Skvelé výkony jednotlivcov aj kolektívov v ŠKP kluboch, výnimočná udalosť pre Bartekovú

Skvelé výkony jednotlivcov aj kolektívov v ŠKP kluboch, výnimočná udalosť pre Bartekovú

V druhej polovici februára pokračovali športovci zo Športového centra polície a športových klubov polície, ktoré sú členmi UNITOP SR, v dobrých výkonoch. Darilo sa viacerým kolektívnym športovcom v ŠKP kluboch, ale aj jednotlivcom – napríklad biatlonistom, strelcom či plavcom. Ďalší skvelý výsledok zaznamenal Ján Volko a výnimočnú udalosť má za sebou Danka Barteková.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR
(15. – 28. február 2022)

HK ŠKP Poprad
Hokejisti vyhrali v druhej polovici februára tri zo siedmych zápasov, vďaka čomu sú v tabuľke Tipos Extraligy na 7. mieste so stratou troch bodov na šiestu priečku zaručujúcu priamy postup do play-off.

ŠKP Bratislava
Hádzanári porazili v druhej polovici februára Šaľu aj tím Záhorákov. Ťahajú tak šnúru štyroch víťazstiev v rade a v tabuľke Niké Handball Extraligy sú na 5. mieste so stratou 4 bodov na štvrtý Hlohovec.
Hokejistky v druhej polovici februára najprv podľahli v EWHL tímu MAC Budapešti, následne však zdolali rakúskych súperov z Viedne aj Salzburgu.

VKP Bratislava
Volejbalisti ukončili svoje vystúpenie v Stredoeurópskej lige MEVZA, kde skončili na poslednom 9. mieste, ale príležitosť v tejto nadnárodnej súťaži dostalo veľa mladých hráčov, ktorí zbierali skúsenosti. Po zmene na trénerskom poste muži vyhrali všetkých 5 zápasov v extralige a do play-off pôjdu zo 4. miesta, keď preskočili v tabuľke Svidník. Ženy VKP ukončili nadstavbovú časť o 5. - 9. miesto na piatej priečke a vo štvrťfinále play-off sa predstavia proti štvrtému tímu z Brusna.

ŠKP Banská Bystrica
Biatlonisti súťažili v Česku na IBU CE Regional CUP v biatlone, kde sa najlepšie umiestnil Martin Maťko na 2. mieste. Žiaci súťažili na Viessmannovom pohári, odkiaľ si odniesli aj niekoľko medailí.
Basketbalistky nestačili na Young Angels Košice a v boji o titul v Extralige sú zatiaľ na 4. mieste. V Slovenskom pohári obsadili taktiež 4. mieste po to, ako nestačili na Košičanky v súboji o bronz.

ŠKP Žilina
Biatlonisti
sa zúčastnili na majstrovstvách sveta v biatlone dorastencov a juniorov v americkom Soldier Hollow, na ktorých v závere sezóny štartoval aj zástupca klubu ŠKP Žilina Damian Cesnek. 
Najlepším Damianovým umiestnením v Amerike bolo 40. miesto v šprinte na 10km, za ktorý vďačí predovšetkým bezchybnej streľbe.

ŠKP Modrí Draci Košice
Vodnopólisti porazili v mestskom derby Hornets Košice 8:7, a to po dlhom čase aj pred zrakmi fanúšikov.

ŠPKP Pezinok
Plavci sa zúčastnili pretekov Orca children cup 2022. Počas dvoch dní deti zaplávali množstvo osobných rekordov, nazbierali ďaľšie skúsenosti a hlavne sa zabávali, čo bola hlavná myšlienka účasti na týchto pretekoch. Deti vybojovali pre mesto Pezinok a pre klub 7 cenných kovov.

ŠSKP Skalica
Strelci sa v Športovo – streleckom areáli Jasná zúčastnili kvalifikačného preteku česko-slovensko-rakúskej divízie Kahles dynamic long range competition finals v odstreľovacej puške, ktorého sa zúčastnili pretekári z piatich krajín. Výrazný úspech na uvedenej súťaži dosiahli strelci Renáta Danajková a Ing. Róbert Vyskoč z ŠSKP Skalica, ktorí vo svojich kategóriách zvíťazili.

ŠKP pri Akadémii PZ Bratislava
Športovci pozývajú pridať sa na aprílový Športový deň na Akadémii PZ v Bratislave, kde si budú môcť členovia, policajti aj športovci zasúťažiť v rôznych disciplínach ako aj bedminton, box, stolný tenis, volejbal, basketball či malý futbal.

TJ UNITOP ŠKP Vranov nad Topľou
Športovci pripravili pre svojich členov stolnotenisový turnaj.

ŠKP Trenčín
Rybári trénovali a chytali ryby na rôznych rybníkoch v okolí Trenčína. Niektoré dni museli meniť revír kvôli silnému vetru, no napoko vzdy chytili desiatky rýb.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Strelkyňa Danka Barteková bola vymenovaná za individuálnu členku Medzinárodného olympíjskeho výboru.
Bežec Ján Volko nedal na halových majstrovstvách Slovenska svojim súperom na 60m dráhe šancu a vyhral s časom 6.68s.
Vodáci, ktorí sa pripravujú na Reunione na sezónu sa zúčastnili prípravných pretekov. Matej Beňuš z ŠCP obsadil 1. miesto v C1m a Emka Luknárová skončila druhá v C1w! Preteky ukázali, že príprava pokračuje správnym smerom.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠPKP Taekwondo Košice, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Levoča.