Hádzanári si prevzali pohár, slalomári, strelci či boxerka s medailou

Hádzanári si prevzali pohár, slalomári, strelci či boxerka s medailou

Ďalší úspešný týždeň majú za sebou členovia UNITOP SR. Hádzanári ŠKP Bratislava si prevzali Ligový pohár a ukončili najlepšiu sezónu za posledných 8 rokov. Basketbalistky ŠKP Banská Bystrica do 23 rokov sú po reštarte súťaže mimoriadne úspešné. Darilo sa aj viacerým slalomárom, strelcom z ŠKP klubov a ŠCP, ktorí získali viacero medailí, vrátane zlatých. Medailu získala aj boxerka Bibiana Lovašová.

Prehľad aktivít členov UNITOP

HK ŠKP Poprad
Hokejisti HK ŠKP Poprad pripravili pre fanúšikov dražbu dresov. Mladé talenty z dorasteneckých družstiev hrajúcich aj medzi mužmi - Filip Mešár, Adam Jevoš a Adrián Valigura si vyskúšali v Diagnostickom centre v Prešove novú metodiku diagnostiky trénovanosti.

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky ženského družstva už ukončili sezónu, no liga sa nedávno začala volejbalistkám do 23 rokov. Tie po reštarte súťaže zdolali v minulom týždni rovesníčky zo Serede, po napínavom zápase aj Košice. V nahustenom programe vyhrali aj nad Nitrou, Starou Turou a Popradom.
Strelci z ŠKP Banská Bystrica spoločne trénujú streľbu v skupinkách.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava si prevzali v poslednom zápase Niké Handball Extraligy Ligový pohár a sezónu ukončili víťazstvom nad Šaľou. Do súťažného zápolenia sa po dlhých mesiacoch vrátili víťazne aj ženy, dorastenci a staršie dorastenky.
Slalomári sa zúčastnili Medzinárodného tatranského slalomu, kde si rozdali prvé body do nominácie juniorov, dvadsaťtrojkárov i seniorov. A aj poháre pre víťazov. Zo slalomárov ŠKP Bratislavy získal zlato Ilja Buran v K1 juniorov a Amy Mary Ryan si vybojovala bronz v disciplíne K1 junioriek.
Hokejistky absolvovali vstupné testy s rôznymi cvičeniami ako drepy na jednej nohy, kliky či vytrvalostné cvičenia na Airbikes. Po ukončení testov odštartovali letnú prípravu na novú hokejovú sezónu.

VKP Bratislava
Volejbalový tím mužov je napriek skončenej sezóne naďalej v tréningovom procese. Libero Ľuboš Nemec po návrate z reprezentácie odštartoval svoju prípravu na letné beachvolejbalové turnaje. Mládež VKP Bratislava sa pripravuje päťkrát do týždňa v telocvični na Hálovej ulici v Petržalke. V plnom tréningovom režime sú všetky vekové kategórie chlapcov aj dievčat. Traja mladíci Branislav Belas, Daniel Stríž a premiérovo aj Sebastián Lacko sa v nedeľu hlásili na zraze slovenskej reprezentácie do 17 rokov. Dvojica Šimon Červenák a Július Kováčik (obaja ročník narodenia 2003) absolvujú prvý beachvolejbalový kemp na Draždiaku.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti ŠKP Modrí Draci Košice si vďaka opätovnému otvoreniu bazénov užívajú po dlhom čase aj tréningy s deťmi. Deti trénujú pod vedením odborne kvalifikovaných trénerov. Postupne sa učia základy plaveckých štýlov – kraul, prsia, znak, prípadne aj motýlik. Úplní začiatočníci majú vo vode vesty. Opatrným, ale zároveň aj zábavným spôsobom sú deti zoznámené s vodou a osvojujú si plavecké základy. U detí, ktoré už vedia plávať a udržia sa na vodnej hladine, sa tréneri snažia zdokonaliť techniku plávania, vytrvalosť a rýchlosť.

