Začiatok leta patril vodným športom

Začiatok leta patril vodným športom

Športové kluby, ktoré sú súčasťou UNITOP SR, mali úspešný začiatok leta. Leto sa spája najmä s letnými športmi, medzi ktorými dominovali plavci, kanoisti, slalomári, kajakári či vodnopólisti. Zúčastnili sa mnohých domácich ale aj zahraničných súťaží, z ktorých si odniesli nielen pódiové umiestnenia ale obhájili tituly Majstrov Slovenska, Európy a Sveta.

Prehľad aktivít členov UNITOP SR

(24. júna - 8. júla 2022)

ŠKP Poprad
Hokejový klub zažil historickú noc pre slovenský hokej. Filip Mešár bol na Drafte NHL 2022 vybraný tímom Montreal Canadiens.

ŠKP Bratislava
Chlapci prípravkári z hádzanej obsadili v Žiline na SOH 2022 v kategórií U10 tretie miesto. Zároveň bol člen tímu Samuel Dopjera vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja. Na Turnaji 4 miest ktorý sa tento rok konal v Ľubľane, sa každoročne zúčastňuje aj výber mesta Bratislava. Chlapci odohrali tri zápasy proti Ľubľane, Zagrebu a Budapešti.

VKP Bratislava
Volejbalisti koncom júna ukončili sezónu 2021/2022 v kategórií mladších žiakov. Hráčom a hráčkam rozdali medaily za uplynulú sezónu za reprezentáciu.

ŠKP Banská Bystrica
Basketbalistky ukončili sezónu 2021/2022. Ženy sa dvakrát umiestnili na 4. mieste a to v Niké Extralige žien a na Slovenskom pohári žien. Juniorky si odniesli 3. miesto z finálového turnaja Majstrovstiev SR U19. Dievčatá do 20 rokov odcestovali do macedónskeho mesta Skopje na Majstrovstvá Európy do 20 rokov B divízie.

ŠKP Košice
Vodnopólisti odohrali počas minulého víkendu tri zápasy v Národnej lige juniorov, odkiaľ si odniesli bronzové medaily po dvoch výhrach a jednej prehre.
Taekwondisti do svojho klubu privítali nových majstrov. Skúšku technickej vyspelosti na 1. Dan Taekwondo WT úspešne absolvovali 6 taekwondisti. Aj taekwondisti za pomoci občianskeho združenia Usmej sa na mňa úspešne zložili skúšky a posunuli sa o stupienok vyššie, čím si zaslúžili nové pásky. Okrem toho na svojich sociálnych sieťach zverejnili tréningový plán na prázdniny.

ŠKP Trnava
Strelci za zúčastnili Memoriálu Vojtecha Vargu st. Muži si v kategórií A v disciplíne Trap odniesli 2. a 3. miesto, v kategórií B 1. miesto a od 4. miesta všetky ostatné až po miesto číslo 10. Vo finále B+V (5+1) boli obsadené prvé dve miesta. Kategória Veteráni taktiež neostala bez povšimnutia, obsadené bolo druhé miesto. V kategórií Juniori si chlapci vystrieľali 1. a 3. miesto a v ženskej juniorskej kategórií to bolo taktiež 1. a 3. miesto.

ŠKP Pezinok
Plavci sa zúčastnili Majstrovstiev SR seniorov a juniorov v Poprade, odkiaľ si priniesli osobné rekordy, účasť vo finále a medailové umiestnenia, čím úspešne ukončili sezónu.

ŠKP Trenčín
Rybári sa zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v kategóriách U15, U20, Masters a Veteran v dátume od 1. do 3. júla na Malom Dunaji. Andej Macháč sa v kategórií U15 stal Majstrom Slovenska pre rok 2022.

ŠKP Vysoké Tatry
Dňa 25. júna sa konal 21. ročník behu na vrchol Minčola. Na trati s dĺžkou 4,1 kilometra a prevýšením 522 metrov sa na prvom mieste umiestnil bežec Peter Mlynár s časom 23 minút a 40 sekúnd.

