovej súťaži a navyše Danka Barteková získala aj ďalšiu bronzovú medailu. V tímovej súťaži v brokovej streľbe sa na 5. miesto dostali Zuzana Rehak Štefečeková, Jana Meze Špotáková a Emma Kortisova.
Elitní triatlonisti Romana Gajdošová a Richard Varga majú za sebou úvodné tohtoročné preteky Svetovej série. V japonskej Jokohame však získala body do svetového rankingu iba Gajdošová.
Rýchlostní kanoisti Samo Baláž a Adam Botek získali na Svetovom pohári v Szegede v disciplíne K2 na 1000m bronzové medaily. Slovenská elitná K4 - Erik Vlček, Adam Botek, Denis Myšák a Samo Baláždnes obsadila tesné 6. miesto.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP: ŠKP Trnava, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina.