Kickboxerský týždeň v UNITOP-e zavŕšili členovia ŠKP Policajná škola Košice

Kickboxerský týždeň v UNITOP-e zavŕšili členovia ŠKP Policajná škola Košice

Počas 2 víkendov, prakticky v priebehu jedného týždňa, kickboxeri z klubu ŠKP Policajná Škola Košice opäť vybojovali medailové pozície. Najprv 25.10.2022 v Bardejove, na VI. kole Open ligy v kickboxe a v uplynulý víkend v Prahe, na medzinárodnom turnaji Czech Open.

Podujatia sa zúčastnilo približne 170 súťažiacich. Najviac z Česka, Poľska, Nemecka, Rakúska, Maďarska, Talianska. Turnaj bol pomenej obsadený ako po minulé roky, keď sa ho zúčastňovalo približne 500 súťažiacich. Nechýbala však kvalita, štartovali viacerí medailisti, z MS či ME svetovej organizácie kickboxu WAKO. Hlavným organizátorom je Miroslav Sobotka, bývalý úspešný kickboxer ešte z počiatkov kickboxu v Česku a na Slovensku.

V tejto konkurencii kickboxeri vybojovali 2 zlaté, 2 strieborné a 2 bronzové medaily. Chlapci sú kondične dobre pripravení, preto štandardne absolvujú štarty v 2 disciplínach, aby mali čo najviac zápasov a tým pádom aj skúseností.

Opäť výborne boxoval Viktor MIKO. Absolvoval 4 zápasy a vybojoval 3. miesto v light contact-e. Tam ho zastavil v semifinále reprezentant Cypru. V disciplíne kick light, ho však nezastavil nikto a po excelentných výkonoch obsadil 1. miesto. Viktor postupne napĺňa svoj potenciál, ale ešte je potrebné ďalej pracovať.

Samuel PAČAI obsadil 1. miesto medzi juniormi. 17 – ročný talent je vysoký 195cm a váži 90kg, a s takými parametrami ťažko nájsť pre neho konkurenciu, ktorá by ho poriadne preverila. Je však v štádiu, kedy sú pre neho najviac potrebné skúsenosti a tento cieľ splnili.

Robo JAMBOR podáva kostrbaté výkony. Po dlhej prestávke začal od januára opäť trénovať, ale ešte vždy nezískal potrebné návyky. Po nemastnom – neslanom výkone, mu bolo potrebné prehovoriť „do duše“. To malo za následok, že sa vzchopil a ukázal dobré akcie. Nakoniec doslova vydrel 2. miesto, čo je pre neho veľký úspech.

Zaujímavosťou bolo, že tréner klubu Peter BONK, bývalý úspešný kickboxer, nastúpil po 7 – ročnej súťažnej prestávke, v kategórii veteránov, disciplína kick light -84kg. Nijako špeciálne sa nepripravoval, bolo to len v rámci určitého tréningu, vyskúšať si znovu súťažný mód. Poľahky sa dostal do finále, kde naňho čakal súper z Talianska. Zápas prebiehal vyrovnane a mal som dobrého protivníka. Dobre som ho zasahoval, vychádzali mi aj kombinácie, avšak nefungovala obrana a Talian zaútočil na nohy. Na oplátku sa Bonk zameral na tvár. Súper mal zaujímavý štýl, robil len krátke kombinácie, ale veľmi presné. Ku koncu si ale súper postrážil bodový náskok. Obsadil tak 2. miesto. Až na stupni víťazov mu Talian, aj jeho tréner, zagratulovali a popritom zistil, že sa volá Claudio NOVELLI a je majster sveta veteránov v kickboxe, organizácie WAKO. Je niekoľko násobný majster Talianska, chodí po turnajoch a pravidelne súťaží, preto vôbec takýto zápas nečakal. Po vyrovnanom zápase tak zistil, že čelil majstrovi sveta a zvládol to skoro vyrovnať aj po 7-ročnej pauze

Celý výjazd do Prahy tréner hodnotí veľmi dobre. Splnil svoj účel, chlapci dobre bojovali, obzreli si mesto keďže tam je vždy čo pozrieť. Už v tomto týždni im však začína príprava na akciu začiatkom decembra v Poľsku, takže na hodnotenie celého roka si ešte počkáme, zatiaľ však ŠKP Policajná Škola Košice, oddiel kickboxu, reprezentuje dobre.