ŠKP Vranov nad Topľou
25. a 26. sa konala turistická akcia, ktorej sa zúčastnilo 49 účastníkov klubu aj s rodinami. Spoločne sa vybrali cez Zádielsku dolinu až k Vodopádu Háj a akcia sa zavŕšila návštevou Dobšinskej ľadovej jaskyne. Navštívili taktiež mesto Poprad a termálne kúpalisko Vrbov.

Prehľad úspechov Športového centra polície

Kanoisti a kajakári hlásia úspechy. Bianka Sidová získala striebornú medailu na K1 1000m na Majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov. Dvojica Eduard Strýček a Peter Kizek finišovali na 5. miestom na C2 na 1000 metrov. Kajakárom Samuel Podhradský a Mato Danas ušla medaila na ME U23 o 0,21 sekúnd na K2 1000m a ostali na nepopulárnom 4. mieste, ale predviedli skvelú jazdu. V posledný deň pretekov Majstrovstviev Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov sa pretekárka Lisa Maria Gamsjäger umiestnila na 3. mieste v disciplíne K1 W U23 na 500m.

Zuzana Paňková sa stala majsterkou sveta v kategórii C1 U18 na Majstrovstvách Sveta v talianskej Ivrei. Emanuela Luknárová si vybojovala bronz na finále C1 U23 na MS v rovnakom meste.

Strelci sa zúčastnili na Veľkej Cene Piešťan 2022 v Jaslovských Bohuniciach. V disciplíne Skeet v spoločnej kategórii vyhrala Lucia Kopčanová, 2.miesto obsadila Vanesa Hocková a na 3. mieste sa umiestnil Ladislav Németh. V prvej osmičke sa dokopy umiestnilo až 6 strelcov Športového centra polície. Na Memoriáli Vojtecha Vargu st. sa v mužskej kategórií na 2. mieste umiestnil Adrián Drobný a na 3. mieste Erik Varga. V kategórií juniorov na 1. mieste Timotej Tóth a na 3. mieste Filip Benkovský. V kategórií Ženy/juniorky si 1. miesto odniesla Emma Kortišova a 3. miesto Veronika Vargová.

Na Memoriáli Jozefa Čavaru st. si prvé štyri miesta v disciplíne Trap v kategórií Muži/juniori odniesli Marcel Benkovský, Erik Varga, Marián Kovačócy a Hubert A. Olejnik. V kategórií Ženy/juniorky prvé tri miesta obsadili Emma Kortišová, Kristína Oškerová a Nikola Molnárová.

V Dubnici nad Váhom sa konali odložené Majstrovstvá SR 2021 mužov, žien a st. dorastu v boxe. Titul obhájila majsterka Európy do 22 rokov Mirka Jedináková, ktorej cenu odovzdával legendárny Janko Zachara a prezident SBF Tomi Kid Kovács. Vo výbornej forme sa predstavil aj Adolf Staněk, ktorý vyhral najsilnejšiu juniorskú kategóriu 67kg a Miroslav Herceg, ktorý v najlepšej mužskej kategórii 63.5kg bral striebro. Úradujúcim majstrom vo svojej kategórii ostáva aj Michal Takács, ktorý je už naprieč všetkými vekovými kategóriami 18-násobným Majstrom SR

Skateboardista Richard Tury sa v tomto roku prvýkrát umiestnil na pódiu. Vo finále na medzinárodnej skateboardovej súťaže na NASS festivale v Anglicku skončil na prvom mieste.

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU 

Ďalší členovia UNITOP SR:

ŠKP Luger Žilina, ŠKP Policajná škola Košice, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená ŠKP Dunajská Streda, TJ UNITOP ŠKP Trebišov, ŠKP Rimavská Sobota, ŠKP Alfa Bratislava, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Lučenec, ŠKP Humenné, ŠKP Vysoké Tatry, KBL ŠKP Martin, ŠKP Topoľčany, ŠKP Trnava, ŠKP Košice – plávanie, KBL ŠKP Martin, ŠKP Žilina.