Športovci z ŠCP získali niekoľko medailí, aktívne boli aj ŠKP kluby

Športovci z ŠCP získali niekoľko medailí, aktívne boli aj ŠKP kluby

Členovia našej únie UNITOP mali úspešný minulý týždeň. Viacero medailí získali strelci a kajakári Športového centra polície. Nezaháľali ale ani ŠKP kluby. ŠKP Košice – plávanie získali medailu na majstrovstvách SR juniorov. Blízko k medaile mali aj viacerí strelci ŠKP Banská Bystrica. Niektoré kluby zasa úspešne rozbehli po dlhej dobe svoje aktivity a projekty.

Prehľad aktivít členov UNITOP
(31. – 6. jún 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti z Popradu sa zúčastnili na MDD v MŠ Dostojevského a taktiež navštívili svojich najmladších fanúšikov v nemocnici na pediatrickom oddelení. Predstavili taktiež hráčov, ktorí budú hrať za Poprad v budúcej sezóne. Sú nimi Peter Bjalončík, Adam Jevoš, Matej Paločko či mladý Adrián Valigura.

ŠKP Banská Bystrica
Športoví strelci sa od 29. mája do 6. júna zúčastnili na majstrovstvách Európy v chorvátskom Osijeku. Zuzana Rehák Štefečeková obsadila 6.miesto v disciplíne TRAP, 4. miesto v MIX TRAPE (S Erikom Vargom) a 6. miesto v tímovom ženskom TRAPE. Jana Špotáková bola na 26. mieste v disciplíne TRAP, 9. mieste v MIX TRAPE (s Mariánom Kovačócym) a 6. mieste v tímovom ženskom TRAPE. Hubert Olejník sa umiestnil na 4.mieste v DOUBLE TRAPE a Michal Slamka na 11. mieste.
Basketbalistky Banskej Bystrice sa zúčastnili cez víkend turnaja kadetiek vo Zvolene, v ktorom sa bojovalo o postup na finálový turnaj o majstra Slovenska. Kadetky zvíťazili vo všetkých troch zápasoch proti Spišskej Novej Vsi, Rožňave aj Košiciam. Druhý turnaj základnej časti je na programe 18. - 20.06.2021 v Poprade.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava majú po reštarte hádzanárskych súťaží plný program. Ich seniorské tímy žien a Bratislavskej hádzanárskej akadémie sa predviedli víťazstvami. Zápasy však odohrali ale aj žiaci, žiačky či dorastenci. Okrem toho klub po dlhej dobe mohol pripraviť pre deti aj turnaj v rámci projektu Liga daj5 Zúčastnilo sa ho 8 družstiev a celkovo až 48 detí, ktoré si zahrali mihihádzanú na dvoch ihriskách.
Hokejistky majú za sebou už druhý týždeň intenzívnej prípravy a dávajú si poriadne do tela pred štartom nasledujúcej sezóny.
Vodní slalomári zorganizovali počas posledného víkendu, 5.-6. júna dôležité preteky v Čunove: 5. a 6. slovenský pohár v slalome, 3. a 4. nominačné preteky do RDS, U23 a RDJ 2021, 3. slovenský pohár v šprinte, NP do RD v šprinte, extreme slalome a majstrovstvá Slovenska vo freestyle. 
Pretekov sa zúčastnili najlepší pretekári z celého Slovenska, ktorí bojovali o účasť v seniorskej, juniorskej aj reprezentácií do 23 rokov. Preteky dopadli výborne a medaily tým najlepším odovzdal riaditeľ ŠCP Juraj Minčík.

VKP Bratislava
Volejbalisti sa rozlúčili až s päticou hráčov. Dres VKP už nebudú v novej sezóne obliekať Boris Demeter, Tomáš Hollý, Milan Marinič, Marek Gergely a Filip Kraisl. Novým športovým riaditeľom klubu sa stal skúsený odborník Peter Kalný, ktorý v roku 1993 ako tréner priviedol VKP Bratislava k historicky prvému slovenskému titulu. Staršie žiačky odohrali prvý turnaj po koronavíruse v Studienke. „Prvý turnaj po roku hodnotím vcelku pozitívne. Priestor dostali všetky hráčky, každá sa snažila podať čo najlepší výkon,“ povedala kapitánka Karolína Bukovská.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti Modrí Draci odohrali modelovaný zápas s košickou Olympiou. Deti v prípravke si zatiaľ užívajú po dlhej dobe tréningy v bazéne.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci získali na majstrovstvách SR juniorov a seniorov v Poprade bronzovú medailu, ktorú vybojoval Samuel Čekan. Darilo sa ale aj ďalším pretekárom klubu, ktoré sa taktiež postavili na stupne víťazov.

