Jún bol mesiacom plavcov a parastrelcov

Jún bol mesiacom plavcov a parastrelcov

Športovým klubom, ktoré sú súčasťou UNITOP sa darilo aj počas celého júna. Plavecké oddiely športových športových klubov sa stretli v Banskej Bystrici na turnaji, odkiaľ si každý klub odniesol cenný kov. Parastrelci nás úspešne reprezentovali vo Francúzsku a potešia nás svojimi výkonmi aj na Paralympijských hrách!

Prehľad aktivít členov UNITOP SR

(od 7. júna do 23. júna 2022)

ŠKP Bratislava
Hádzanári získali ocenenie Talentovaná mládež od primátora hlavného mesta SR Bratislavy za úspešnú reprezentáciu mesta. V Žiline na Open Handball turnaji minulého roka obhájili titul Majstrov Slovenska. Chlapci z prípravky počas posledného víkendu porazili Modru a zakončili sezónu ako víťazi.

VKP Bratislava
Volejbalisti sa zúčastnili Majstrovstiev Slovenska starších žiakov v Liptovskom Mikuláši. Postúpili až do finále vďaka výhre nad Púchovom, Komárno, Novým Mestom nad Váhom a Svidníkom. V súboji o zlato so Starou Ľubovňou prehrali až po tajbrejku 2:3.
Kadetky po bronze na Draždiaku získali striebro v Skalici na regionálnom turnaji majstrovstiev Slovenska do 20 rokov.

ŠKP Trnava
Strelci si z Veľkej ceny Zvolena odnášajú medaily zo stupienka víťazov. V disciplíne Trap si odniesli prvé a tretie miesto, v disciplíne Skeet piate miesto. Zúčastnili sa aj rakúskeho Grand prixu 2022, odkiaľ si Erik Varga odniesol prvé miesto.

ŠKP Banská Bystrica
Lyžiarsky a biatlonový oddiel usporiadal počas júna 1. kolo pretekov SP v letnom biatlone. Miestom diania bola Predajná a celkovo si členovia klubu odniesli 6 zlatých, 4 strieborné a 2 bronzové medaily.
Basketbalistky si z finálového turnaja Majstrovstiev SR U14 – Final 8 v Ružomberku odniesli 4. miesto. Úspešne zdolali Lučenec, avšak Bratislave podľahli. Mladšie mini sa zúčastnili finálového turnaja SR U11 – Final 8 v Bardejove, kde obsadili 8. miesto.
K
ickboxerka Michaela Púchyová získala krásne 3. miesto v kategórií LC -70kg na Svetovom pohári v kickboxe, ktorý sa konal v Budapešti.

ŠKP Vysoké Tatry
V Bachledovej doline sa bežci zúčastnili 3. kola turnaja Behaj lesmi. Terénna trať mala dĺžku 20 kilometrov. V kategórií mužov do 39 rokov sa na druhom mieste umiestnil Peter Mlynár a piate miesto si odniesol Jakub Haviarik.

ŠKP Vranov n. Topľou
Pri príležitosti Dňa polície zorganizovali členovia ŠKP futbalový turnaj v obci Vechec. Víťazom sa stalo družstvo OKP Vranov n. Topľou, ktoré získalo aj putovný pohár. Zároveň sa strieľalo zo vzduchovky, strieľalo šípkami na terč, kopalo loptou na presnosť a súťažilo sa aj v petangu. Všetky kategórie boli rozdelené na mužské aj ženské a výhercovia si odniesli aj vecné ceny a diplomy. Záverom bola vykonaná aj ukážka služobných psov p. Hurňákom.

ŠKP Košice
Mladší plavci sa v dňoch 10. až 12. júna zúčastnili Majstrovstiev SR starších a mladších žiakov v Banskej Bystrici. Každý plavec vylepšil svoje osobné maximum a z turnaja si odniesli celkovo 23 medailí, z toho 4 zlaté, 7 strieborných a 12 bronzových.
Z úspechu sa tešia aj taekwondisti, ktorí si z Korean Ambassador´s Cup & Bratislava Open 2022, z ktorého si odnášajú 4 zlaté, 7 strieborných, 5 bronzových medailí a celkovo perfektné 3. miesto v hodnotení tímov z celkového počtu 28 tímov zo 6 krajín.
Nezaostávali ani vodnopólisti. Mladší žiaci si v tejto sezóne vybojovali bronzové medaily po výhre nad Šamorínom.

ŠKP Pezinok
Plavci z Pezinku sa taktiež zúčastnili Majstrovstiev SR starších a mladších žiakov. Perfektné zlepšenie Tomáša Vargu, takmer o 10 sekúnd, ho vynieslo v disciplíne 200 m znak na 3. miesto.

ŠKP Trenčín
Rybári odštartovali druhé dvojkolo na vtoku Váhu do VN Sĺňava. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: U15 a U20, kde v prvej prvé miesto získal Dominik Šebek a v druhej sa ako prvý umiestnil Timotej Minárik.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Vo francúzskom Chateauroux sa parastrelcom v disciplíne mix vo vzduchovej puške podarilo vystrieľať zlaté medaily. Radoslav Malenovský získal individuálny bronz vo vzduchovej puške v ľahu a v rovnakej disciplíne dokonca všetci traja strelci zo Športového centra polície (Veronika Vadovicova a Rado Morvay) získali striebro. Veronika Vadovicova okrem toho obsadila na svetovom pohári vo Francúzsku v disciplíne malokalibrovky 3x40 druhé miesto a okrem striebornej medaily vybojovala pre seba aj prvú slovenskú miestenku na paralympijské hry do Paríža.

Členovia Hasičského a záchranného zboru si začiatkom júna na pôde Ministerstvo vnútra SR prevzali z rúk Roman Mikulec – minisra vnútra SR ocenenia za výbornú reprezentáciu Slovenska na zahraničných súťažiach. Okrem toho stihli hasiči ísť aj na súťaž do Maďarska, odkiaľ si priniesli všetky tri cenné kovy. Najúspešnejší bol Adrián Ficík, ktorý vo svojej kategórii získal 1. miesto a vyhral aj ocenenie za najrýchlejší Firefigter Combat Challenge.

Strelci na streleckých pretekoch v Sielnici – Veľká cena Zvolena – v disciplíne Trap obsadili nielen prvé tri miesta, ale rovno prvých šesť.

Slalomárka Zuzana Paňková obsadila v 1. kole svetové pohára v Prahe 4. miesto vo svojej kategórií a slalomár Matej Beňuš obsadil 9. miesto. V druhom kole v Krakowe sa Soňa Stankovská umiestnila na 11. mieste a Matejovi Beňušovi o pár stotín ušlo tretie miesto.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.