Pripravujeme prvé policajné majstrovstvá v skiaple

Pripravujeme prvé policajné majstrovstvá v skiaple

Únia telovýchovných organizácií polície SR v spolupráci so Športovým centrom polície, Odborom výcviku prezídia policajného zboru a Pohotovostným policajným útvarom Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline organizujú dňa 15.03.2022 prvé Majstrovstvá MV SR a PZ na skialpových lyžiach – vertikál. Podujatia sa bude konať v Žiarskej doline v západných Tatrách.

Účastníkov majstrovstiev rozdelíme do troch kategórii: muži do 40 rokov, muži nad 40 rokov a ženy. Štart pretekov bude v ústi Žiarskej doliny (štart sa môže posunúť vyššie, vzhľadom na snehové podmienky) a cieľ na terase nad Žiarskou chatou. Celková dĺžka trate bude 6,44 km s prevýšením 721 m.n.m. Hromadný štart je naplánovaný na 10:30. 

Súťaže sa zúčastnia policajti, policajtky a občiansky zamestnanci Ministerstva vnútra slovenskej republiky v jednotlivých vyššie uvedených kategóriách, a to v počte maximálne štyria muži a dve ženy z každého útvaru. Poháre, medaily, diplomy, ako aj občerstvenie a pitný režim zabezpečí naša únia UNITOP SR. 


Poznámka: V prípade nepriaznivých klimatických podmienok, môže organizátor preteky skrátiť, alebo aj zrušiť. K skráteniu, alebo zrušeniu pretekov, môže dôjsť aj počas trvania pretekov podľa pokynov organizátora priamo na trati. Proti tomuto rozhodnutiu organizátora nie je možné podať protest!!! Každý pretekár bude mať vlastné úrazové zmluvné poistenie, v prípade zásahu horskej služby!!!

Pre opatrenia spojené s ochorením COVID – 19, sa preteky uskutočnia v režime OTP, (očkovaní, prekonaní COVID – 19, nie viac ako 180 dní od prekonania, alebo sa v deň pretekov preukáže negatívnym testom)