Úspechy basketbalistiek aj kickboxerov Banskej Bystrice a ďalšie medaily pre ŠCP

Úspechy basketbalistiek aj kickboxerov Banskej Bystrice a ďalšie medaily pre ŠCP

Ďalší dobrý týždeň zaznamenali ŠKP kluby aj športovci Športového centra polície. Skvelým úspechom sa môžu pochváliť basketbalové juniorky ŠKP Banská Bystrica, ktoré si vybojovali titul majsteriek Slovenska. Darilo sa aj ich kolegom kixkboxerom, ktorí získali na majstrovstvách Slovenska hneď 18 medailí. Úspešné boli aj iné ŠKP kluby a viaceré z nich organizujú rôzne zaujímavé aktivity. Darilo sa aj členom ŠCP. Zo zisku medailí sa tešili rýchlostní kanoisti, stolní tenisti či boxerka Mirka Jedináková.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(21.-27. jún 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu predstavili ďalších hráčov, ktorí budú obliekať ich dres v novej sezóne. Sú nimi James Livingston, Peter Ulrych, River Rymsha a Michael Vandas.

ŠKP Banská Bystrica
Kickboxeri z ŠKP Banská Bystrica sa zúčastnili na majstrovstvách Slovenska 2021 v Poprade. Získali tri zlaté medaily zásluhou Jaroslava Paľu (dve zlaté) a Valentyna Zauralskeho (jedna zlatá). Okrem toho si vybojovali aj štyri strieborné a jedenásť bronzových medailí.
Lyžiari a biatlonisti aj v horúcom letnom počasí trénujú na novú sezónu pod vedením profesionálnych trénerov, avšak využívajú aj tréningy v interiéroch.
Basketbalové družstvo junioriek odohralo dramatický finálový súboj, v ktorom sa strelecky darilo obom tímom ako na hojdačke, no pumy napokon náskok v poslednej štvrtine udržali a po piatich rokoch opäť zasadli na juniorský majstrovský trón. Družstvo starších žiačok obsadilo na druhom turnaji základnej časti v skupine západ 5. miesto.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava slávnostne ukončili sezónu na Juniálese, kde sa stretli hráči, tréneri, funkcionári, partneri klubu a svojou účasťou potešil zúčastnených aj starosta Petržalky. Okrem toho hádzanársky oddiel pripravuje letný denný tábor pre deti narodené v rokoch 2008 až 2014.
Hokejistky z Bratislavy pokračujú v príprave na novú sezónu. Zároveň sa tešia, že ich hráčky s americkými koreňmi Danielle Ava Hartje (Elle) a Simone Martina Bednárik budú môcť reprezentovať v novej sezóne slovenskú hokejovú reprezentáciu žien.
Bežci sa zúčastnili v sobotu na Majstrovstvách Slovenska mužov a žien. Marek Lencéš obsadil v behu na 5km 4. miesto, v ženskej kategórii na 5km bola najlepšia deviata Simona Kurucová. Marek Lencéš dosiahol dobrý výsledok aj v behu na 1500m, kde skončil piaty.

VKP Bratislava
Volejbalisti a volejbalistky VKP Bratislava spoznali svojich súperov v prvom kole európskej pohárovej súťaže Challenge Cup. Žreb v Luxembourgu prihral mužom do cesty ukrajinského vicemajstra Epicentr-Podolyany Horodok. Prvý zápas odohrajú „policajti“ doma 9. – 11. 11. 2021, odveta bude na programe na Ukrajine 16. – 18. 11. 2021. V prípade postupu sa v šestnásťfinále môže VKP stretnúť s maďarským súperom Pénzügyőr SE Budapešť. Ženy sa v 1. kole Challenge Cupu stretnú s gréckym družstvom Atény ASP Thetis Voula. Prvý zápas bude hrať VKP doma v termíne 26. – 28. 10. 2021, odvetu na juhu Európy 2. – 4. 11. 2021. V prípade vyradenia aténskeho tímu stretnú s atraktívnym účastníkom slávnej talianskej Serie A Savino Del Bene Scandicci. Ženský tím VKP predstavil aj prvú posilu. V novej sezóne bude modro-biely dres obliekať skúsená smečiarka Alexandra Vajdová, ktorá sa na Slovensko vracia po dlhých rokoch v zahraničí.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondistky z Košíc Gabriela Bohušová a Terka Pavková získali majstrovský stupeň 3. z Dan Taekwondo WT. Pred ním absolvovali bezmála 8-hodinový taekwondo maratón pod prísnym dohľadom M. Chang Jae Hee a M. Inyong Jo, kde si precvičovali všetky disciplíny na tieto skúšky.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti pripravujú počas tohtoročných prázdnin po minuloročných úspechoch a spokojnosti rodičov i detí až päť turnusov letných denných kempov Modrých Drakov! Pod vedením profesionálnych inštruktorov si budú môcť deti v dennom letnom kempe užiť množstvo zábavy, spoznajú nových kamarátov a naučia sa byť istejšie vo vode.

ŠKP Humenné
Športovci z ŠKP Humenné sú zatiaľ bez klubových aktivít, no pri stretnutiach s členmi uvažujú a pracujú na realizácií budúcich športových aktivít.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Športové centrum polície a jeho riaditeľ si boli pozrieť Slovenské olympijské a športové múzeum, ktoré má po prvý raz reprezentatívne výstavné priestory. Expozícia sa nachádza v zrekonštruovaných priestoroch Domu športu v Bratislave. ŠCP zároveň odovzdalo kolobežky za zisk miestenky na olympijské hry našim strelcom Jana Meze Špotákovej a Mariánovi Kovačócymu.
Rýchlostní kanoisti sa zúčastnili juniorských majstrovstiev Európy, kde si Bianka Sidová v disciplíne K1 na 1000 metrov vybojovala bronz a v dvojkajaku s Katarínou Pecsukovou z 500metrovej trate získala striebro. Daniel Rybanský si vo finále na K1 1000 metrov vypádloval krásne 6. miesto. Marianka Petrušová získala striebornú medailu na ME U23 v disciplíne K1 500 metrov a dvojkajak Mariana Petrušová - Lisa Maria Gamsjäger vypádlovali bronzovú medailu na 500metrovej trati!
Stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej napokon postúpili na majstrovstvách Európy až do finále, kde síce neuspeli, no získali fantastické strieborné medaily.
Boxerka Mirka Jedináková bola na Majstrovstvách Európy v boxe do 22 rokov napokon bronzová. Je to už jej druhá medaila z ME do 22 rokov.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Trnava, ŠPKP Pezinok, ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Martin, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Humenné, ŠKP Lučenec, ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Trenčín, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Žilina, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou