Výrazné úspechy kanoistov a taktiež ich kolegov z ŠCP či ŠKP klubov

Výrazné úspechy kanoistov a taktiež ich kolegov z ŠCP či ŠKP klubov

Športovci zo Športového centra polície a športových klubov polície si pripísali na konto ďalšie cenné úspechy. Skvelé medailové výsledky dosiahli kanoisti ŠCP na majstrovstvách sveta. Viacero ŠKP klubov odštartovalo svoje športové sezóny a množstvo jednotlivcov sa opäť tešilo aj z medailových úlovkov.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(6. – 19. september 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti sa pripravovali na štart novej sezóny hokejovej Tipos Extraligy. V generálke na štart súťaže nestačili na hokejistov Banskej Bystrice. Ešte predtým však Bystricu porazili a uspeli aj proti českému Havířovu. V piatok čaká Kamzíkov prvý extraligový zápas v ročníku 2021/2022.

ŠKP Bratislava
Hádzanári vstúpili do Niké Handball Extraligy víťazstvom nad Topoľčanmi. Mužský tím zvíťazil aj vo svojom druhom extraligovom vystúpení proti Bojniciam.
Hokejistky sa nepredstavili v prvom kole Extraligy, ich zápas bol totiž preložený z dôvodu požiadavky súpera. Dievčatá si však o týždeň na to zahrali na turnaji EWHL Supercup, kde si zmerali sily s tímami z Budapešti, Madridu a Ingolstadtu.
Bežci sa zúčastnili akcie Telekom Night Run 2021. Z klubu ŠKP Bratislava bežalo dvanásť športovcov.

VKP Bratislava
Volejbalisti predstavil pred štartom extraligy nové posily. Do kádra žien pribudla turecká legionárka Ecem Sahin a tiež skúsená Poľka Kinga Kasprzak, ktorá účinkovala v minulosti aj v Lige majstrov. K mužom sa pripojil slovenský reprezentant Samuel Goč. Ženy si v generálke na extraligu odskočili na turnaj do Nitry, kde skončili na 3. mieste, muži skončili štvrtí na turnaji v českej Ostrave. Kadetky VKP obsadili 2. miesto na turnaji v Trnave o Pohár župana. Starší žiaci zase absolvovali prípravný turnaj v Novom Meste nad Váhom, kde porazili domácich a prehrali so Starou Ľubovňou. Klub pomohol aj vážne chorej slovenskej volejbalistke Monike Šimkovej, ktorá žije v zámorí. Vydražili sme dres kapitána Juraja Zaťka v hodnote 500 eur, ktoré sme zaslali na transparentný účet.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa zúčastnili v Letohrade na M ČR v biatlone na kolieskových lyžiach, kde získali striebornú a bronzovú medailu. Na pretekoch v Bobrovci získali dokonca zlato a tri strieborné medaile. Na Horskom behu okolo Selčianskeho dielu získali ďalšie zlato, striebro a dva bronzy.
Basketbalistky odštartovali sezónu prvými prípravnými zápasmi žiačok či kadetiek.

ŠPKP Pezinok
Plavcec Hugo Čarský reprezentoval Slovensko v srbskom Belehrade, kde sa konali Svetové školské hry. Päťkrát sa prebojoval do večerných finálových bojov kde plával medzi ôsmimi najlepšími pretekármi. Vo finále podal vynikajúce výkony a obsadil najlepšie 4. miesto, jeden krát 5. miesto, dva krát 7. miesto a jeden krát 8. miesto. Taktiež si zlepšil svoje osobné rekordy.

ŠKP Trnava
Strelci získali na Veľkej cena ŠSK Sielnica striebornú medailu zásluhou Martina Kupkoviča. Na MS SR veteránov obsadil druhé miesto Zdeno Fronc a tretie miesto Milan Kovár. Na MS SR v disciplíne Double trap získal striebro Miroslav Lazorík a v disciplíne Skeet bol zlatý Oliver Pistovčák.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti sa zúčastnili akcie Vyburczuj sa v Kulturparku Košice. Klub zároveň pripravuje seminár s Majstrom Lee Youm Jae 8. Dan už od 2. do 3. októbra 2021.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólistom nevyšiel vstup do Slovenského pohára, keď v úvodnom vystúpení podľahli domácim Novákom vysoko 10:23. Hoci napokon bojovali chlapi iba o konečné umiestnenie, so Slovenským pohárom sa rozlúčili víťazstvom nad Piešťanmi a obsadili 5. miesto. Juniori zaknihovali dve víťazstvá a jednu prehra na prvom turnaji skupiny východ zimných majstrovstiev Slovenska, ktorého dejiskom bola Mestská krytá plaváreň v Košiciach

ŠKP Vysoké Tatry
Lyžiar Peter Mlynár si odskočil na malý test výkonnosti na kolieskové lyže. Pre zápal ďasna a z toho prameniacu teplotu deň pred pretekmi bol jeho štart otázny, ale nakoniec bol Peter na štarte a získal zlato.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoistka Bianka Sidová vyhrala zlato v disciplíne K1 1000m a bronz v disciplíne K1 200m na olympijských nádejách v českých Račiciach! Na záver olympijských nádejí potešila výhra Patrika Ružiča v disciplíne C1 200m. Zuzana Paňková v C1Ž skončila vo finálovej premiére na svetovom pohári na výbornom 8. mieste! Na majstrovstvách sveta v Kodani vybojovali na 500 m trati slovenská K4 strieborné medaily. Samo Baláž a Denis Myšák sa stali zároveň dvojnásobnými medailistami z MS, keď v novej olympijskej disciplíne K2 500m získali bronzovú medailu.
Boxerka ŠCP Bibiana Lovašová vybojovala na prestížnom medzinárodnom turnaji v Poľsku zlatú medailu.
Strelec Michal Slamka vyhral zlato na VC ŠSK Sielnica 2021. Parastrelkyňa Veronika Vadovicova nedávno získala okrem ďalšieho zlata z paralympiády aj cenu Klubu fair play Slovenského olympijského tímu za aktívne šírenie a propagáciu myšlienok fair play. Na MS SR v športovej streľbe v disciplíne skeet si titul majsterky Slovenska vystrieľala Diana Marková. V juniorskej kategórii sa zo zlata tešila Adela Supeková. V kategórii mixov obsadila Monika Štibravá spolu s Petrom Zemkom druhé miesto.
Hasiči absolvovali majstrovstvá sveta v hasičskom športe v Kazachstane. V konkurencii tímov z celého sveta sa nestratili a v disciplíne štafeta 4x100m obsadili výborné 4. miesto.
Boxeri z ŠCP sa zúčastnili na M SR v boxe mužov, žien a juniorov, na ktorých vybojovali 6 titulov - v junioroch Miroslav Herceg a Adolf Staněk, medzi ženami Mirka Jedináková a medzi mužmi Marián Mišalko, Michal Takács a Matúš Strnisko.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Žilina, ŠKP Trenčín, KBL ŠKP Martin, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Košice – plávanie.