Apríl sa niesol v znamení prvých miest, v UNITOP-e to bol úspešný mesiac

Apríl sa niesol v znamení prvých miest, v UNITOP-e to bol úspešný mesiac

Pri ľadových športoch ešte ostaneme, ale pridáme viac letných. Zároveň aj so zlepšenou pandemickou situáciou sa mohlo konať viacero podujatí nielen v exteriéri ale aj v interiéri. Športové tímy často cestovali za zápasmi či turnajmi do zahraničia odkiaľ sa domov vracali s cennými kovmi.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR

(11. apríla - 1. mája 2022)

ŠKP Poprad
Hokejisti juniori sa zúčastnili Extraligy Juniorov, kde v seminifinále playoff vyhrali 3:2 nad Nitrou. Vo finále si zmerali sily s Košicami, ktorým nestačili a odnášajú si strieborné medaily.

ŠKP Bratislava
Hádzanárky majú na svojom konte viacero úspechov. Počas posledných týždňov sa im podarilo vyhrať nie len domáce ale aj vonkajšie zápasy. Mladšie žiačky vyhrali proti domácemu Pezinku, domácej Modre. Starším žiačkam sa podarilo vyhrať nad Malackami aj Sencom a ženám poraziť domáci Hlohovec o takmer 20 gólový rozdiel.
Hádzanári taktiež nezaostávali. Muži v zápase 1. kola v boji o Ligový pohár dokázali naši muži na domácej palubovke poraziť súpera z Bojníc a získali tak 2 cenné body!

Okrem toho sa všetci hádzanári a hádzanárky počas veľkonočných sviatkov zúčastnili pražského hádzanárskeho turnaja o pohár.

Hokejistky sa v Sezóne 2021/2022 Nadnárodnej súťaže žien EWHL umiestnili na 5. mieste. Úspešné boli Majstrovstvách sveta žien divízie IA vo francúzskom Angers kde získali bronz.
Boxeristi získali od Ministerstva vnútra finančnú dotáciu na podporu športu. Tieto prostriedky využili na úhradu prenájmov súvisiacich s tréningom kickboxu, čo znamená, že môžu úspešne pokračovať ďalej v súťažiach a tréningoch.

VKP Bratislava
Volejbalistky žiačky zakončili sezónu dvomi víťazstvami 3:0 proti béčku Pezinka a volejbalisti prvýkrát v histórií postúpili do finále BVL po zdolaní SK STU 3:1. Juniori postúpili priamo na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska. Na poslednom turnaji v Komárne vyhrali s Nitrou 3:0, s Novým Mestom nad Váhom 3:1 a Púchov zdolali 3:0. Zabezpečili si tak 1. miesto v tabuľke v oblasti Západ.

ŠKP Banská Bystrica
Lyžiari a biatlonosti si boli zabehať na Štrbskom plese, kde reprezentovali Strednú Športovú školu v cezpoľnom behu. Podujatie organizoval Slovenský atletický zväz.
Basketbalistky v Niké extra lige obsadili 4. miesto, kde prehrali zápas o bronz proti Young Angels Košice. Na druhej strane sa 30. apríla bystrické pumy prebojovali na Finálový turnaj Majstrovstiev SR po výhre nad Nitrou. Na svojej stránke uverejnili aj rozpis zápasov na nasledujúce dni.

ŠKP Košice
Plavci zožali medaily rovno z dvoch turnajov, kde prvý sa uskutočnil v Bratislave na ORCA a druhý v Dolnom Kubíne známy ako „Žinčicový míting“. Členka Tamara Bretzová potvrdila svoju dobrú formu a získala päť zlatých medailí v Dolnom Kubíne. V Bratislave zaplával skvelé výkony juniorský reprezentant Kamil Kobilic, ktorý vyhral 200m prsia. Veľmi dobrú formu ukázala Zuzana Čižmáriková, ktorá vyplávala tri medaile. Výborné výkony predviedol aj juniorský reprezentant Samuel Čekan, ktorý vyplával dve strieborné medaily na 200m znak. Neustále sa zlepšujúci juniorský reprezentant Richard Áron si vezie domov dve medaile
Taekwondisti sa zúčastnili turnaja Humpolec Cup 2022, kde ako tím obsadili 6. miesto z celkovým počtom bodov 65. Z turnaja si odnášali šesť zlatých medailí, štyri strieborné a tri bronzové.
Vodnopólisti si 22. apríla mohli zmerať sily na Košickej krytej plavárni, ktorá bola dejiskom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy hráčov do 19 rokov. Po víťazstvách nad Švajčiarskom, Slovinskom, po remíze s Českom a prehrou s Francúzskom skončili na druhom mieste, čím postupujú na kvalifikáciu do Podgorice v Čiernej hore, ktorý sa bude konať v septembri.

ŠKP Trnava
Strelcovi Adriánovi Drobnému sa podarilo spolu so Zuzanou Rehak Štefečekovou vystrieľať krásne 3.miesto v kategórii MIX TEAM na Svetovom pohári - ISSF WORLD CUP, Lonato del Garda v Taliansku. Erik Varga sa stal víťazom World Cup Guard 2022 v spomínanom Taliansku.
Stolnotenisti v rámci projektu Stolný tenis do škôl od Slovenského stolnotenisového zväzu získali komplet nový stolnotenisový stôl s vybavením, raketami a loptičkami. Cieľom je ukázať deťom ako napríklad správne držať raketu a podporovať ich v športovej aktivite.

ŠKP Pezinok
Plavci sa taktiež zúčastnili turnaja ORCA Cup v Bratislave. Na podujatí sa borci prebojovali 13 krát do finále, kde vybojovali s najlepšími plavcami dva krát bronz a jeden krát striebornú medailu. Zároveň sa všetkým podarilo vyplávať osobné rekordy čo využijú v ďalšej príprave.

ŠKP Trenčín
Rybári si vyskúšali tréningové preteky proti Turčianskym Tepliciam, kde obsadili 2., 3. a 5. miesto. V prvý májový deň sa uskutočnili oficiálne otváracie preteky a lovilo sa v štyroch sektoroch. Trenčín na stupienku víťazov obsadil 2. a 3. miesto.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Boxerka Bibiana Lovašová vybojovala na Majstrovstvách Európy do 18 rokov v Sofii striebornú medailu. Jej úspech je o to cennejší, že vo veku 16 rokov patrila k najmladším účastníčkam šampionátu.

Strelec Erik Varga sa stal víťazom svetového pohára v Lonate, keď v záverečnom rozstrele v trape porazil chorvátskeho súpera Glasnoviča. Dvojica strelcov Zuzana Rehak Štefečeková a Adrián Drobný si z rovnakého turnaja odnášajú bronz v trap mixe. Strelkyňa Dana Barteková obsadila v skeete 5. miesto z celkového počtu 57 strelkýň.

Slalomári Matej Beňuš, Soňa Stanovská a Zuzana Paňková si vo svojich kategóriách vybojovali zlato. V rovnakej kategórií ako Zuzana Paňková sa umiestnila aj Ema Luknárová s tretím miestom.

Hokejisti sa posledný aprílový víkend zúčastnili turnaja o Svetový pohár v ľadovom hokeji polície, z ktorého si odnášajú strieborné medaily.

Hokejistky si vo francúzsku na majstrovstvách sveta IA divízie vybojovali bronzové medaily.

Na hasičských hrách získal striebornú medailu Miroslav Princík v behu po 5 kilometrovej trati.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR: ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.