ŠKP Taekwondo Košice
Košickí taekwondisti trénujú nepretržite ako sa dá. V období zákazov a lockdownov trénovali online formou, následne v malých skupinách 6+1 a v súčasnosti sa už tréningy vracajú pomaly do normálu, aj keď ešte stále bezkontaktne. Aj keď bola tréningová príprava počas posledného roka veľmi obmedzená, už začiatkom mája štartoval člen klubu a zároveň najúspešnejší slovenský seniorský reprezentant Dávid Sajko na Európskom kvalifikačnom turnaji na LOH 2020 Tokyo v Sofii. Žiaľ v ťažkej konkurencii turnaja sa mu nedarilo, keď z bojov o olympijskú miestenku vypadol s Majstrom Európy Julio Ferreira z Portugalska.

ŠPKP Pezinok
Plavci z ŠPKP Pezinok opäť spustili svoj projekt pre deti, vďaka ktorému sa môžu aj tí najmenší učiť plávať v rámci školskej družiny.

ŠKP Trenčín
Rybári ŠKP Trenčín sa zúčastnili plaveckých pretekov na VN Malé Bedzany. Rybárom sa však nedarilo podľa predstáv. Dobrý los a taktika na krátku deličku, ktorá bežne fungovala, tentokrát stroskotala. Ryby na deličku neprišli vôbec. Všetky ryby chytené pri hrádzi boli z odhodu.

ŠKP Žilina
Biatlonista Damian Cesnek sa ako junior ešte vo februári zúčastnil IBUCAPu v Osrblí. Nepodarilo sa mu však nominovať na Majstrovstvá sveta juniorov, kde určite zohral negatívnu úlohu aj prekonaný Covid. Biatlonisti, medzi ktorých pribudli noví členovia v žiackych kategóriach, sa chystajú na svoje prvé letné biatlonové preteky, ktoré budú o dva týždne. Od uvoľnenia opatrení opäť funguje detská atletika pod vedením trénerky Janky Židekovej. Zatiaľ iba v pravidelnej tréningovej a internej súťažnej forme s monitorovaním výkonnosti, keďže pre najmenšie deti zatiaľ oficiálne súťaže nie sú vypísané. Majstrovských a ligových pretekov sa zúčastňuje aj úspešná juniorka v atletických disciplínach na stredné a dlhé trate Lenka Kotianová.

ŠKP Humenné
Športovci z ŠKP Humenné sa v súčasnosti spoločne stretávajú a uvažujú nad možnými klubovými aktivitami.

ŠKP Lučenec
Športovci z ŠKP Lučenec, ktorí sa zameriavajú najmä na hromadné športovo-relaxačné akcie pre policajtov a ich rodiny, vzhľadom na pandemickú situáciu neorganizujú žiadne aktivity. Pozorne však sledujú aktuálne obmedzenia a čakajú na ďalšie uvoľnenie opatrení pre hromadné podujatia.


Prehľad úspechov Športového centra polície

Bežec Ján Volko dobehol na podujatí Zlatá tretra v Ostrave na 100m na 5. mieste časom 10,31s so sezónnym maximom.
Triatlonista Richard Varga sa umiestnil na 35. mieste na svetovom pohári v Lisabone.
Boxeri predviedli skvelé výkony na turnaji AIBA v maďarskom Egeri, na ktorom sa zúčastnilo 18 štátov. Talentovaná boxerka ŠCP Bibiana Lovašová si vybojovala striebro.
Slalomári sa zúčastnili na Medzinárodných tatranských pretekoch, ktoré boli zároveň aj prvými dvoma kolami národnej nominácie, kde sa rozdávali body do kvalifikačného rebríčka. Naši pretekári si vybojovali kvalitné výsledky. V disciplíne K1M získal zlato junior Ilja Buran a Zuzana Paňková bola zlatá v kategórii C1W juniorky a bronzová v C1W seniorky.
Strelci získali na streleckých ME v Osijeku bronz. Postarali sa oň pištoliar Lukáš Filip spolu s Jergušom Vengrinim a Marekom Copákom si v tímovej súťaži vzduchová pištoľ juniorov.


Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP: ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Trnava, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica.