Striebro skejtbordistu a bobistky či bronz vodnopólových juniorov

Striebro skejtbordistu a bobistky či bronz vodnopólových juniorov

Druhá polovica novembra priniesla športovcom zo Športového centra polície a športových klubov polície, ktoré sú členom UNITOP SR, viacero úspechov. Striebornú medailu získali na pretekoch skejtbordista Richard Tury či bobistka Viki Čerňanská z ŠCP. Medailou sa môžu pochváliť napríklad aj vodnopólový juniori z ŠKP Modrí Draci Košice.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(15. – 28. november 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti ukončili svoju sériu prehier víťazstvom s Novými Zámkami, na ktoré nadviazali výhrou proti Zvolenu 6:5. Následne však nestačili na Slovan Bratislava. Kamzíci sa predstavili aj na Kontinentálnom pohári, kde však prehrali 2 z 3 zápasov a nepostúpili tak do finále turnaja.

ŠKP Bratislava
Hádzanári ŠKP Bratislava nestačili v Niké Handball Extralige na Nové Zámky, následne však zdolali Topoľčany 28:19. V tabuľke najvyššej hádzanárskej súťaže sú stále na 5. mieste.
Hokejistky zvíťazili v zápase medzinárodnej EWHL nad Bolzanom 2:1 a nad Salzburgom 4:3. Dlhodobo skvelé výkony hokejistok ŠKP Bratislava si všimli aj popredné európske tímy, dievčatá Luciu Istocyovú a Líviu Kúbekovú totiž angažoval fínsky klub HPK - Hämeenlinnan Pallokerho.

VKP Bratislava
Volejbalistky zvíťazili nad Prešovom 3:0, Trnavou 3:0 a nestačili na Nové Mesto nad Váhom 0:3. Muži odohrali zápas medzinárodnej ligy MEVZA, v ktorom držali krok s Mladost Záhreb, avšak prehrali 1:3 a následne nestačili ani na Komárno v Slovenskom pohári. Do tímu mužov však pribudol reprezentant Čile Matias Fernando Álvares Banda, ktorý však nezabránil ďalšej prehre 0:3 s Myjavou.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti sa zúčastnili na sústredení v rakúskom Obertilliachu. Biatlonisti si užili nielen tréningy, kde naozaj bolo nutné zamakať, ale aj kopec zábavy. Počasie v úvode nepripomínalo síce zimné sústredenie, ale nakoniec sa umúdrilo a doprialo športovcom z ŠKP Banská Bystrica aj zimnú atmosféru.
Basketbalistky odohrali počas dvoch týždňov zápas proti mestskému rivalovi UMB, proti ktorým zvíťazili 75:39. Pred začiatkom lockdownu odohrali zápasy aj mládežnícke tímy ŠKP Banská Bystrica, v ktorých žiačky zdolali Handlovú.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti museli vzhľadom k lockdownu prerušiť tréningový proces, avšak oznámili, že trénovať budú naďalej online. Traja hráči seniorov Modrých Drakov - Róbert Kaid mladší, Boris Juhász a Michal Varga sa predstavili vo výbere Slovenska na turnaji v Brne. Napokon obsadili 5. miesto, keď v skupine o 5. až 8. priečku sme zdolali Litvu 16:13 a Anglicko 17:8.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti juniori získali bronzové medaily na Zimných majstrovstvách Slovenska tejto vekovej kategórie.

ŠKP Trnava
Strelci upozornili svojich členov na zmenu výšky členského príspevku na rok 2022. Na nasledujúci rok zvýšil svoje príspevky aj Slovenský strelecký zväz.

ŠKP Levoča
Lyžiari z Levoče sú pripravení na zimu aj vďaka dotácie z Prešovského samosprávneho kraja. Zároveň vyzývajú k športovaniu na čerstvom vzduchu.

ŠKP Trenčín
Rybár Marek Macháč aj napriek zimnému počasiu trénoval lov s krmivom na lov plotice na Váhu.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Športovci z TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou boli na 17. novembra zahrať si hokej na zimnom štadióne a spoločne pripravili aj korčuľovanie pre deti.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Slalomári Denis Myšák, Samo Baláž a Csaba Zalka makajú na novú sezónu v Miami, skupinka Erika Vlčeka, Adama Boteka, Marianu Petrušovú, Lisa Marie Gamsjägerovej a Ákosa Gacsala trénuje v Kalifornii a ďalšia skupinka sa pripravuje na sezónu v Sabaudii.
Skejtbordista Richard Tury získal ďalší úspech, striebornú medailu na pretekoch v Tampe.

Bobistka Viki Čerňanská získala ďalšie cenné umiestnenie, keď v európskom pohári v nemeckom Altenbergu vybojovala striebornú medailu.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Žilina, ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Pezinok, ŠKP Košice plávanie.