10. ročník podujatia Beh v srdci SNP a aké budú propozície

10. ročník podujatia Beh v srdci SNP a aké budú propozície

KBL Martin v spolupráci s obcami Sučany, Sklabiňa a Turčianska Štiavnička organizujú už 10. ročník bežeckej súťaže pri príležitosti osláv 78. výročia SNP v cestnom behu policajtov. Majstrovská Slovenskej republiky v cestnom behu policajtov sa práve kvôli tomuto výročiu budú organizovať 29. augusta 2022 v obci Sučany v okrese Martin.

Trať

Trať vedie po asfaltovej komunikácii z obce Sučany popri Prefe do obce Turčianska Štiavnička, ďalej cez obec Sklabinský Podzámok do obce Sklabiňa, z obce Sklabiňa späť do Turčianskej Štiavničky popri cintoríne do cieľa v Sučanoch. Preteky sa uskutočnia podľa platných pravidiel atletiky.

Dĺžka trate

Trať meria 17,5 kilometra. Štart a cieľ je v športovom areáli Základnej školy v Sučanoch, žiaci budú behať na atletickej dráhe od 400 do 800 metrov.

Registrácia a štartovné

Prihlášky je potrebné zaslať do 26. 8. cez klubovú stránku alebo formou textu na mailovú adresu jan.holiga@centrum.sk, tel. číslo: 0905 744 715. Štartovné je 5 €, žiaci neplatia, v cene je občerstvenie na trati a v cieli.

Prezentácia

Dňa 29. 8. 2022 od 08.30 do 09.30 hodiny v športovom areáli ZŠ Sučany.

Súťažné kategórie                                

  • muži A do 39 rokov,
  • muži B od 40-49 rokov,
  • muži C od 50-59 rokov,
  • muži D od 60 rokov,
  • ženy E do 39 rokov,
  • ženy F nad 40 rokov,
  • policajti a policajtky PZ SR,
  • žiaci (najmladší, mladší a starší žiaci).

Štart

Štartuje sa hromadne o 10:00 hodine, žiaci štartujú osobitne o 10:15 hodine.

Cieľ a výsledky

Odmenení budú prví traja pretekári v každej kategórií a výsledky budú oznámené približne 30 minút po dobehnutí posledného pretekára.

Na mieste budú prítomní aj hasiči zo Šuran, ktorý budú zdravotne zastrešovať celé podujatie. Diváci a pretekári sa pretekov zúčastňujú len na vlastné nebezpečenstvo. Celková doprava bude v deň podujatia regulovaná príslušníkmi polície.

Viac sa môžete dozvedieť TU