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka momentálne trénujú v bazéne a pripravujú sa na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia o týždeň.

ŠKP Vysoké Tatry
Bežci na lyžiach z ŠKP Vysoké Tatry začali prípravu na zimnú sezónu 2021/2022 začiatkom mája. Ich náplňou sú najmä beh do vrchu, bicykel, kolieskové lyže, beh na dráhe a vytrvalostné tréningy v domácom vysokohorskom prostredí.

ŠKP Žilina
Bežci v sprievodnom programe žilinského behu „Memoriál Jozefa Gabčíka“ konanom dňa 29.5. získali víťazstvá vo svojich detských kategóriach. Postaral sa o to Mathias Juricky a Azim Ben Saad. Ako štvrtý dobehol Adam Suĺa. O deň na to boli bežci na detskom behu „Beh rajeckým rínkom“, ktorého sa zúčastnili ďalší mladí atléti. Traja z nich si dobehli vo svojich kategóriach pre bronzovú medailu: AZIM Ben Saad, Michael a Mathias Juricky. Adam Suľa si vybojoval štvrté miesto. 
Lyžiari v sobotu 5.6. klub zorganizoval náborový pretek mladých biatlonistov na Vodnom diele pri Žiline.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Turisti z klubu TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou absolvovali po dlhých mesiacoch spoločne s deťmi a rodinami cez víkend cykloturistiku z Vranova nad Topľou do obce Dávidov. Z Dávidovi išli následne peši na náučný chodník Zapikan, ktorý miestny nazývajú aj „chyža zlodeja“. Dohromady tak prešli trasu dlhú 12 kilometrov a aktívnym pohybom si užili skvelé počasie.

ŠKP Trenčín
Rybári ŠĶP Trenčín sa zoznamovali s traťou, kde už budúci víkend prebehnú Majstrovstvá Slovenska. Premiéra na tejto vode im vyšla celkom dobre, ryba kúsala, a aj keď nebrala presvedčivo. Okrem množstva menších rýb sa podarilo zdolať viacero bonusových rýb. Rybári ešte majú na čom trénovať, ale taktika sa im už začína rysovať.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Atlét Ján Volko sa zúčastnil na atletickom P-T-S mítingu a v behu na 200m dosiahol svoj najlepší výkon sezóny (20,62s), skončil štvrtý a na 100m s časom 10,38s obsadil šieste miesto.
Strelci Marián Kovačocy a Zuzana Rehák Štefečeková sa prebojovali do finále na majstrovstvách Európy v športovej streľbe. Obaja v ňom napokon skončili na peknom 6. mieste. Na majstrovstvách dosiahla aj dvojica strelcov Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga v disciplíne mix trap výborné 4. miesto. Erik Varga, Marián Kovačócy a Adrián Drobný si následne vystrieľali zlaté medaily v tímovej súťaži.
Skejtbordista Richard Tury obsadil v kvalifikácii majstrovstiev sveta fantastické 5. miesto.
Kajakárka Športového centra polície Mariana Petrušová získala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy v Poznani v K1 na 1000 m. Naša K4 v zložení Samo Baláž, Csabi Zalka, Denis Myšák a Adam Botek získala strieborné medaily na 500 metrovej trati. Adam Botek so Samom Balážom získali v K2 na 1000 metrov strieborné medaily.
Boxeri Slovenska si vybojovali postup na OH do Tokia! Súčasťou úspešného tímu je aj tréner ŠCP Pavol Hlavačka, ktorý je zároveň reprezentačným trénerom SR.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP: ŠKP Trnava, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Taekwondo Košice, ŠKP Humenné, ŠKP Lučenec.