Medailové ťaženie letných biatlonistov, vodných slalomárov aj rybárov z ŠKP klubov či ŠCP

Medailové ťaženie letných biatlonistov, vodných slalomárov aj rybárov z ŠKP klubov či ŠCP

Členom UNITOP SR, ktorá združuje športové kluby polície spolu so Športovým centrom polície, sa aj v uplynulých dvoch týždňov darilo zbierať úspechy a medaile. Výbornú formu majú hokejisti HK ŠKP Poprad či volejbalistky VKP Bratislava. Medailami sa mohli pochváliť biatlonisti z ŠKP Banská Bystrica či rybári z ŠKP Trenčín. Už tradične úspešní boli reprezentanti Športového centra polície vo vodnom slalome. 

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(20. september – 3. október 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu sú aktuálne na čele tabuľky najvyššej slovenskej hokejovej súťaže so ziskom 12 bodov v piatich zápasoch. V doterajšom priebehu Tipos Extraligy nestačili len na Banskú Bystricu, porazili však Prešov, Nové Zámky, Liptovský Mikuláš aj Spišskú Novú Ves.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava odohrali viacero mládežníckych zápasov. V akcii boli taktiež muži, ktorí však podľahli Prešovu 15:29 a v domácom súboji bojovali statočne proti favorizovanej Považskej Bystrici, ktorej však napokon podľahli 18:20.
Hokejistky porazili vo svojom prvom domácom zápase EWHL Neuberg Highlanders 7:1. V ďalšom meraní síl už ale nestačili na KMH Budapešť a prehrali 0:4.

VKP Bratislava
Volejbalisti a volejbalistky VKP Bratislava odštartovali sezónu 2021/2022. Muži zvíťazili v úvodnom kole extraligy na palubovke Trenčína 3:0, ženy sa s rovnakým triumfom vrátili z Prešova a ďalší víkend výhru potvrdili doma proti Trnave 3:0. Muži odohrali aj svoj prvý duel v Stredoeurópskej lige MEVZA, na Myjave zvíťazili 3:1. V stredu ich čaká výjazd do rakúskeho Waldviertelu na 2. kolo medzinárodnej konfrontácie a následne sa v sobotu proti Myjave predstavia v slovenskej extralige. Ženy budú chcieť víťazný hetrik potvrdiť v Novom Meste nad Váhom.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa predstavili na majstrovstvách Českej republiky v letnom biatlone. Jednu zlatú a striebornú medailu získal Martin Maťko, zlato a bronz má na konta Martin Čiernik, jedno zlato získala Alžbeta Garguláková a dve strieborné medaily si pripísala na konto Veronika Michalechová. Viacero biatlonistov a biatlonistiek sa predstavilo aj na majstrovstvách Slovenska v letnom biatlone. Majsterkami Slovenska sa stali Michaela Straková v kategórii žiačky C a Betka Garguláková v kategórii dorastenky A.
Basketbalistky predstavili novú klubovú hymnu od Mariána Greksu. V prvom zápase najvyššej slovenskej basketbalovej ligy podľahli Ružomberku 50:76.

ŠPKP Pezinok
Plavci reprezentovali Pezinok na plaveckých pretekoch Orca Children cup. Všetci plavci si vyplávali krásne osobné rekordy a zároveň vybojovali 11 cenných kovov.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti zorganizovali seminár Poomsae s kórejským Majstrom Lee Youn Jae v Rimavskej Sobote.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti ŠKP Modrí Draci Košice spoznali svojho prvého súpera v extraligovej sezóne 2021/2022. Sezónu otvoria prvým zápasom v sobotu 16. októbra proti KVP Kúpele Piešťany. Mladší žiaci sa predstavili na druhom turnaji oblastnej súťaže v skupine východ, kde vyhrali jeden zápas proti ŠK Hornets Košice a prehrali s ŠKP Košice a Slávia PÚ Prešov..

ŠKP Trenčín
Rybári sa z ŠKP Trenčín sa umiestnili na výbornom 3. mieste na Laugaricio cup 2021 - Trenčín – Váh, kde súťažili v silnej konkurencii slovenských aj zahraničných pretekárov. Rybári z Trenčína sa predstavili aj v rámci slovenskej ligy na Zemplínskej Šírave, kde sa najlepšie umiestnil vo svojom sektore s úlovkom 19,17kg Patrik Gragalík na 5. mieste.

ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava
Športovci z ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava spolu s Katedrou telesnej výchovy a športu pripravujú na 20. októbra o 13:00 hod. "Futbalový turnaj 2021" pre všetkých futbalových nadšencov.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoisti sa predstavili na MS vo vodnom slalome. Soňa Stanovská z ŠCP vybojovala v disciplíne 3x K1 spolu s Janou Dukátovou (NŠC) a Eliškou Mintálovou (DUKLA) výbornú bronzovú medailu. Bronz získal aj reprezentant ŠCP Matej Beňuš spolu s Markoom Mirgorodským a Sašom Slafkovským (obaja Dukla) v disciplíne 3xC1M
Strelci ŠCP sa predstavili v Brne, kde sa konal 10. ročník Memoriálu Bronislava Bechyňského, z ktorého si víťazstvo odnáša skeetarka Lucia Kopčanová. Na 4. mieste sa umiestnila Monika Štibravá, 10. miesto obsadila Diana Marková. Tím skeetarok v zložení Dominika Buzášová, Adela Supeková a Miroslava Hocková obsadili 4.miesto na juniorských Majstrovstvách sveta v Peruánskej Lime.
Triatlonista Richard Varga obsadil na ME v triatlone v európskej konkurencii 11. miesto a Romana Gajdošova skončila na 27. mieste.
Boxeri sa v Nitre zúčastnili na vyvrcholení 2-dňového medzinárodného turnaj Grand Prix Slovakia v boxe. Medzi mužmi ovládol kategórie do 86kg Matúš Strnisko a kategóriu 71kg Michal Takács. Obaja tak definitívne spečatili svoju nomináciu na majstrovstvá sveta.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Žilina, KBL ŠKP Martin, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ BA, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Košice – plávanie, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Trnava