Členské kluby UNITOP majú za sebou úspešný štart sezóny a prvé výhry na konte

Členské kluby UNITOP majú za sebou úspešný štart sezóny a prvé výhry na konte

Kluby, ktoré sú súčasťou UNITOP, majú sezónu letných športov za sebou a my cítime nástup prvých zimných pretekov. Okrem toho zistíte, kto si vybojoval miestenku do Paríža na Olympijské hry v roku 2024.

(26. septembra až 20. októbra 2022)

HK Poprad
Z podtatranského derby si hokejisti odniesli výhru nad Liptovským Mikulášom a Banskou Bystricou, no podľahli v zápase Trenčínu, Novým Zámkom a Spišskej Novej Vsi aj Košiciam.

ŠKP Bratislava
Hádzanárky predviedli na medzinárodnom turnaji v talianskom Sassari parádny kolektívny výkon a nakoniec obsadili krásne 2. miesto. Žiackym družstvám sa v piatkových domácich aj vonkajších zápasoch pomerne darilo, nakoľko sme z 8 odohraných zápasov zvíťazili v 6.

Hokejistky v prvom zápase nadnárodnej ženskej súťaže EWHL zvíťazili nad MAC Budapešť 6:1

VKP Bratislava
Po víťaznom zápase v 1. kole Niké extraligy žien v Brusne 3:0 čakal na dievčatá domáci súboj proti mladému družstvu Projekt RD SVF, ktorý vyhrali taktiež 3:0. Muži vstúpili do novej sezóny zvíťazili 3:1 na kopaniciach a pripísali si do tabuľky prvé tri body.

ŠKP Banská Bystrica
Lyžiarsky a biatlonový oddiel sa dňa 9.10. zúčastnil MSR v behu na kolieskových lyžiach. Na trati dlhej 5 kilometrov sa v kategórii st. dorasteniek stala Majsterkou SR Liliana Baculíková, Veronika Michalechová obsadila 3.miesto. Na rovnakej trati bol v kategórii ml. dorastencov Markus Sklenárik tretí.
Basketbalistky podľahli na palubovke domácich pieštanských čajok o 20 bodov. Mládežnícke súťaže novej sezóny sa postupne rozbiehajú a ich úvodné vystúpenie za sebou i staršie žiačky, ktoré jednoznačne zvíťazili na palubovke ŽBK Rožňava rozdielom 57 bodov. Basketbalistky banskobystrickej Slávie sa vo svojej premiére v pohárovej Európe dokázali dvakrát vrátiť do zápasu a napokon podľahli gréckemu súperovi Eleftheria Moschatou len o bod. Naše postupové nádeje tak žijú aj pred odvetou. Po odvete vyhrali a postúpili na EUROCUP WOMEN 2022/2023.

ŠKP Košice
Kickboxeri si z Bardejovského šiesteho kola Open ligy priniesli 9. medailí: 2 zlaté, 4 strieborné a 3 bronzové medaily. V klube plánujú do konca roka ešte niekoľko účastí na športových akciách. Už koncom týždňa sa chystajú na medzinárodný turnaj do Prahy a koncom roka budú bojovať vo Varšave.

ŠKP Vysoké Tatry
Majstrovstiev Slovenska v behu na kolieskových lyžiach (Memoriál MUDr. Michala Guhra) sa dňa 9.10. zúčastnil člen klubu Peter Mlynár, ktorý sa stal absolútnym víťazom podujatia s časom 16 minút a 8 sekúnd.

ŠKP Pezinok
Plavci sa zúčastnili v Bratislave na plaveckých pretekoch, ktoré zorganizoval klub Azeta v ich domovskom bazéne na Pántoch v Bratislave. Odniesli si 6 zlatých, 6 strieborných a 3 bronzové medaily.

ŠKP Trnava
Strelci sa zúčastnili Majstrovstiev Slovenskej republiky 2022, ktoré sa konali v dňoch 8. – 9.10. v disciplíne TRAP MIX, kde v každej kategórií získali prvé miesto.

ŠKP Trenčín
Koncom septembra sa konalo 3. dvojkolo 1.ligy v LRU plávaná, tentokrát v Žiline na rieke Váh. Rybári v celoslovenskej 1. lige a v roku 2023 obsadili 9. miesto v silnej konkurencii kvalitne obsadenou súťažou. Druhý pretek na VN Tajch – Nová Baňa sa uskutočnil dňa 9.10. Za Trenčín nastúpila dvojica M.Machac & V. Kaminsky a celkovo obsadili 9. miesto z 19. družstiev. V sektoroch Marek M. 6. miesto (4590g) a Vladimir K. 4. miesto (2105g)

Prehľad úspechov Športového centra polície

Strelci si obhájili postup na olympiádu do Paríža. Na Majstrovstvách sveta si miestenku k piatym kruhom vystrieľali Zuzana Rehák Štefečeková spolu s bronzovou medailou a Vanesa Hocková bez medaily.

V talianskom Lonate sa konali vôbec prvé majstrovstvá Európy v trape para športovcov a strelcovi Filipovi Marinovi sa podarilo celú súťaž vyhrať a stať sa tak prvým majstrom Európy v kategórii PT2.

Skeetarky Adela Supeková, Adriána Zajíčková a Mirka Hocková v súboji o bronz na majstrovstvách sveta uspeli! Vybojovali tak cenný kov z juniorského podujatia pre Slovensko.

Na majstrovstvách Európy policajtov v maratónskom behu sú aj piati príslušníci z Polície Slovenskej republiky. Podujatie sa konalo v holandskom Eindhovene a štartovalo 104 policajtov. Najlepšie obstál Matúš Hujsa na 8. mieste, kde zároveň pokoril svoj osobný rekord.

Boxerka Mirka Jedináková zvíťazila na ME žien v Čiernej hore nad skúsenou 28-ročnou Švajčiarkou Annou Jenni 5:0 na body a pri svojej premiére na vrcholnom podujatí kategórie elite postúpila do štvrťfinále, kde napokon obsadila 5. miesto.

Snoubordista Samuel Jaroš odcestoval do švajčiarskeho strediska Chur, kde ho čakajú prvé preteky Svetového pohára v sezóne 2022/23

Viac informácií na stránkach členov UNITOP

Odkazy na ich sociálne siete a weby nájdete TU

Ďalší členovia UNITOP SR:

KBL ŠKP Martin, ŠKP Košice, ŠKP Banská Bystrica, Športový plavecký klub Polície Pezinok, ŠKP pri SOŠ Bratislava, ŠKP Topoľčany, ŠKP Bratislava, ŠKP Čadca, ŠKP Vysoké Tatry, ŠKP Bánovce nad Bebravou, ŠKP Trstená, SKP Trenčín, ŠKP Vranov n./T., HK Poprad, VKP Bratislava, ŠKP Dunajská Streda, ŠKP Trnava, ŠKP Trebišov, ŠKP Humenné, Športový klub polície Luger Žilina, Športový klub polície Rimavská Sobota, Shooting Academy Alfa, ŠKP Lučenec, ŠKP Prešov, ŠKP Dolný Kubín, ŠKP Považská Bystrica, ŠKP pri Akadémii PZ SR, Levoča XC ski team, ŠKP Levoča, ŠKP Bardejov, ŠSKP Skalica, ŠKP Žilina, Športové centrum polície.