Medailové ťaženie plavcov, taekwondistov či strelcov z ŠKP aj ŠCP

Medailové ťaženie plavcov, taekwondistov či strelcov z ŠKP aj ŠCP

Ďalší úspešný týždeň pre športové kluby polície aj Športové centrum polície je za nami. Z viacerých medailí sa tešilo hneď niekoľko klubov a športovcov. Darilo sa napríklad plavcom z ŠPKP Pezinok na plaveckých majstrovstvách Slovenska, košickým taekwondistom na Korean Ambassador's Cup, strelcom z ŠKP Trnava a ŠCP na pretekoch GP Slovakia, ale aj ďalším. Pozrite si prehľad úspechov a aktivít členov UNITOP SR.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(14.-20. jún 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu zverejnili ďalších hráčov, ktorí budú obliekať ich dres v novej sezóne. Budú nimi Adam Drgoň, Daniel Brejčák, Patrik Svitana a Tomáš Tomek.

ŠKP Banská Bystrica
Lyžiari a biatlonisti ŠKP Banská Bystrica Betka Garguláková a Martin Čiernik boli ocenení na slávnostnom vyhodnotení Kráľ(ovná) biatlonovej stopy za výkony v sezónach 2019/20 a 2020/21.
Basketbalové družstvo kadetiek sa zúčastnilo na druhom ligovom turnaji v Poprade, kde zdolali Poprad, Košice U16 a napriek záverečnej 22-bodovej prehre v skupine východ pumy na základe výsledkov zo vzájomných zápasov postúpili na finálový turnaj Majstrovstiev SR I. ligy kadetiek Final 8 vo Zvolene v dňoch 2. - 4. júla 2021 napokon z 3. miesta.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava odohrali viacero žiackych zápasov, v ktorých sa darilo žiakom a žiačkam najmä proti Pezinku. Okrem toho sa prípravka klubu zúčastnila na turnaji v Rohožníku. Pre viaceré deti to bol vôbec prvý takýto turnaj v živote. Deti ročníka narodenia 2013-14 obsadili 2. miesto a deti ročníka narodenia 2010-11 skončili na 3. mieste.
Bežci získali na podujatí KUYNSKÝ RUNdál 2. miesto zásluhou Miroslava Ondaraška.
Hokejistky pokračujú v príprave na sezónu. Trénujú silové korčuľovanie, korčuľovanie brankárov, dynamickú silu či krytie puku. Minulý týždeň bol zároveň ich tréner Tomáš Segíň ocenený mestom Zlaté Moravce.

VKP Bratislava
Volejbalisti uzavreli trénerské otázky v extraligových tímoch. Hlavným trénerom mužov bude Matúš Kalný, ženy bude mať pod patronátom Jaroslav Hančák. Okrem slovenskej extraligy a európskeho Challenge Cupu budú muži VKP Bratislava hrať v novej sezóne aj Stredoeurópsku ligu vo volejbale (MEL), ktorú organizuje MEVZA a štartovať v nej budú aj tímy zo Slovinska, Rakúska a Chorvátska. Ženy budú popri slovenskej extralige hrať európsku pohárovú súťaž Challenge Cup. Ženy zároveň spečatili spoluprácu so ŠŠK Bilíkova, takže mladé hráčky z tejto bratislavskej liahne talentov budú môcť nastupovať aj v seniorskom tíme žien VKP.

ŠKP Trnava
Strelci z Trnavy boli v dňoch 18. – 20. júna na Grand Prix Slovakia 2021. Medzi mužmi bol strieborný Marián Kovačócy a bronzový Marcel Benkovský. Prvé miesto medzi juniormi obsadil Filip Benkovský. V kategórii žien získala zlato ďalšia zástupkyňa ŠKP Trnava Emma Kortišová.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti z Košíc sa zúčastnili podujatia Korean Ambassador's Cup & Bratislava Open 2021. Športovci vybojovali celkovo 10 zlatých, 3 strieborné a jednu bronzovú medailu. V disciplíne Kick sa klub ŠPKP Taekwondo Košice umiestnil na 2. mieste so stratou 2 bodov za Black Tiger Snina a v disciplíne poomsae na 7. mieste.

ŠPKP Pezinok
Plavci z Pezinka sa zúčastnili na letných majstrovstvách Slovenska v plávaní, ktoré sa uskutočnili v Šamoríne. Konkurencia bola tento krát obrovská. Na podujatí sa stretlo cez 360 plavcov zo 40 klubov z celého Slovenska. Plavci ŠPKP Pezinok si vyplávali niekoľko úžasných osobných rekordov a zároveň vybojovali 9 cenných kovov a itulov majstrov Slovenska. H. Čarský získal dve zlaté, jednu striebornú a dve bronzové medaile, E. Hořinková vyplávala jednu bronzovú medailu a E. Ďurkovičová jednu bronzovú medailu. Obdivu hodný výkon zaplávali naši plavci v štafete v zložení S. Mešová, V. Kočí, E. Hořinová, E. Ďurkovičová, ktorým sa podarilo získať titul majsteriek SR a v ďalšej štafete v zložení H: Čarský, O. Tichý, E. Hořinková, S. Mešová titul vicemajstrov SR.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci z ŠKP Košice – plávanie absolvovali cez víkend Majstrovstvá Slovenska starších a mladších žiakov v Šamoríne, odkiaľ získali hneď niekoľko medailí. Výbornými výkonmi a viacerými medailami sa prezentovala napríklad Charlote Ferková.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti z Košíc mali trojnásobné zastúpenie v reprezentácii Slovenska, ktorá cez víkend hrala v Novákoch dvakrát proti Nemecku. Tomáš Orem strelil jeden gól v prvom zápase, Boris Juhász sa uviedol jedným gólom v druhom súboji a Michal Varga vyšiel strelecky naprázdno. V tíme chlapčenskej vodnopólovej reprezentácii Slovenska do 17 rokov bol z ŠKP Modrí Draci Košice Jakub Kolesár, no reprezentácii sa nepodarilo postúpiť z kvalifikácie v gruzínskom Tbilisi na majstrovstvá Európy.

ŠKP Humenné
Športovci z ŠKP Humenné sú zatiaľ bez klubových aktivít, no pri stretnutiach s členmi uvažujú a pracujú na realizácií budúcich športových aktivít.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Športové centrum polície odovzdalo kolobežku za zisk miestenky na olympijské hry nášmu stolnému tenistovi Ľubomírovi Pištejovi.
Vodný slalomár Matej Beňuš skončil vo finále svetového pohára v Markkleebergu na 8. mieste. Posledné preteky pred OH má za sebou a najbližšie týždne sa bude pripravovať na OH v Tokyiu.
Boxerka Mirka Jedináková zvíťazila vo štvrťfinále ME do 22 rokov v Taliansku nad prvou nasadenou Rumunkou Iuliou Guta po fantastickom výkone suverénne 5:0 na body a postupom do semifinále si zabezpečila istotu medaily. Bude to jej druhá medaila z ME22.
Strelci absolvovali cez víkend preteky GP Slovakia na strelnici Štrky. Medzi najlepšími nechýbali opäť ani strelci z ŠCP. Medzi mužmi získal striebro Marián Kovačócy a bronz Marcel Benkovský. Spomedzi žien získala zlato Jana Špotáková. Junior Timotej Tóth skončil taktiež bronzová. Zlatá bola juniorka Emma Kortišova a strieborná Nikola Molnárová.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Humenné, ŠKP Lučenec, ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Trenčín, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Žilina, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou