V decembri potešilo striebro bobistky aj kolektívne športy

V decembri potešilo striebro bobistky aj kolektívne športy

Posledný mesiac v roku bol úspešný pre viaceré športové kluby polície a priniesol taktiež radosť jednotlivým športovcom zo Športového centra polície. Bobistka ŠCP získala na medzinárodných pretekoch striebro a ďalší športovci ŠCP sa potešili z ocenení v ankete Športovec roka.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR 
(december 2021)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti Popradu odohrali v decembri desať zápasov a ešte jeden ich čaká vo štvrtok. Zvíťazili až v siedmich z nich a aktuálne sú v tabuľke Tipos Extraligy na výbornom 4. mieste. V decembri Kamzíci získali aj dve posily, Samuela Mlynaroviča a Samuela Petráša. Ich talentovaný útočník Filip Mešár momentálne reprezentuje Slovensko na MS do 20 rokov v Kanade.

ŠKP Bratislava
Hádzanári sa rozlúčili s rokom 2021 víťazstvom nad Hlohovcom 30:24, v ostatných troch decembrových dueloch ale ťahali za kratší koniec a aktuálne sú v tabuľke Niké Handball Extraligy na 5. mieste.
Hokejistky porazili v decembri dvakrát Katovice a v tabuľke nadnárodnej EWHL sú aktuálne na skvelom 3. mieste.

VKP Bratislava
Volejbalistky zvíťazili v decembri v dvoch zápasoch ženskej extraligy, jedinú prehru zaznamenali v mestskom derby proti Slávii Bratislava. Aktuálne im patrí v extraligovej tabuľke 5. priečka. Muži zaknihovali v extralige dve víťazstva, tri prehry a v medzinárodnej lige MEVZA nestačili na Myjavu. V tabuľke najvyššej súťaže im patrí 5. miesto.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti Veronika Holmiková, Martin Čienik a Maxim Mejtský absolvovali začiatkom decembra sústredenie v talianskom stredisku Martell Val Martello.
Basketbalistky získali do svojho tímu talentované mládežnícke reprezentantky Slovenska Emu Nagyovú a Tamaru Podhradskú. V základnej časti basketbalovej extraligy sa umiestnili na dobrom 4. mieste a zahrajú si tak v skupine o titul majsteriek Slovenska.

ŠPKP Taekwondo Košice
Taekwondisti sa s veľkou radosťou pred Vianocami vrátili k tréningom v režime OP.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti z dôvodu pozastavenia súťaže nehrali v decembri žiaden zápas. Päť hráčov Modrých Drakoch preto odišlo na hosťovanie do Miškovca. Modrí Draci si vyslúžili aj nominácie do reprezentácii na konci decembra. Medzi mužmi dostane šancu Róbert Kaid mladší, Boris Juhász a Michal Varga. Na sústredenie národného tímu do 19 rokov dostali pozvánku Michal Capcara a Jakub Kolesár.

ŠKP Pezinok
Plavci sa zúčastnili aj za prísnych podmienok aspoň Majstrovstvá SR Open a juniorov v krátkom bazéne, kde dostali možnosť pretekať aj starší žiaci. Na pretekoch tak uzatvorili svoju časť športového života v tejto kategórii a prechádzajú od nového roka už k mladším juniorom.

ŠKP Košice – plávanie
Plavci získali na pretekoch v Šamoríne dve zlaté a štyri bronzové medaily v kategórii mužov a jeden bronz v ženskej kategórii.

ŠKP Levoča
Lyžiari sa zúčastnili v talianskom vytrvalostných pretekov juniorov v zimnom biatlone (IBU CUP). Svojím výkonom potešil reprezentant ŠKP Žilina Damian Cesnek, ktorý sa na 15km trati z piatich slovenských juniorských zástupcov najviac priblížil k najlepším pretekárom a to napriek šiestim trestným kolám.

ŠKP Trenčín
Rybári z ŠKP Trenčín aj napriek zimnému obdobiu absolvovali niekoľko rybačiek na Váhu.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková sa umiestnila na druhom mieste v ankete Športovec roka 2021.
Slalomári K4 zvíťazili v ankete Športovec roka 2021 v kategórii najlepší kolektív.
Bobistka Viki Čerňanská obsadila na európskom pohári v Sigulde v monobobe 2. miesto a získala ďalší cenný kov a ešte cennejšie body do olympijského rebríčka.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Levoča, TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou, ŠKP Trnava.